Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
13.11.2019 13:43 | Správy | Krimi | Nehody
FotoVideo

Tragická zrážka autobusu plného školákov s kamiónom pri Nitre: Zomrelo najmenej 12 ľudí

Tragická streda! Zrážka autobusu miestnej linky Nitra - Jelenec s nákladným autom si vyžiadalo viacero obetí na životoch.

Fotogaléria
28
fotiek v galérii

K zrážke došlo v katastro obce Nitrianske Hrnčiarovce (okres Nitra). V čase nehody bolo v autobuse mnoho cestujúcich, malo ísť o stredoškolákov, píše portál tvnoviny.sk.  Pri tragickej nehode zahynulo zatiaľ 12 ľudí, z toho štyri maloleté deti. Ďalších 17 ľudí je zranených, traja ťažko. Informovali o tom ministerky vnútra a zdravotníctva Denisa Saková a Andrea Kalavská, ktoré sú na mieste nešťastia. Presný počet obetí zatiaľ nie je jasný. 

Podľa predbežných informácií nehodu zrejme spôsobilo preťažené nákladné auto, ktoré schádzalo dolu kopcom, pod váhou nákladu sa rozkývalo a narazilo do protiidúceho autobusu. Zasiahlo ho v zadnej časti a autobus vletel do jarku. V autobuse sa viezli prevažne mladí ľudia, ktorí sa vracali zo škôl.

Prví zranení cestujúci z autobusu už boli privezení do nitrianskej nemocnice. Podľa hovorkyne nemocnice Tatiany Timkovej bolo doteraz na traumatológiu privezených päť ťažko zranených ľudí. "Pacientom bola okamžite poskytnutá všetka dostupná zdravotná starostlivosť," uviedla Timková. Ako pripomenula, nemocnica už podnikla náležité opatrenia. "Na jednotlivé oddelenia boli povolaní lekári a stiahnutý sesterský personál. Rodinným príslušníkom zranených cestujúcich bude poskytnutá aj psychologická pomoc," doplnila Timková.

 

V kultúrnom dome v Jelenci vzniklo improvizované krízové centrum, ktoré bude pomáhať zvládnuť situáciu po tragickej nehode. Ako uviedol prednosta Okresného úradu v Nitre Karol Borik, na mieste nehody, pri ktorej zahynulo niekoľko cestujúcich a viacerí sa ťažko zranili, sú už všetky záchranárske a krízové zložky.

Otvoriť galériu

"Je to skutočne mimoriadna situácia. Zasahujú príslušníci polície záchranárskych zložiek i Slovenského Červeného kríža. Poskytli sme zberné autobusy i ďalšiu potrebnú techniku," uviedol Borik. Ako doplnil, do kultúrneho centra v Jelenci sú zvážaní niektorí ľudia z havarovaného autobusu. Na mieste sú už aj policajní psychológovia, ktorí komunikujú s rodinnými príslušníkmi zranených i s pozostalými obetí nehody.

Dopravná spoločnosť Arriva, ktorej patril havarovaný autobus, vyjadrila hlbokú sústrasť rodinám obetí. Ako informoval dopravca, nákladné auto narazilo do prímestského autobusu na trase Nitra - Jelenec s časom odchodu autobusu z Nitry o 12.50 h. "Záchranným zložkám poskytuje naša spoločnosť maximálnu súčinnosť," uviedla Petra Helecz zo spoločnosti Arriva.

Otvoriť galériu
Autobus skončil mimo cesty.
Zdroj: Facebook/Denisa Saková - Ministerka vnútra SR
Na mieste tragédie zasahovalo približne 30 hasičov z Nitry, Zlatých Moraviec a z Jelenca. Na mieste je aj záchranársky vrtuľník. Na miesto prišla aj ministerka vnútra Denisa Saková spolu s prezidentom HaZZ Pavlom Nerečom a krajským riaditeľom KR PZ Nitra Miroslavom Michalčíkom.

Tragická nehoda sa stala na ceste I/65 v smere od Nitry na Zlaté Moravce. Dopravu v tomto úseku polícia uzatvorila. Obchádzka je smerovaná obojsmerne cez obce Nitrianske Hrnčiarovce, Štitáre a späť na cestu I/65 smer Zlaté Moravce.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Foto
Slovenský hokejista v USA: Vodičák má vo vrecku, pozvánku do repre...
(ilustračná foto)
Smutné správy: Zomrel významný dopravný dizajnér († 93)! Pozrite sa, čo navrhol
Ondrej Rusnák (35)
Foto
Hokejový expert o Slafkovskom a MS: Na ľade si dobre rozumie s... Sledujte, čo povedal!
Expla si podali Junior a Marcel.
Foto
Expla si zobrali do parády Junior a Marcel: Chceš byť moderátor Fun rádia? Natri mu chrbátik!
Ilustračné foto
Preskočilo jej? Žena prišla do banky s mŕtvolou! Odpadnete, keď zistíte, čo tam robila
(ilustračné foto)
Desivé varovanie z USA: Maskuje Čína tajné vojenské operácie?! Neuveríte, čo tvrdí šéf NASA
Spiš: Okrem Spišského hradu návštevníci vyhľadávajú Slovenský raj, ktorý ponúka aj atraktívne jazdy na koňoch.
Váš Tip
Na Spišskom hrade čaká turistov tento rok viacero noviniek: Uvidíte doteraz skryté zákutia a zažijete aj TOTO!
Ruský prezident Vladimir Putin.
Problémy v živote Putinovej exmanželky? Úrady zasiahli proti jej partnerovi! S týmto sa môžu rozlúčiť
Poľský prezident Andrzej Duda sa stretol s Donaldom Trumpom.
Foto
Súkromné stretnutie Trumpa a Dudu: Spoločná večera! O čom išlo?
Volodymyr Zelenskyj.
Slová, ktoré chcel Zelenskyj počuť: Ukrajina má dôvod na radosť! EÚ by im mala poskytnúť urgentnú pomoc
Ilustračné foto
Foto
Úrady vydali najvyššie varovanie: Tisíce ľudí evakuujú! Krajine hrozí NIČIVÝ jav
(ilustračné foto).
Izrael sa chystal zaútočiť na Irán: V tom sa stalo niečo nečakané! Krajina náhle otočila