Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
09.11.2019 18:00 | Správy | Zahraničné správy

Emma už skoro 3 roky trpí v neskutočných bolestiach: Život mi zničila návšteva zubára

Emma Curry z anglického mesta Mossley šla v januári 2017, v deň svojich 28. narodenín, podstúpiť zákrok na súkromnú zubnú kliniku.

Absolvovala ošetrenie koreňového kanálika na prednom zube, keďže v detstve si po páde z bicykla oba predné zuby vyrazila a museli jej odstrániť aj nervy. ,,Päť dní po procedúre som v zube začala pociťovať bolesť. Bolo to akoby sa niečo chcelo predrať cez moju tvár, nič také som nikdy nezažila, tú hroznú nepoľavujúcu bolesť v hlave,“ cituje z jej rozprávania Mirror. Kvôli príšernej bolesti sa nasledujúce týždne dožadovala na klinike pomoci, ale bolo jej povedané, že jej stav prejde a má tomu dať čas.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

,,Po pár týždňoch nepoľavujúcich útrap mi zubár povedal, že ma už nechce vidieť, že pre mňa nič spraviť nemôže, len mi vrátiť peniaze za zákrok,“ spomína Emma. Pomoc chcela aj u iného zubára, ale ten povedal, že vyriešiť jej problém nevie, keďže zákrok nerobil. Bolesť ju dohnala až na zubnú pohotovosť, kde si na chodbe kľakla na kolená a prosila o pomoc. No aj tam ju odmietli. ,,Šalela som bolesťou, vyčerpaním a strachom,“ hovorí. Emma mala problém jesť či robiť svoju prácu v mestských novinách, kde bola zamestnaná. Bola nervózna a uplakaná, začala sa vyhýbať rodine aj priateľom.

Po dlhom trápení dostala odporúčanie, nech podstúpi operáciu, počas ktorej jej rozrežú ďasná nad hornými prednými zubami a odstránia tkanivo, na ktorom by mohla byť infekcia. Taktiež jej koniec odstránili a zapečatili špičku koreňa dotknutého zubu. ,,Zaplatila som viac než 700 libier na súkromnej klinike a potom, s ústami plnými krvi a štichov, som dúfala, že toto je koniec môjho utrpenia,“ spomína Emma. Lenže po pár týždňoch, napriek tomu, že ďasno sa hojilo dobre, sa jej príšerné bolesti vrátili.

 

,,Jednu noc som v bolestiach sedela v kúpeľni a civela na zásobu všetkých možných liekov proti bolesti. V istom momente toho na mňa bolo proste príliš, tak som ich začala hltať,“ opisuje mladá žena. Potom jej došlo, akú hrôzu urobila, a v panike zavolala sestre. Tá ju odviezla do nemocnice, kde jej vypláchli žalúdok. Po piatich mesiacoch si Emma od ďalšieho špecialistu vypočula, že jej diagnózou je netypická bolesť tváre. Podľa doktora nervy na pravej strane tváre chybne vysielali mozgu signály bolesti, hoci žiadny dôvod na to nebol. Emma sa zrútila po správe, že jej stav je nevyliečiteľný, dá sa len tlmiť liekmi.

Rok a pol chodila na konzultácie a dostávala tiež psychologickú podporu. Skúšali na nej rôzne kombinácie liekov proti bolesti. ,,Vedľajšie účinky tabletiek boli takmer také vysiľujúce ako samotná bolesť. Končatiny sa mi neovládateľne triasli, mala som sucho v ústach a nulovú chuť do jedla,“ opisuje Emma. Mladej žene sa točila hlava, trpela obrovským vyčerpaním a niekoľkokrát dokonca zaspala za volantom. Dva roky od začiatku problémov si na ďasne nad problémovým zubom našla vred. Dostala sa k ďalšiemu zubárovi, ktorý jej po vyšetreniach povedal, že podľa neho vôbec nemá atypickú bolesť tváre, ale chronickú infekciu zubu, ktorá siaha až do čeľuste.

V januári 2019 zub Emme odstránili a nasledovalo 5 mesiacov, počas ktorých bolesť poľavovala, až chvíľami úplne mizla. ,,Začala som si znova užívať život, robiť plány do budúcna a s partnerom sme začali hľadať dom, ktorý by sme si spolu kúpili,“ opisuje. Emma mala dokonca dostať umelý zub, ale potom prišla rana – našla si ďasne ďalší vred. Nielenže potrebovala už štvrtú operáciu za 2 roky, prišla o ďalšiu časť čeľuste. Hoci sa po zákroku hojila dobre, opäť prišla bolesť.

Chirurg trvá na tom, že bolesť je pozostatkom chronickej infekcie, ktorá vyžrala kosť a spôsobila, že nervy v jej tvári sú precitlivené. Emme hovorí, že časom ustúpi. ,,Nie je nič podobné tomu, ako byť v neprestajnej bolesti každú hodinu každého dňa. Vysaje to z človeka život. Žialila som za osobou, ktorou som kedysi bola a opovrhovala tou, ktorou som sa stala – prázdnou schránkou,“ zhŕňa svoj príbeh mladá žena.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: lum

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Na snímke podnikateľ Štefan Žiga a obhajcovia Sergej Romza (v pozadí vľavo) a Radko Timkanic (v pozadí uprostred).
Podnikateľ Štefan Žiga podal sťažnosť: Čelí obžalobe z podplácania! Kto definitívne rozhodne?
Balúchová sa pre svoju chorobu  veľmi trápi.
Foto
Náhly koniec Kollárovej mamičky v televízií: Balúchovej sa teraz splnil sen! Aha, čo začala robiť
Bratislavská krajská kriminálka objasnila sofistikovanú krádež pohonných hmôt
Foto
VIDEO zo zásahu mužov zákona: Zločin, aký sa často nevidí! Dostane vás, čo mali dvaja chlapi spáchať
Šéfka rezortu kultúry chystá razantné kroky.
Šimkovičová o upravenej verzii zákona o STaR: Prezradila, kedy ho chce predložiť vláde!
Minister označil udalosť za zbytočnú tragédiu.
Dohoda medzi envirorezortom a KDH: Takto sa zmení zákon o odstrele medveďov
Peter Nagy
Foto
Peter Nagy má NOVÚ priateľku! V 65-ke našiel lásku u TEJTO krásnej fitnes trénerky
Na snímke zľava ruský prezident Vladimir Putin a čínsky prezident Si Ťin-pching.
Čína prelomila mlčanie: TAKÁTO je pravda o našej podpore Ruska vo vojne!
V Nitre absolvovala výmenu hlavice stehnovej kosti 105-ročná pacientka.
V Nitre podstúpila zákrok 105-ročná pacientka: Pani Helenu čakajú doma desiatky príbuzných
Nemocnice by mohli získať peniaze na nové CT a MR prístroje. Kvalitná diagnostika je totiž drahá, pomoc od štátu sa preto zíde.
Foto
Rezort zdravotníctva rozdelí milióny eur: Čo kritizujú lekári a o čo požiadali nemocnice?
An unknown criminal's hands dressed in black with tools of the trade and cash
Početné krádeže v Prešove: Za všetkými stojí jeden Bratislavčan! Ako mu v rukách skončili tisíce eur?
Veža budovy sa zrútila.
AktualizovanéFoto
Horiace inferno v Kodani: Historická budova v plameňoch, časť už ľahla popolom! FOTO z miesta činu
Mzdy rastú, ale rastú aj výdavky.
Rebríček prosperity v EÚ: Takto dopadlo Slovensko a aha, kde skončila Česká republika!