Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
streda 11. 12.
Hilda
-3°C  Slnečno  |  Bratislava
Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
19.11.2019, 08:00 | Správy
Špeciálny projekt

Najabsurdnejšie sťažnosti reštauračných hostí. Tomu neuveríte!

Obišli sme pár Klubovní, aby sme zistili najneuveriteľnejšie problémy zákazníkov.

Tie vznikajú najviac vtedy, keď sa bujné predstavy hostí nestretnú s realitou. Na najabsurdnejšie príbehy sťažností zákazníkov gastronomickej siete Medusa sme sa opýtali brand manažéra Klubovní, Andreja Szarku.

„Steaky“ steak

Ak si myslíte, že špekulácie majú mieru, ste na omyle. Jeden zahraničný hosť vrátil vo Ventúrskej Klubovni grilovaný rump steak. Nebolo to preto, že by bol steak nesprávne urobený či servírovaný, podľa jeho slov zákazníka bol príliš „steaky“, teda niečo ako príliš steakový steak.

„Najprv sme to chápali ako pochvalu, no vysvitlo, že to bol ‚problém‘. Trochu sme váhali, či to nie je pokus o ťažko pochopiteľný vtip, no pán bol rozhodnutý, že to nie je preňho to pravé,“ hovorí s úsmevom Andrej. Situáciu vyriešil čašník, keď na žiadosť o odporúčanie ponúkol nespokojnému zákazníkovi klasický smažák s tatarkou, čo dotyčný pán pochválil a nakoniec odchádzal spokojný a najedený.

Klasický klubovňácky smažák so zemiakmi a domácou tatárskou omáčkou. Otvoriť galériu

Soľ nad zlato

„Prednedávnom prišla do kuchyne Centrálnej Klubovne jedna z najabsurdnejších požiadaviek na jedlo, s akou som sa kedy stretol,“ pokračuje v rozprávaní. „Zákazníčka si objednala kuracie prsia s pečenou zeleninou tak, aby jedlo neobsahovalo soľ, korenie či akékoľvek bylinky.“

Ako by ste určite nečakali, takmer nedotknuté jedlo prišlo po chvíli späť do kuchyne s odôvodnením, že je bez chuti. Po dohode so zákazníčkou pripravili v kuchyni to isté jedlo nanovo, tento raz so všetkým, čo k nemu patrí.

Ani tak, ani tak

Zákazníčka si počas obedového menu v Petržalskej Klubovni vybrala ako polievku mrkvový krém. Ten sa jej nezdal, údajne bol príliš hustý a jej sa to nepáčilo. „Požiadala obsluhu, aby jej ho pripravili menej husto. Ochotní kuchári pripravili redšiu verziu krému,“ chváli kuchárov brand manažér Klubovní.

Ak čakáte, že zákazníčke to nebolo dosť, máte pravdu. „Samozrejme, že pri takomto zásahu do pôvodnej receptúry to už nebolo ono. Zákazníčka polievku opäť vrátila s tým, že toto už nechce,“ priznáva. Občas ani najväčšia snaha vyhovieť zákazníkom nestačí. „Aj v tomto prípade sme však urobili všetko, čo bolo v našich silách,“ pripomína.

Bravčová panenka s hubovým ragú. Otvoriť galériu
Bravčová panenka s hubovým ragú.
Zdroj: Špeciálny projekt

Otrava hubami

V Klubovniach nie je nezvyčajné, že jednou z používaných ingrediencií sú aj huby. Bravčová panenka s hubovým ragú je tradičnou súčasťou menu a je samozrejmosťou, že huby sú uvedené aj na jedálnom lístku. To, čo nastalo po servírovaní tohoto jedla pred zákazníkom nemohol nikto čakať.

„Vydesený pán sa postaral poriadnu scénu s hlasným výkrikom ‚vy ma chcete otráviť!‘. Záchvat panického strachu z húb sme u nás ešte nemali,“ zaspomína si pobavený Andrej. Našťastie krízu zažehnali vrátením jedla do kuchyne a vysvetlením pánovi, že si objednal panenku s hubami. Na čo uznal, že si neprečítal jedálny lístok. „Samozrejme, pre šokovaného zákazníka sme pripravili špeciálnu verziu bez húb,“ dodáva.

Bonus z Primi: Studené gazpacho

„V jeden horúci letný deň, ktorý som trávil ako zákazník v Primi Eurovea, počas obeda podávali gazpacho,“ vraví. Pre tých, čo ešte nevedia, je to tradičná surová španielska polievka z paradajok, ktorá sa podáva studená. To niektorým zákazníkom spôsobovalo doslova šok. Po krátkom vysvetlení to viacerí dokázali akceptovať a pochutnali si na sviežej polievke.

„To však nebol prípad jednej zákazníčky, ktorá trvala na tom, že polievka má byť horúca. Vždy sa snažíme hosťom vyhovieť, gazpacho jej na žiadosť tepelne upravili. Síce to bolo trochu rozpačité, zákazníčka bola šťastná a obsluha tiež,“ uzatvoril Andrej Szarka, brand manažér Klubovní.

Čítajte viac: O tom, prečo sú vegetariáni ukrátení o množstvo chutí, aké plány má šéfkuchár reštaurácie Rio či o tom, aké steaky si môžete si môžete vychutnať sme sa rozprávali s Danielom Širotom, šéfkuchárom vynoveného Ria.

Hlavným ťahákom vynovenej reštaurácie Rio sú špeciálne steaky Otvoriť galériu

Súvisiace články:
Autor: Špeciálny projekt
X

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou Ringier Axel Springer Slovakia, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 00 678 155, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 19/B na účely spätného kontaktovania ... Viac informácií k ochrane osobných údajov nájdete tu.

Odporúčame z TIVI.sk
Odporúčame z TIVI.sk
Aktuality.sk Správy Ťažký týždeň Podcasty Voľby 2020 Prémiové čítanie Šport TV Počasie Horoskopy Obchod
Marian Kočner a jeho advokát Marek Para
Kočnerova Threema: Komora bude riešiť advokáta Paru Aktuality.sk
Najčítanejšie
3h
24h
Modelka je stále vydatá za Jakuba Prachařa.
Foto
Prachařová je po búrlivom rozchode opäť šťastná: Priznala nového frajera, našla ho na Tinderi
Zdravotníci pomáhajú zranenému mužovi po útoku v meste Mogadišu (ilustračne foto)
Džihádisti zaútočili na populárny hotel v Mogadiše: O život prišlo päť ľudí
Sliacka prežíva najkrajšie obdobie.
Po ťažkých chvíľach má dôvod na úsmev: Misska Sliacka ukázala princeznú Tamarku
Britský premiér Boris Johnson
Prieskum hovorí jasne: Konzervatívci Borisa Johnsona by získali v parlamente 339 kresiel
Záchranné zložky v pohotovosti po streľbe v Ostrave.
Hrdina tragédie v ostravskej nemocnici: Otec vlastným telom chránil dcéru, lekári mu už pomôcť nedokázali
Hviezda Košíc zobrala na ľad aj svojho nasledovníka: Najskôr tréning, potom Mikuláš
Šutaj Eštok v súčasnosti pôsobí ako vedúci Úradu vlády pod Pellegrinim.
Pravá ruka Pellegriniho Eštok: Odhalil, či bude Smer spolupracovať s ĽSNS, aj či by sa postavil za Fica
Fiľakovský hrad a podhradie sa obnovujú vďaka rozsiahlemu cezhraničnému projektu programu Interreg, ktorého celková
Foto
Okolie pamiatky dokázali zrekonštruovať za pár mesiacov: Fiľakovské podhradie je zmenené na nepoznanie
Zvýšená sadzba dane by mala mestu priniesť 12 miliónov € navyše.
Bratislavskí poslanci budú rozhodovať o poplatkoch za bývanie: Zahlasujeme za zvýšenie dane z nehnuteľnosti?
Sopka White Island ukázala svoju ničivú silu.
Rodiny tŕpnu strachom: Po výbuchu sopky je nezvestných 11 Austrálčanov
Tomáš Tatar (vpravo) v súboji s Jevgenijom Malkinom.
Tatar odštartoval obrat Montrealu a ukončil rekordnú sériu brankára tučniakov
Keď sa po roku 2009 vrátila na pódiá, spievala posediačky.
Smrť speváčky Roxette Marie Fredriksson († 61): Nádor na mozgu ju ničil 17 rokov