Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
08.11.2019 18:19 | Správy | Kultúra
Foto

Milovníci komiksov si na Bibliotéke prídu na svoje: Vzácny kúsok za 2500 eur

Milovníci klasiky, ale aj komiksov sa majú na čo tešiť. V bratislavskej Inchebe totiž prebieha ďalší ročník najväčšieho knižného podujatia na Slovensku s názvom Bibliotéka.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Pre komiksových fajnšmekrov je tu pripravený jediný kus knihy podpísaný kráľom komiksov Stanom Leem. Jej cena je 2 500 eur! Pozoruhodná je aj luxusná publikácia o kontroverznom Caravaggiovi či ručne robený glóbus Columbus so Swarovského zirkónmi. Deti sa môžu tešiť na autora detských kníh Daniela Heviera či na Mira Jaroša, ktorý príde pokrstiť dokonca dve nové knihy.

The Story: Stan Lee 

Otvoriť galériu
The Story: Stan Lee 
Zdroj: Braňo Račko, Nový Čas

Ak máte radi hrdinov ako Thor, Hulk, Iron man, Spiderman, či ostatných Avengerov, je tu vzácna kniha, ktorá bude tým pravým orechovým pre vás. „Je to pocta zakladateľovi komiksového sveta Marvel Stanovi Lee.  Na celom svete je ním podpísaných iba 1000 kusov, na výstave v Bratislave iba jeden jediný! A nakoľko kráľ komiksových postáv minulý rok zomrel, je to absolútna rarita,“ prezradila Alexandra Petrášová z vydavateľstva Slovart. „Samozrejme máme teda knihu určenú pre tradičného čitateľa. Je rovnako veľká, ale nemá zberateľskú hodnotu. Deti, ale aj dospelých však určite poteší. Jej cena je 165 eur,“ povedala.

Vydavateľstvo: Slovart

Cena: 2 500 €

 

Chrám Matky Božej v Paríži: Victor Hugo

Po polstoročí si môžu milovníci klasiky kúpiť knihu Chrám Matky Božej v Paríži v novom šate. Jej kúpou však nerozšírite iba svoju knižnicu, ale zároveň prispejete 1 eurom na obnovu požiarom zničenej katedrály Notre-Dame v Paríži. „Chceme ísť po stopách Victora Huga, ktorý si veľmi naliehavo uvedomoval potrebu zachrániť katedrálu vo svojej dobe, počas Veľkej francúzskej revolúcie,“ uviedla manažérka vydavateľstva Slovenský spisovateľ Mária Lešková. „História sa zopakovala a po tragickom požiari v apríli 2019 je opäť potrebné Notre-Dame zachrániť,“ dodala. Ak chcete knihu v slovenskom jazyku, máte možnosť práve na veľtrhu, kde je pre vás pripravených 2000 kusov. 

Vydavateľstvo: Slovenský spisovateľ

Cena: 15,90 €

História sa opakuje

Počas Veľkej francúzskej revolúcie v roku 1793 katedrálu zničili a vyrabovali revolucionári, ktorí tiež roztopili drahé kovy na oltároch. Rozbili všetkých 28 sôch biblických kráľov na priečelí budovy, pretože ich považovali za francúzskych kráľov. Po revolúcii hrozilo, že stavbu so zbúranými stenami a vytlčenými oknami zbúrajú. Do osudu katedrály však šikovne zasiahol spisovateľ, Parížan Victor Hugo a jeho román Chrám Matky Božej v Paríži publikovaný v roku 1831. Toto dielo vyvolalo taký veľký záujem o osud chrámu, že vďaka nemu sa podarilo získať peniaze na jej obnovu formou verejnej zbierky.
V apríli 2019 ju opäť pohltili plamene. Teraz výťažok z každej knihy vo výške 1 euro poputuje na rekonštrukciu katedrály Notre-Dame v Paríži. 

Pravdivý Caravaggio: Claudio Strinati

Otvoriť galériu
Pravdivý Caravaggio: Claudio Strinati
Zdroj: Braňo Račko, Nový Čas
Ak vás zaujíma kontroverzný prierez životom a dielom jedného z najväčších maliarov sveta Caravaggiovi, počas víkendu si ju môžete pozrieť, dokonca sa jej dotknúť! „Návštevníci dostanú rukavičky, pretože pri takýchto vzácnych knihách to inak ani nejde. Je celá viazaná v koži a bohato ilustrovaná,“ doplnila Mária Lešková. Ako dodala, Caravaggio bol na jednej strane veľký umelec, avšak kvôli svojej povahe pri hre zabil iného človeka a potom musel utekať a skrývať sa. Jeho život bol nepochybne zaujímavý, rovnako ako jeho diela. Pre Slovensko je k dispozícii 250 kusov.

Vydavateľstvo: Ikar

Cena: 990 €

Glóbus Columbus a Veľký atlas sveta

Otvoriť galériu
Glóbus Columbus a Veľký atlas sveta
Zdroj: Braňo Račko, Nový Čas
Veľkým lákadlom je aj limitovaná sada glóbus Swarovski a Veľký atlas sveta. Existuje iba 470 kusov. Stolový glóbus je ručne vyrobený a je doň vsadených 220 Swarovskeho zirkónov, ktoré označujú metropoly našej Zeme. „Rozsvietený glóbus v slovenskom jazyku zobrazuje geografickú mapu, vypnutý politickú mapus sveta,“ vysvetlila Mária Lešková. K nemu patrí atlas, ktorý je v kombinovanej väzbe s kožou. Je unikátny tým, že sú v ňom zakreslené aj krajiny, ktoré vznikli iba nedávno. Cena sady je 990 eur.

Cena: 990 €

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, Denisa Borkovičová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Woman stretching in bed after wake up. Beautiful girl enjoying morning light.
Ustielate si ráno posteľ? Robíte obrovskú chybu! Odborníci prezradili NECHUTNÉ tajomstvo
Attila Végh (36)
Foto
Atilla Végh prišiel o ďalší kšeft! Známa značka s ním končí spoluprácu
Ilustračné foto
Muž s výbušninami na iránskom konzuláte: Polícia odhalila nové detaily! Strašné, čo zistili
Tunel Sitina
Nezabudnite na víkendové dopravné obmedzenia: Polícia pripomína, kde sa s nimi stretnete
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová
Občianska zbierka na muníciu pre Ukrajinu: Podporuje ju aj prezidentka! Aha, čo povedala
Takto si Kramár prišiel po svoju novopečenú dcérku.
Aké sú (ne)výhody otcovstva po 60-ke: Kto vie, či o tomto vedel čerstvý tato Maroš Kramár!
Veľké nešťastie: Postrelený muž v Rohožníku! Na miesto leteli záchranári
Hokejisti Spišskej Novej Vsi v piatom zápase semifinále play-off Tipos Extraligy hostili Košice.
Sp. Nová Ves - Nitra ONLINE: Sledujte prvý finálový zápas hokejovej extraligy
Andrej Babiš a Monika Babišová.
Foto
Andrej Babiš išiel s pravdou von: Rozvod po 30 rokoch! Emotívne slová o ich vzťahu
Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD).
Premiér Fico o výraznej zmene v doprave: Tieto miesta by mohli byť oslobodené od diaľničnej známky
(ilustračná fotografia).
Odborníci WHO sú v šoku: Desivé odhalenie o vtáčej chrípke! Ochorenie sa rozšírilo aj na...
Minister Tomáš ohlásil nové opatrenie
Erik Tomáš prehovoril o podpore KDH pri 13. dôchodkoch: Čo im mal slúbiť?