Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.11.2019 05:00 | Správy | Politika

Kotleba po stretnutí s Harabinom: Zbabelý útek z tlačovky

Na pár minút našli spoločnú reč, aby sa po chvílke opäť rozdelili. Šéf fašistickej strany ĽSNS Marian Kotleba (42) sa vo štvrtok stretol s lídrom strany Vlasť Štefanom Harabinom (62), aby prerokovali možnú koalíciu.

Obaja sa zastrájali, že sú pripravení na spájanie, no už počas spoločného rokovania poslal Harabin do médií tlačovú správu, kde vylúčil akúkoľvek predvolebnú koalíciu. Kotlebove praktiky zároveň označil za agresívne a oznámil, že podľa neho nemá konkrétne riešenia na problémy Slovákov. Na politickej scéne sa posledné mesiace intenzívne riešilo spájanie jednotlivých strán do rôznych koalícií. Ešte na začiatku roka tak spravilo Progresívne Slovensko a strana Spolu, pričom sa snažili presvedčiť aj Andreja Kisku a jeho hnutie Za ľudí.

To sa nevydarilo, no v spájaní videli potenciál aj na opačnej strane politického spektra. Kotleba tak vyrukoval s tým, že Harabinovi ponúkol predvolebnú koalíciu. Harabin napokon takéto spojenectvo odmietol. „Najmä ide o to, že na mnohé problémy v sociálnych, ekonomických a zdravotníckych témach má strana Vlasť na rozdiel od ĽSNS konkrétne riešenia, ktoré zlepšia život ľudí v našej vlasti,“ vysvetľoval Harabin v stanovisku, ktoré poslali novinárom z jeho tímu ešte počas spoločného rokovania s Kotlebom. ĽSNS prišla na schôdzku s memorandom, ktoré podpísali s niekoľkými malými stranami a chceli k nemu pripojiť aj tú Harabinovu.

Ten im dal košom. „Jedným zo znakov normálneho života v našej vlasti je komunikácia bez ultimát a diktátov. Nemyslíme si, že ultimáta a časové alebo akékoľvek iné diktáty sú výrazom snahy o jednotu. Práve naopak, je to agresívna komunikácia,“ dodal Harabin. Ten chce spoluprácu aj so Smerom, SNS a Sme rodina, ktoré chce pozvať k rokovaciemu stolu. Kotleba hovoril, že prišiel s úprimným záujmom, aby neprepadli hlasy. Napokon si Harabina doberal.

 

„Ja to poviem omnoho kratšie a zrozumiteľnejšie, aby tomu rozumelo aj celé Slovensko,“ povedal po asi 15-minútovom monológu Harabina. Problémom pre nich vraj je to, že Harabin chce spoluprácu so Smerom a SNS. Kotleba napokon predčasne odišiel z tlačovky s tým, že má aj iné povinnosti a nepáčilo sa mu, že Harabin poslal výsledok rokovania novinárom ešte počas ich schôdzky. „Bolo to dosť zvláštne a nechcem sa na tom už podieľať,“ dodal Kotleba.

Stret veľkých eg

Tomáš Koziak, politický analytik

Dalo sa to očakávať, že sa nedohodnú. Pre mnohých voličov z Kotlebovej strany je Harabin minimálne na zamyslenie, pretože nie je ten, ktorý bojuje proti systému, ako sa kotlebovci snažia štylizovať. Určite to nie je človek, ktorý by s tým establišmentom nemal nič spoločné. Aj Kotlebova strana aj Harabinova strana sú postavené na dvoch silných lídroch a neviem ako by dopadol stret takýchto eg.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: pol, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Český hokejový tréner Vladimír Růžička.
Foto
Bývalý tréner Slovana Bratislava má nové angažmán: Neuveríte, koho povedie Růžička!
Novi Sad, Serbia - May 5, 2015: McDonalds and McCafe Signs on Post to mark fast food restaurant. Illustartive editorial for McDonalds expansion in Eastern Europe.
Zaujíma vás, prečo kola z McDonaldu chutí inak? Nie je to náhoda! Tajomstvo odhalené
Situácia s jedlom v Pásme Gazy je hrozivá (ilustračné foto).
Izraelský útok v Rafahu je na spadnutie: Z mesta utekajú ľudia, sú ich stovky tisíc!
Slovenský brankár Marcel Melicherčík.
Foto
Po konci finále vyplávala pravda na povrch: Prečo Spišiakom chýbala brankárska jednotka?
photo depicting clinical tests sobriety state driver by a policeman
Opitá vodička sa nezdráhala sadnúť za volant: Z toho, čo spravila spolujazdkyňa, vám padne sánka
Woman lying in bed suffering from insomnia
TENTO nápoj pred spaním nepite! Môže vám spôsobiť problémy: Nie je to káva ani čaj
Prezidentka SR Zuzana Čaputová naposledy úraduje z Košíc od utorka do piatka 26. apríla 2024.
Foto
Prezidentka má na východe skutočne nabitý program: Aha, aké miesta sa jej podarilo navštíviť
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Šéf NATO oznámil novinku: Nemecko a Francúzsko plánujú podpísať závažný dokument
Ilustračné foto
Jeden z najväčších výrobcov sladkostí čelí škandálu: Ako to je s pridávaním cukru naozaj?!
Developing programmer Development Website design and coding technologies working in software company office
V rodovej rovnosti máme ešte stále resty: V tomto Slovensko zaostáva za priemerom
Policajti pomohli mužovi v núdzi.
Váš Tip
Mužovi z Trnavy išlo o život, nikto nevedel, kde ho hľadať: Pomoc v hodine dvanástej!
(ilustračné foto).
Europol rozbil veľký gang, ktorý kradol vzácne knihy: Pozrite sa, ako to mali vymyslené