Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
14.11.2019 08:00 | Správy
Špeciálny projektSponzorované

Na Liptove otvorili najväčšiu kolibu v regióne

Liptov nepatrí iba medzi najkrajšie regióny na Slovensku. Čoraz viac sa o tomto kraji hovorí aj ako o mieste, kde sa nádherná príroda stretáva s vynikajúcim jedlom. Veď, kto by si už dnes dokázal predstaviť cestu týmto krajom bez návštevy tradičnej koliby alebo salaša.

Halušky, bryndza, ale aj výborné syry. To sú hlavné, gastronomické devízy liptovského kraja. Ak však chcete, aby na vás návštevníci spomínali aj týždne po návšteve, musíte si pre nich pripraviť niečo naozaj špeciálne. A práve to nájdete v najväčšej kolibe na Liptove, ktorú prednedávnom otvorili v rodinnom rezorte Gothal v Liptovskej Osade, ktorý je situovaný pod známymi Donovalmi, len kúsok od hlavného ťahu medzi Ružomberkom a Banskou Bystricou.

A čo vás v Kolibe Liptov čaká?

Koliba Liptov zaujme nielen svojou tradičnou architektúrou, ale aj veľkosťou. Okrem bufetovej zóny s krbom, kde sa môžu v pokoji najesť ubytovaní hostia, tvorí hlavnú časť koliby Á la carte zóna určená všetkým, ktorí cestujú naprieč Liptovom, ale aj ubytovaným hosťom bez polpenzie. V jej vnútornej časti sa pohodlne naje až 60 ľudí a ďalších 30 si môže jedlo vychutnať na vnútornej krytej terase, a to bez ohľadu na počasie. Toto číslo je však v letnej sezóne ešte väčšie, keďže Koliba Liptov má aj prekrásnu vonkajšiu terasu.

Otvoriť galériu
Á la carte zóna.
Zdroj: Koliba Liptov, GOTHAL

Otvoriť galériu
Letná vonkajšia terasa.
Zdroj: Koliba Liptov, GOTHAL
Koliba však myslí aj na tých, ktorí organizujú menšie firemné podujatia, alebo rodinné oslavy. Pre tých je pripravený útulný salónik, v ktorom môžu ochutnať napríklad aj rumové alebo koňakové degustačné menu, ktorým vás bude sprevádzať skúsený someliér. Tí, ktorí si chcú v priestoroch koliby vybaviť rýchle pracovné stretnutie, môžu použiť menšiu Lounge zónu. A ani po západe slnka život v Kolibe Liptov zďaleka nekončí. Na galérii, ktorá sa nachádza na prvom poschodí, vám k dobrej hudbe radi naservírujú pohár dobrého vína alebo piva.

Otvoriť galériu
Súkromný salónik v Kolibe Liptov.
Zdroj: Koliba Liptov, GOTHAL

Otvoriť galériu

Gastronómia na Liptove už dávno nie je len o haluškách

A teraz už poďme na to najdôležitejšie – fantastickú domácu kuchyňu, ktorú má na starosti šéfkuchár priamo z Liptova, a tak najlepšie vie, ako majú chutiť tradičné lokálne špeciality. Vďaka svojim skúsenostiam z Francúzska, Talianska či Thajska však dokáže s citom kombinovať slovenské jedlá aj s modernou zahraničnou gastronómiou. A tak si v Kolibe Liptov, ktorá je súčasťou rezortu Gothal, môžete pochutnať aj na šošovicovej polievke s kačacím mäsom či jeleňom steaku so zelerovým pyré. Tradičné halušky, pirohy a šúľance vám každý deň ručne pripravuje teta Zdenka. Vďaka tomu naozaj chutia ako tie od babičky. Samozrejmosťou je aj pravý domáci chlebík, ktorý v kolibe pripravujú vo vlastnej réžii. A vybrať si môžete podľa vašej chuti – zemiakový, špaldový, cereálny, ale aj kváskový. V Kolibe Liptov je jedlo naozaj o poctivej kuchyni bez žiadnych polotovarov. A či už ide o múku, mäso alebo vajíčka, tak vždy môžete mať istotu, že pochádzajú výhradne z okolitých družstiev či od drobných podnikateľov. Kvalita a lokálnosť sú v Kolibe Liptov vždy na prvom mieste. A na svoje si prídu aj tí najmenší, pre ktorých je takisto pripravená pestrá ponuka jedál.

Či už iba prechádzate cez Donovaly, vraciate sa z dobrej lyžovačky, alebo z návštevy vo Vodnom svete, prípadne si užívate pobyt v rodinnom rezorte Gothal, tak zbytočne neváhajte a v Liptovskej Osade odbočte smerom na Gothal. Zastávkou v Kolibe Liptov určite nič nepokazíte.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Špeciálny projekt

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




(ilustračné foto).
Chvíle hrôzy neďaleko Trebišova: 3-ročný Tomáško sa zasekol vo dverách vlaku, mama bojovala o jeho život!
Premiéra filmu Spiaci účet.
Foto
Premiéra filmu Spiaci účet: Morávková ako VÍLA a pozrite na Igondovu dcéru! Už prerástla mamu
Medzinárodný súdny dvor (ICC) v Haagu
Arménsko obvinilo Azerbajdžan: Znepokojivé, čo riešili pred Medzinárodným súdnym dvorom
Ide o závažný zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi.
Foto
Párik dílerov si už neškrtne: Prehliadka odhalila ďalšiu závažnú vec
Pojednávanie s bývalou poslankyňou Smeru, Ľubicou Roškovou.
Aktualizované
Rozsudok v kauze obžalovanej exposlankyne Smeru Ľubice Roškovej: Súd ju uznal vinnou
Spôsobili obrovský rozruch: Šťavnatý bozk volejbalistiek počas zápasu!
Na snímke podnikateľ Štefan Žiga a obhajcovia Sergej Romza (v pozadí vľavo) a Radko Timkanic (v pozadí uprostred).
Podnikateľ Štefan Žiga podal sťažnosť: Čelí obžalobe z podplácania! Kto definitívne rozhodne?
Ilustračné foto
Konečne to prišlo! Úroky začnú KLESAŤ: Kedy sa príde k zmene?
Balúchová sa pre svoju chorobu  veľmi trápi.
Foto
Náhly koniec Kollárovej mamičky v televízií: Balúchovej sa teraz splnil sen! Aha, čo začala robiť
Prezidentka SR Zuzana Čaputová na rozlúčkovej návšteve Poľska
Čaputová sa stretla s prezidentom Poľska: Posledný rozhovor a rozlúčka!
Bratislavská krajská kriminálka objasnila sofistikovanú krádež pohonných hmôt
Foto
VIDEO zo zásahu mužov zákona: Zločin, aký sa často nevidí! Dostane vás, čo mali dvaja chlapi spáchať
Ilustračné foto
Veľký krok proti AI: Ak niekto vytvorí TOTO, môže skončiť v base