Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
19.11.2019 08:00 | Správy
Špeciálny projektSponzorované

Najabsurdnejšie sťažnosti reštauračných hostí. Tomu neuveríte!

Obišli sme pár Klubovní, aby sme zistili najneuveriteľnejšie problémy zákazníkov.

Tie vznikajú najviac vtedy, keď sa bujné predstavy hostí nestretnú s realitou. Na najabsurdnejšie príbehy sťažností zákazníkov gastronomickej siete Medusa sme sa opýtali brand manažéra Klubovní, Andreja Szarku.

„Steaky“ steak

Ak si myslíte, že špekulácie majú mieru, ste na omyle. Jeden zahraničný hosť vrátil vo Ventúrskej Klubovni grilovaný rump steak. Nebolo to preto, že by bol steak nesprávne urobený či servírovaný, podľa jeho slov zákazníka bol príliš „steaky“, teda niečo ako príliš steakový steak.

„Najprv sme to chápali ako pochvalu, no vysvitlo, že to bol ‚problém‘. Trochu sme váhali, či to nie je pokus o ťažko pochopiteľný vtip, no pán bol rozhodnutý, že to nie je preňho to pravé,“ hovorí s úsmevom Andrej. Situáciu vyriešil čašník, keď na žiadosť o odporúčanie ponúkol nespokojnému zákazníkovi klasický smažák s tatarkou, čo dotyčný pán pochválil a nakoniec odchádzal spokojný a najedený.

Otvoriť galériu

Soľ nad zlato

„Prednedávnom prišla do kuchyne Centrálnej Klubovne jedna z najabsurdnejších požiadaviek na jedlo, s akou som sa kedy stretol,“ pokračuje v rozprávaní. „Zákazníčka si objednala kuracie prsia s pečenou zeleninou tak, aby jedlo neobsahovalo soľ, korenie či akékoľvek bylinky.“

Ako by ste určite nečakali, takmer nedotknuté jedlo prišlo po chvíli späť do kuchyne s odôvodnením, že je bez chuti. Po dohode so zákazníčkou pripravili v kuchyni to isté jedlo nanovo, tento raz so všetkým, čo k nemu patrí.

Ani tak, ani tak

Zákazníčka si počas obedového menu v Petržalskej Klubovni vybrala ako polievku mrkvový krém. Ten sa jej nezdal, údajne bol príliš hustý a jej sa to nepáčilo. „Požiadala obsluhu, aby jej ho pripravili menej husto. Ochotní kuchári pripravili redšiu verziu krému,“ chváli kuchárov brand manažér Klubovní.

Ak čakáte, že zákazníčke to nebolo dosť, máte pravdu. „Samozrejme, že pri takomto zásahu do pôvodnej receptúry to už nebolo ono. Zákazníčka polievku opäť vrátila s tým, že toto už nechce,“ priznáva. Občas ani najväčšia snaha vyhovieť zákazníkom nestačí. „Aj v tomto prípade sme však urobili všetko, čo bolo v našich silách,“ pripomína.

Otvoriť galériu
Bravčová panenka s hubovým ragú.
Zdroj: Špeciálny projekt

Otrava hubami

V Klubovniach nie je nezvyčajné, že jednou z používaných ingrediencií sú aj huby. Bravčová panenka s hubovým ragú je tradičnou súčasťou menu a je samozrejmosťou, že huby sú uvedené aj na jedálnom lístku. To, čo nastalo po servírovaní tohoto jedla pred zákazníkom nemohol nikto čakať.

„Vydesený pán sa postaral poriadnu scénu s hlasným výkrikom ‚vy ma chcete otráviť!‘. Záchvat panického strachu z húb sme u nás ešte nemali,“ zaspomína si pobavený Andrej. Našťastie krízu zažehnali vrátením jedla do kuchyne a vysvetlením pánovi, že si objednal panenku s hubami. Na čo uznal, že si neprečítal jedálny lístok. „Samozrejme, pre šokovaného zákazníka sme pripravili špeciálnu verziu bez húb,“ dodáva.

Bonus z Primi: Studené gazpacho

„V jeden horúci letný deň, ktorý som trávil ako zákazník v Primi Eurovea, počas obeda podávali gazpacho,“ vraví. Pre tých, čo ešte nevedia, je to tradičná surová španielska polievka z paradajok, ktorá sa podáva studená. To niektorým zákazníkom spôsobovalo doslova šok. Po krátkom vysvetlení to viacerí dokázali akceptovať a pochutnali si na sviežej polievke.

„To však nebol prípad jednej zákazníčky, ktorá trvala na tom, že polievka má byť horúca. Vždy sa snažíme hosťom vyhovieť, gazpacho jej na žiadosť tepelne upravili. Síce to bolo trochu rozpačité, zákazníčka bola šťastná a obsluha tiež,“ uzatvoril Andrej Szarka, brand manažér Klubovní.

Čítajte viac: O tom, prečo sú vegetariáni ukrátení o množstvo chutí, aké plány má šéfkuchár reštaurácie Rio či o tom, aké steaky si môžete si môžete vychutnať sme sa rozprávali s Danielom Širotom, šéfkuchárom vynoveného Ria.

Otvoriť galériu

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Špeciálny projekt

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!
Rozkošné zvieratká sa skoro prebrali zo zimného spánku.
Váš Tip
Sysle na Muránskej planine majú užitočných kamarátov: Aha, čím si vystlali brlohy!
Piatková nehoda sa stala v Jasenskej doline vo Veľkej Fatre.
Prvý Turbus tohtoročnej turistickej sezóny vyštartuje už cez víkend: Kde sa na ňom budete môcť odviezť?
Woman stretching in bed after wake up. Beautiful girl enjoying morning light.
Ustielate si ráno posteľ? Robíte obrovskú chybu! Odborníci prezradili NECHUTNÉ tajomstvo
Attila Végh (36)
Foto
Atilla Végh prišiel o ďalší kšeft! Známa značka s ním končí spoluprácu