Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
22.11.2019 20:00 | Správy | Zahraničné správy
Foto

Trojnásobná mamička sa rozhodla prísť o zuby a zrak: Dôvod vás doženie k slzám

Matka, ktorá bojuje so zákernou rakovinou, sa rozhodla podstúpiť rádioterapiu, kvôli ktorej príde o horné zuby a oslepne na jedno oko. Toto všetko je ochotná podstúpiť preto, aby mohla stráviť viac času so svojimi deťmi.

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

Minulý rok prepustili lekári Kerry Borlase (37) z nemocnice na niekoľko mesiacov napriek tomu, že sa sťažovala na upchatý nos. Ako uvádza portál LADbible, o 6 mesiacov neskôr jej biopsia odhalila, že za nosom a okom má veľký nádor. V októbri podstúpila chirurgické odstránenie nálezu, avšak čaká ju rádioterapia, aby znížila šance návratu rakoviny.

Problém je v tom, že liečba jej oslabí vrchné ďasná a je viac ako pravdepodobné, že prestane vidieť na pravé oko. Kerry sa však rozhodla bojovať. Podstúpi liečbu v šesťtýždňovom liečebnom cykle, aby mala v nadchádzajúcich rokoch väčšiu šancu byť so svojím snúbencom a troma deťmi.

„Keď som si išla pre výsledky z biopsie, v čakárni ma premohol záchvat paniky. Doktor ma zobral do vedľajšej miestnosti a povedal mi, že mám rakovinu. Bola som nesmierne hysterická. Veľmi rýchlo ma objednali na odstránenie nádoru. Chirurg si bol istý, že sa mu ho podarilo úplne odstrániť. Avšak stále existuje 50 %-ná šanca, že sa mi rakovina vráti,“ znejú slová trojnásobnej matky Kerry.

 

„Bolo na mne, či chcem podstúpiť rádioterapiu, pretože by to znamenalo stratu všetkých horných zubov a pravdepodobne aj zraku v pravom oku. Ak by som ju podstúpila, riziko by sa znížilo na 20 %,“ zverila sa so svojím životným príbehom Kerry.

Kerry a jej partner Robert Borlase sa zasnúbili ešte predtým, ako ochorela. „Môj partner Rob ma po celý čas podporoval a obaja sme boli kvôli rakovine donútení vzdať sa práce. Všetko to je naozaj ťažké. Pre rádioterapiu som sa rozhodla, aby som mohla stráviť viac času so svojou rodinou. Sú môj svet. Radšej si nechám odstrániť polovicu zubov a oslepnem, ako by som ich mala nechať bez mamy,“ ukončila Kerry.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: nat

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na snímke radosť po góle zľava Branislav Mezei (Nitra) a Samuel Buček (Nitra). Budú sa dnes večer Nitrania tešiť so zisku titulu?
Prvé slová kapitána Nitry po zisku titulu: Zaslúžime si dlhé oslavy!
Hokejisti Nitry oslavujú zisk majstrovského titulu.
Nitra sa zapísala do histórie: Pod Zoborom sa začali majstrovské oslavy!
Spevák Paľo Habera ohlásil turné.
Habera sa navliekol do legendárnych kraťasov: Ľudia šalejú! To musíte vidieť
Namiesto veľkolepej svadby musela Ashlee svoju lásku odprevadiť na druhý svet.
Muž († 42) požiadal priateľku o ruku a potom... Tragédia, ktorá jej doteraz nedá spávať
Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Zmena názorov v Národnej rade? Poslanci pokračovali v závere dňa v diskusii k návrhu novely zákona!
Male hand holding large, sharp, shiny kitchen knife. Isolated on dark background. Photo is taken with dslr camera indoors.
Pri útoku nožom na škole sa zranili traja ľudia: Hrozivé, kto za činom stojí
Alcoholism or Alcoholic concept : Close up young Asian guy feeling depressed drinking alcohol alone in pub or bar because life problem or stress.
Ako spoznáte ALKOHOLIKA? 7 znakov, ktoré si všimnete, aj keď v ruke nemá pohárik
(ilustračné foto).
Paríž sa pred olympiádou chystá na obrovské manévre: Takéto niečo sme ešte nemali!
Lawn crystals water green
Toto má byť aprílové počasie? SHMÚ vydáva výstrahu! Sneženie a nepríjemný mráz potrápia veľkú časť Slovenska
Mária Kolíková
Bezprecedentný zásah do súdnej moci? Exministerka reaguje na Ficovu výzvu kontroly rezortu spravodlivosti!
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Izrael nemieni ustúpiť: Vojenský útok na mesto Rafah plánujú naďalej
Gólman Spišiakov Marcel Melicherčík sa teší na sériu s Košicami.
Prečo v Nitre nechytal Melicherčík? Spišiaci i samotný brankár odpovedajú vyhýbavo