Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
09.11.2019 14:31 | Správy | Domáce správy

Blanár ocenil krok Glváča: Matoviča vyzval zverejniť nahrávku s Kočnerom

Podpredseda strany Smer-SD a poslanec parlamentu Juraj Blanár ocenil krok Martina Glváča (Smer-SD), ktorý sa vo štvrtok (7. 11.) vzdal funkcie podpredsedu Národnej rady (NR) SR.

Osobnú zodpovednosť by podľa neho mali vyvodiť aj iní, ktorí mali s Marianom Kočnerom., obžalovaným v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka, nadštandardné styky. Poukázal pritom na predsedu opozičnej SaS Richarda Sulíka a lídra opozičného hnutia OĽaNO Igora Matoviča. Blanár to uviedol v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy. Zároveň vyzval Matoviča, aby zverejnil nahrávku zo stretnutia s Marianom Kočnerom.

"Sulík dohadoval s Marianom Kočnerom generálneho prokurátora. Dokonca dal lustrovať svojich poslancov. Matovič dokonca priamo v mieste Bašternákovho podvodu sedel šesť hodín s Marianom Kočnerom," vyhlásil Blanár. Domnieva sa, že si mal Matovič tento rozhovor aj nahrávať. Vyzýva ho preto, aby ho verejnosti zverejnil a bolo tak všetkým známe, o čom sa spolu bavili. "Matovič má praktiky 'nahrávača'. Som presvedčený, že má nahrávku aj s Marianom Kočnerom," tvrdí podpredseda Smeru-SD. Zopakoval, že za vlády Smeru-SD začal byť Marian Kočner stíhaným.

Poslanec NR SR a predseda poslaneckého klubu OĽaNO Eduard Heger odmietol tvrdenia, že by sa mal Matovič s Marianom Kočnerom. rozprávať šesť hodín. Tvrdí, že OĽaNO takúto nahrávku nemá a ak ju má Smer-SD, tak nech ju zverejní. "My sa nemáme čoho báť," povedal Heger. Glváč bol podľa jeho slov politická spojka pre Mariana Kočnera, na rozdiel od Matoviča, ktorý sa s Marianom Kočnerom stretol, lebo mal mať informáciu o trestnom čine. "Glváč mal s Marianom Kočnerom 20-ročný vzťah, Matovič s ním mal len hodinové stretnutie," deklaroval Heger.

 

Ako tvrdí, Glváč sa nikdy nemal stať podpredsedom parlamentu, pretože podľa zverejnenej komunikácie mal pre Mariana Kočnera vybavovať stretnutia na Finančnej správe SR či dohadovať človeka v Slovenskej informačnej službe. Blanár podotkol, že je potrebné, aby všetky veci zo zverejnenej a neoverenej komunikácie boli aj potvrdené, pretože nie všetko sedí. O tom, či bude Glváč na kandidátke Smeru-SD do budúcoročných parlamentných volieb, podľa jeho slov rozhoduje predsedníctvo strany.

Poslanci rozoberali v relácii aj to, že prezidentka SR Zuzana Čaputová nepodpísala návrh na predĺženie moratória na predvolebné prieskumy z aktuálnych 14 na 50 dní pred voľbami. Blanár tvrdí, že hlasovanie o vrátenom zákone bude mať teraz inú podobu, keďže Smer-SD už vie, že prvýkrát zaň hlasovala aj ĽSNS. "Nikdy sme nespolupracovali s ĽSNS," tvrdí Blanár s tým, že budú musieť rokovať aj s Mostom-Híd, keďže už poznajú jeho stanovisko. Týmto zákonom podľa jeho slov chcú chrániť voličov pred manipuláciou a dezinterpretáciou. Heger upozornil na to, že sa týmto zákonom siahlo ľuďom na základné právo na informácie. "Poďme sa rozprávať, či sú tu dobré či zlé prieskumné agentúry, zákaz však nie je cesta," povedal.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Ruský prezident Vladimir Putin.
Česko a Belgicko bijú na poplach! Prstom ukazujú na Rusko: Hrozné, do čoho majú zasahovať
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Zelenskyj žiada lídrov EÚ o pomoc: Vymenoval zoznam, toto by im pomohlo pri obrane krajiny
Pesničková súťaž Eurovízia bude prebiehať 7. až 11. mája.
Obľúbená Eurovízia je za dverami: Švédsko chce byť pripravené na najhoršie, drsné opatrenia
Predavčaka sedí v obchode počas výpadku elektrickej energie v ekvádorskej metropole Quito v utorok 16. apríla 2024.
Foto
V Ekvádore majú už víkend: Sú bez elektriny, z krajiny hlásia problém za problémom
Na snímke tréner ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss st. počas tlačovej konferencie.
Slovan má údajne záujem o slovinského zakončovateľa: O šikovného útočníka sa zaujíma aj Bazilej
Švajčiarsky parlament zakázal používanie nacistických symbolov.
Tlak z Európy ich donútil konať: Švajčiarsko zakázalo používanie nacistických symbolov
(ilustračné foto)
Za pomoc Ukrajine mreže: Ruskí agenti zadržali štyroch ľudí, pozrite sa, čo mali urobiť
Všetky štyri deti sú Jennine biologické.
Foto
Jej dvaja synovia sa narodili iba 24 dní od seba: Ako je to možné? Toto dokáže napísať len život
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj a prezident Ruska Vladimir Putin.
Napätie sa dá krájať: Ukrajina zaútočila dronmi a raketami na ciele v Rusku a na Kryme
Predseda Snemovne reprezentantov Kongresu USA Mike Johnson.
Aktualizované
Republikáni navrhli nové zákony o pomoci pre Ukrajinu a Izrael: Na stole je niekoľko noviniek
Mamička na prechádzke začula čudný zvuk: Keď sa pozrela do kočíka, zbledla od hrôzy
Working, Equality, Wages, Women, Paying
Novinka v právnej zmene pohlavia: Švédsky parlament schválil návrh zákona, cesta bude jednoduchšia