Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
11.11.2019 20:00 | Správy | Zahraničné správy
Foto

Žene sa mali narodiť trojičky, dve nenarodené bábätká si však dala vziať: Smutný dôvod

Rodičia zo Severnej Karolíny museli podstúpiť to najťažšie rozhodnutie na svete.

Spisovateľka Kristin Diversi vždy tužila po veľkej rodine. Keď sa v marci 2014 stretla s Blairom, vedela, že je pre ňu ten pravý. "Mal na chrbte súhvezdie Orion. Moje najobľúbenejšie súhvezdie. Obaja sme sa zhodli na tom, že naše prvé dieťa sa bude volať práve Orion. A to sme spolu ešte ani nechodili!" cituje jej slová zahraničný portál People.

Fotogaléria
12
fotiek v galérii

Pár sa po niekoľkých rokoch chodenia rozhodol zosobášiť a ihneď sa dohodli, že začnú pracovať na spoločnom potomkovi. "Rok a pol sme sa snažili o počatie prirodzenou cestou, no nedarilo sa nám," hovorí Kristin. Nakoniec ona aj jej manžel podstúpili rôzne vyšetrenia a zistili, že Kristinine vajíčka nie sú zdravé.

"Mali sme tri možnosti. Buď sme si mohli adoptovať iba vajíčka, ktoré by sa oplodnili Blairovými spermiami, alebo celé embryo, alebo klasickú adopciu". Dvojica sa napokon rozhodla pre adopciu oplodneného embrya, ktoré vložili do Kristininej maternice. "Bolo ťažké rozlúčiť sa s biologickým dieťaťom," hovorí.

 

Všetko vyzeralo byť v úplnom poriadku, manželia sa dokonca dozvedeli, že čakajú dvojičky. "Jedného dňa som začala krvácať, ponáhľala som sa k lekárovi. Ten mi oznámil, že čakám trojičky." Od radosti boli celí bez seba, páčila sa im predstava, že budú mať rovno tri deti. 

Na ďalšom vyšetrení sa ale dozvedeli, že dobre sa darí iba jednému dieťatku. Ďalšie embryo sa rozdelilo na dve časti, v Kristininej maternici teda rástli identické dvojčatá. "I keď bola šanca, že by všetky tri deti mohli byť zdravé, lekári skôr trvali na tom, že ak si necháme všetky tri plody, jedno alebo dve z nich sa pravdepodobne narodia s ťažkým postihnutím. Stáli sme teda pred ťažkým rozhodnutím," hovorí budúca mamička.

Dvojica sa napokon odhodlala pre radikálny krok. "Bolo to veľmi ťažké, pretože sme naozaj chceli mať viac detí. Rozhodli sme sa ale priviesť na svet jedno zdravé." Kristin následne vyhľadala špecialistu, ktorý pomocou veľkej ihly zastavil srdiečka dvom nenarodeným identickým dvojičkám. "Preplakala som potom mnoho dní. Viem ale, že to bolo najlepšie rozhodnutie," priznáva žena.

Veľa ľudí dvojicu kvôli ich rozhodnutiu odsúdilo. "Bolo to pre náboženské dôvody. Tvrdili nám, že toto rozhodnutie nemalo byť na nás, ale na Bohu," hovorí Kristin, ktorá chce zverejnením svojho príbehu dodať nádej všetkým párom, ktorým sa nedarí prirodzene počať dieťatko. 

Dvojica na umelé oplodnenie vynaložila viac ako 100-tisíc eur. Pri pohľade do budúcnosti by na jednej strane chceli mať viac detí, avšak na druhej strane nevedia, či by podobnú procedúru dokázali ešte finančne zvládnuť. "Teraz skôr rozmýšľame nad tradičnou adopciou. Páči sa mi táto myšlienka. Bude úžasné, ak z nás bude veľká rodina," dodala na záver šťastná mamička, ktorá svoje dieťa privedie na svet v januári.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: mad

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Gólman Spišiakov Marcel Melicherčík sa teší na sériu s Košicami.
Prečo v Nitre nechytal Melicherčík? Spišiaci i samotný brankár odpovedajú vyhýbavo
Keď sa po vyše 2 mesiacoch vynoril z prepájacieho tunela, bol očarený...
FotoVáš Tip
Medveď, ktorý prežil v bratislavskej zoo celý život, dostal oázu: Po 27 rokoch konečne cíti pravú hlinu...
Dentist working in dental clinic with patient in the chair.
Bojíte sa zubára ako čerta? Všetko začína už doma: Dodržiavajte tieto rady a budete mať pokoj
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová a starosta obce Zborov Ján Šurkala.
Čaputová na východe navštívila aj Starú Ľubovňu: Odovzdanie významného ocenenia a ... Čo všetko tam stihla?
Na prelomenie zákona potrebujú aj hlasy opozície.
V parlamente nastala minúta ticha: Uctili si tak obrovskú tragédiu spred 109 rokov
Súd v Iráne odsúdil na smrť populárneho rappera.
Hrozná rana pre známeho rappera: Čaká ho smrť! Čo sa mu stalo osudným?
Ilustračné foto
Amfiteáter v Bratislave vyhlásili za národnú kultúrnu pamiatku! Prečo vybrali práve ten?
Slovenka Melda povedala nigérijskému futbalistovi
Foto
Láska nepozná hranice: Bývalý hráč Trnavy Taiwo sa oženil s nádhernou Slovenkou
Ilustračné foto
Najvyšší súd potvrdil rozhodnutie v kauze expremiéra: Viezol sa v tom spolu s manželkou!
Alergikom sa začína ťažké obdobie.
Peľová sezóna brezy sa blíži ku koncu: Nahradí ju tento SILNÝ alergén!
 Biden bude v utorok 12. decembra v Bielom dome hostiť ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.
Aktualizované
Bidenov podpis SPEČATIL nielen osud Ukrajiny: O niekoľko hodín sa to začne!
The poor old man's hands hold an empty bowl. The concept of hunger or poverty. Selective focus. Poverty in retirement.Homeless. Alms
Pochmúrne vyhliadky pre celý svet: Hrozivé konflikty zvyšujú prípady akútneho hladu