Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
štvrtok 5. 12.
Oto
0°C  Hmla  |  Bratislava
Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
19.11.2019, 08:00 | Správy
Špeciálny projekt

Najabsurdnejšie sťažnosti reštauračných hostí. Tomu neuveríte!

Obišli sme pár Klubovní, aby sme zistili najneuveriteľnejšie problémy zákazníkov.

Tie vznikajú najviac vtedy, keď sa bujné predstavy hostí nestretnú s realitou. Na najabsurdnejšie príbehy sťažností zákazníkov gastronomickej siete Medusa sme sa opýtali brand manažéra Klubovní, Andreja Szarku.

„Steaky“ steak

Ak si myslíte, že špekulácie majú mieru, ste na omyle. Jeden zahraničný hosť vrátil vo Ventúrskej Klubovni grilovaný rump steak. Nebolo to preto, že by bol steak nesprávne urobený či servírovaný, podľa jeho slov zákazníka bol príliš „steaky“, teda niečo ako príliš steakový steak.

„Najprv sme to chápali ako pochvalu, no vysvitlo, že to bol ‚problém‘. Trochu sme váhali, či to nie je pokus o ťažko pochopiteľný vtip, no pán bol rozhodnutý, že to nie je preňho to pravé,“ hovorí s úsmevom Andrej. Situáciu vyriešil čašník, keď na žiadosť o odporúčanie ponúkol nespokojnému zákazníkovi klasický smažák s tatarkou, čo dotyčný pán pochválil a nakoniec odchádzal spokojný a najedený.

Klasický klubovňácky smažák so zemiakmi a domácou tatárskou omáčkou. Otvoriť galériu

Soľ nad zlato

„Prednedávnom prišla do kuchyne Centrálnej Klubovne jedna z najabsurdnejších požiadaviek na jedlo, s akou som sa kedy stretol,“ pokračuje v rozprávaní. „Zákazníčka si objednala kuracie prsia s pečenou zeleninou tak, aby jedlo neobsahovalo soľ, korenie či akékoľvek bylinky.“

Ako by ste určite nečakali, takmer nedotknuté jedlo prišlo po chvíli späť do kuchyne s odôvodnením, že je bez chuti. Po dohode so zákazníčkou pripravili v kuchyni to isté jedlo nanovo, tento raz so všetkým, čo k nemu patrí.

Ani tak, ani tak

Zákazníčka si počas obedového menu v Petržalskej Klubovni vybrala ako polievku mrkvový krém. Ten sa jej nezdal, údajne bol príliš hustý a jej sa to nepáčilo. „Požiadala obsluhu, aby jej ho pripravili menej husto. Ochotní kuchári pripravili redšiu verziu krému,“ chváli kuchárov brand manažér Klubovní.

Ak čakáte, že zákazníčke to nebolo dosť, máte pravdu. „Samozrejme, že pri takomto zásahu do pôvodnej receptúry to už nebolo ono. Zákazníčka polievku opäť vrátila s tým, že toto už nechce,“ priznáva. Občas ani najväčšia snaha vyhovieť zákazníkom nestačí. „Aj v tomto prípade sme však urobili všetko, čo bolo v našich silách,“ pripomína.

Bravčová panenka s hubovým ragú. Otvoriť galériu
Bravčová panenka s hubovým ragú.
Zdroj: Špeciálny projekt

Otrava hubami

V Klubovniach nie je nezvyčajné, že jednou z používaných ingrediencií sú aj huby. Bravčová panenka s hubovým ragú je tradičnou súčasťou menu a je samozrejmosťou, že huby sú uvedené aj na jedálnom lístku. To, čo nastalo po servírovaní tohoto jedla pred zákazníkom nemohol nikto čakať.

„Vydesený pán sa postaral poriadnu scénu s hlasným výkrikom ‚vy ma chcete otráviť!‘. Záchvat panického strachu z húb sme u nás ešte nemali,“ zaspomína si pobavený Andrej. Našťastie krízu zažehnali vrátením jedla do kuchyne a vysvetlením pánovi, že si objednal panenku s hubami. Na čo uznal, že si neprečítal jedálny lístok. „Samozrejme, pre šokovaného zákazníka sme pripravili špeciálnu verziu bez húb,“ dodáva.

Bonus z Primi: Studené gazpacho

„V jeden horúci letný deň, ktorý som trávil ako zákazník v Primi Eurovea, počas obeda podávali gazpacho,“ vraví. Pre tých, čo ešte nevedia, je to tradičná surová španielska polievka z paradajok, ktorá sa podáva studená. To niektorým zákazníkom spôsobovalo doslova šok. Po krátkom vysvetlení to viacerí dokázali akceptovať a pochutnali si na sviežej polievke.

„To však nebol prípad jednej zákazníčky, ktorá trvala na tom, že polievka má byť horúca. Vždy sa snažíme hosťom vyhovieť, gazpacho jej na žiadosť tepelne upravili. Síce to bolo trochu rozpačité, zákazníčka bola šťastná a obsluha tiež,“ uzatvoril Andrej Szarka, brand manažér Klubovní.

Čítajte viac: O tom, prečo sú vegetariáni ukrátení o množstvo chutí, aké plány má šéfkuchár reštaurácie Rio či o tom, aké steaky si môžete si môžete vychutnať sme sa rozprávali s Danielom Širotom, šéfkuchárom vynoveného Ria.

Hlavným ťahákom vynovenej reštaurácie Rio sú špeciálne steaky Otvoriť galériu

Autor: Špeciálny projekt
X

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou Ringier Axel Springer Slovakia, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 00 678 155, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 19/B na účely spätného kontaktovania ... Viac informácií k ochrane osobných údajov nájdete tu.

Súvisiace články:
Odporúčame z TIVI.sk
Súvisiace články:
Odporúčame z TIVI.sk
Aktuality.sk Správy Ťažký týždeň Podcasty Voľby 2020 Prémiové čítanie Šport TV Počasie Horoskopy Obchod
Ján Barczi a Miloš Prelec
Kauza Tipos: Najvyšší súd poslal Barcziho a Preleca do väzby Aktuality.sk
Najčítanejšie
3h
24h
Opozícia ostro vystúpila v parlamente proti zvýšeniu bankového odvodu (ilustračné foto).
Ďalšie fiasko: Plénum nie je uznášaniaschopné, nemôže rozhodnúť o návrate zlata z Británie
Herečka Lucia Hurajová
Krásna Lucia Hurajová nedostatkom sebavedomia netrpí: Môže za to dôležitá žena jej života
Herečka Monika Potokárová
Užialená mama Moniky Potokárovej († 27) sa rozhodla prehovoriť: Prvé slová od smrti dcéry
Súčasná skládka komunálneho odpadu je už plná a neprijíma ďalší odpad.
V Jasove sa vyjadrili k skládke nebezpečného odpadu: Odmietajú časovanú bombu azbestu a farieb
Na snímke nový prezident SZĽH Miroslav Šatan.
Slovenský hokej s najvyšším rozpočtom v histórii, pribudnú aj nové plochy
Predseda NR SR Andrej Danko (SNS)
Danko: Obvinenie Fica ukazuje, že právo platí pre všetkých rovnako
Fín Joona Jääskeläinen (vľavo) sa postaral o pekný moment zápasu.
Mladý Fín to dal na Ovečkina: Barani vďaka nemu vyhrali zápas
Petra láka život v zahraničí.
Dokonalé Vianoce a Silvester podľa Petra Kočiša? Alkohol neprichádza do úvahy
Kokaín bol uložený v 60 balíkoch.
Najväčšia poľská protidrogová akcia za desiatky rokov: Zmarili obchod s kokaínom za 467 miliónov eur
Nezabudnite sa poponáhľať. Limitovaný počet 66 permanentiek za vianočnú cenu 24 € dostanete len do 24. decembra 2019!
PR článok
Hľadáte perfektný darček? Darujte svojim blízkym pod stromček permanentku na Folklórny festival Východná 2020
(ilustračné foto)
Násilie v Kamerune: Militanti z Boko Haram uniesli 21 civilistov
Viete o koho ide?
Foto
Štýlový už zamlada: Spoznávate na fotke hviezdu Oteckov?