Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
13.11.2019 13:43 | Správy | Krimi | Nehody
FotoVideo

Tragická zrážka autobusu plného školákov s kamiónom pri Nitre: Zomrelo najmenej 12 ľudí

Tragická streda! Zrážka autobusu miestnej linky Nitra - Jelenec s nákladným autom si vyžiadalo viacero obetí na životoch.

Fotogaléria
28
fotiek v galérii

K zrážke došlo v katastro obce Nitrianske Hrnčiarovce (okres Nitra). V čase nehody bolo v autobuse mnoho cestujúcich, malo ísť o stredoškolákov, píše portál tvnoviny.sk.  Pri tragickej nehode zahynulo zatiaľ 12 ľudí, z toho štyri maloleté deti. Ďalších 17 ľudí je zranených, traja ťažko. Informovali o tom ministerky vnútra a zdravotníctva Denisa Saková a Andrea Kalavská, ktoré sú na mieste nešťastia. Presný počet obetí zatiaľ nie je jasný. 

Podľa predbežných informácií nehodu zrejme spôsobilo preťažené nákladné auto, ktoré schádzalo dolu kopcom, pod váhou nákladu sa rozkývalo a narazilo do protiidúceho autobusu. Zasiahlo ho v zadnej časti a autobus vletel do jarku. V autobuse sa viezli prevažne mladí ľudia, ktorí sa vracali zo škôl.

Prví zranení cestujúci z autobusu už boli privezení do nitrianskej nemocnice. Podľa hovorkyne nemocnice Tatiany Timkovej bolo doteraz na traumatológiu privezených päť ťažko zranených ľudí. "Pacientom bola okamžite poskytnutá všetka dostupná zdravotná starostlivosť," uviedla Timková. Ako pripomenula, nemocnica už podnikla náležité opatrenia. "Na jednotlivé oddelenia boli povolaní lekári a stiahnutý sesterský personál. Rodinným príslušníkom zranených cestujúcich bude poskytnutá aj psychologická pomoc," doplnila Timková.

 

V kultúrnom dome v Jelenci vzniklo improvizované krízové centrum, ktoré bude pomáhať zvládnuť situáciu po tragickej nehode. Ako uviedol prednosta Okresného úradu v Nitre Karol Borik, na mieste nehody, pri ktorej zahynulo niekoľko cestujúcich a viacerí sa ťažko zranili, sú už všetky záchranárske a krízové zložky.

Otvoriť galériu

"Je to skutočne mimoriadna situácia. Zasahujú príslušníci polície záchranárskych zložiek i Slovenského Červeného kríža. Poskytli sme zberné autobusy i ďalšiu potrebnú techniku," uviedol Borik. Ako doplnil, do kultúrneho centra v Jelenci sú zvážaní niektorí ľudia z havarovaného autobusu. Na mieste sú už aj policajní psychológovia, ktorí komunikujú s rodinnými príslušníkmi zranených i s pozostalými obetí nehody.

Dopravná spoločnosť Arriva, ktorej patril havarovaný autobus, vyjadrila hlbokú sústrasť rodinám obetí. Ako informoval dopravca, nákladné auto narazilo do prímestského autobusu na trase Nitra - Jelenec s časom odchodu autobusu z Nitry o 12.50 h. "Záchranným zložkám poskytuje naša spoločnosť maximálnu súčinnosť," uviedla Petra Helecz zo spoločnosti Arriva.

Otvoriť galériu
Autobus skončil mimo cesty.
Zdroj: Facebook/Denisa Saková - Ministerka vnútra SR
Na mieste tragédie zasahovalo približne 30 hasičov z Nitry, Zlatých Moraviec a z Jelenca. Na mieste je aj záchranársky vrtuľník. Na miesto prišla aj ministerka vnútra Denisa Saková spolu s prezidentom HaZZ Pavlom Nerečom a krajským riaditeľom KR PZ Nitra Miroslavom Michalčíkom.

Tragická nehoda sa stala na ceste I/65 v smere od Nitry na Zlaté Moravce. Dopravu v tomto úseku polícia uzatvorila. Obchádzka je smerovaná obojsmerne cez obce Nitrianske Hrnčiarovce, Štitáre a späť na cestu I/65 smer Zlaté Moravce.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Peter Nagy
Foto
Peter Nagy má NOVÚ priateľku! V 65-ke našiel lásku u TEJTO krásnej fitnes trénerky
Na snímke zľava ruský prezident Vladimir Putin a čínsky prezident Si Ťin-pching.
Čína prelomila mlčanie: TAKÁTO je pravda o našej podpore Ruska vo vojne!
V Nitre absolvovala výmenu hlavice stehnovej kosti 105-ročná pacientka.
V Nitre podstúpila zákrok 105-ročná pacientka: Pani Helenu čakajú doma desiatky príbuzných
Nemocnice by mohli získať peniaze na nové CT a MR prístroje. Kvalitná diagnostika je totiž drahá, pomoc od štátu sa preto zíde.
Foto
Rezort zdravotníctva rozdelí milióny eur: Čo kritizujú lekári a o čo požiadali nemocnice?
An unknown criminal's hands dressed in black with tools of the trade and cash
Početné krádeže v Prešove: Za všetkými stojí jeden Bratislavčan! Ako mu v rukách skončili tisíce eur?
Veža budovy sa zrútila.
Foto
Horiace inferno v Kodani: Historická budova v plameňoch, časť už ľahla popolom! FOTO z miesta činu
Mzdy rastú, ale rastú aj výdavky.
Rebríček prosperity v EÚ: Takto dopadlo Slovensko a aha, kde skončila Česká republika!
Roof lights of polish police (Policja) car on the street
Ľudí v Poľsku mali tajne sledovať: Znepokojivé, ako nenápadne to robili
Drone no copyright in a soybean field,
Ministerstvo obrany vyzýva ľudí: TOTO s dronmi neskúšajte! Hrozí vám mastná pokuta
2009. Dvojicu hercov milovali všetky deti.
Spomínate si na reláciu Elá hop? Takto vyzerá legendárne duo dnes! Čo po rokoch s hrdosťou priznali
Foto
Odišiel priskoro: V mladom veku zomrel majster Slovenska († 39)
Zrazenému cyklistovi letel na pomoc záchranársky vrtuľník (ilustračné foto).
Seniora zrazil v Kútoch autobus: Vážne zranenia! Na pomoc mu letel záchranársky vrtuľník