Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
04.11.2019 11:00 | Správy | Domáce správy
Foto

Mama zavraždeného Tomáša († 16) tvrdo kritizuje učiteľov: Pozrite sa mi do očí!

Jej slová trhajú srdce. Mala sa tešiť z halloweenskej párty so všetkými deťmi, namiesto toho oplakávala smrť jediného syna Tomáška († 16).

Od vraždy stredoškoláka v žilinskom byte, pri ktorej mal utŕžiť až 51 rán, uplynulo už päť mesiacov. Polícia zo šialeného činu obvinila jeho najlepšiu kamarátku a spolužiačku Juditu (16).

Rodičia excelentného žiaka dlho mlčali o svojom utrpení. No po tom, ako sa škola zaručila za obvinenú, mama Andrea mlčať už nedokázala a pedagógom adresovala výzvu plnú bolesti. Napriek tomu, že zostala vo väzbe, sa za Juditu nepochopiteľne zaručila škola, ktorá uviedla, že na ňu bude dohliadať, ak by bola prepustená.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Podľa informácií z blízkeho okolia rodiny zavraždeného Tomáša, záruka obsahuje aj iné pozitívne ladené hodnotenia smerom k Judite. Aj preto jeho mama uverejnila na Dušičky výzvu učiteľom, ktorí sú pod zárukou podpísaní. „Poprosím tých pedagógov, ktorí sa zaručili za obvinenú z vraždy môjho syna Tomáška Teličáka, aby ma kontaktovali, rada by som sa im pozrela do očí,“ napísala zronená Andrea odkaz adresovaný Gymnáziu na Varšavskej ceste v Žiline. Keďže sa však na ich profile príspevok nepodarilo publikovať, s prosbou o zdieľanie ho zverejnila na svojom facebookovom účte.

Otvoriť galériu
Užialená mama zavraždeného chlapca dáva pedagógom aj druhú možnosť – nahliadnuť každému z nich do policajného spisu. Práve tam sa uvádza minúta po minúte neskutočné utrpenie, akým prešiel tínedžer posledné hodiny a minúty svojho života. Tomáš mal podľa polície na tele 51 rán nožom a krvácal na zemi v obrovských bolestiach.

Okresný aj krajský súd rozhodli o tom, že hlavná podozrivá musí zostať vo väzbe práve z dôvodu prevencie, pretože existuje reálna obava, že by brutálny útok, z ktorého je obvinená, mohla zopakovať. Záruka pedagógov je aj v kontexte rozhodnutia súdu o to viac šokujúca. Srdcervúce slová mamy zdieľalo cez sviatky tisíce Slovákov, ktorých akt pedagógov pobúril.

 

„Ďakujem, že ste si takto úprimne uctili pamiatku môjho syna a vášho excelentného žiaka. S veľkou bolesťou v srdci a obrovským sklamaním, matka Tomáška,“ zneli posledné vety v statuse užialenej ženy, ktorá prišla o svojho jediného milovaného synčeka takýmto krutým spôsobom. Z dotknutých pedagógov ani z vedenia školy sa verejnej výzve zatiaľ nikto nepostavil čelom. Zatiaľ čo Judita aj vďaka záruke školy mohla v base dokončiť povinnú desaťročnú školskú dochádzku, Tomášovi, ktorý už mal uzatvorené všetky známky na samé jednotky ešte predtým, ako prišiel o život, žiaľ, dokončenie povinnej školskej dochádzky neuznali.

Šokujúca záruka z gymnázia

Judita, ktorá bola spolužiačkou Tomáša v kvinte, má momentálne štúdium na elitnej škole individuálnou formou. Nie však preto, že je vo väzbe, ale podľa informácií Nového Času je to pre zdravotné problémy. Niektorí pedagógovia školy sa za ňu zaručili, že v prípade, keby bola prepustená, budú dohliadať na jej riadne plnenie školských povinností a aby sa nedopustila žiadnej protiprávnej činnosti. Nový Čas má dôkaz o záruke pedagógov v redakcii.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: roj, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Rusko spôsobilo na Ukrajine teror: Diali sa tam strašné veci! Hlásia množstvo obetí
Duchoňova dcéra má z filmu strach.
Foto
Dcéra Duchoňa († 35) má obavy z filmu o otcovi: Už sa stretla s režisérom! Čo jej naháňa strach?
(ilustračné foto)
Jedna z najväčších krádeží zlata v dejinách krajiny: Prípad sa pohol! Nečakaný úspech
(ilustračné foto)
Chystáte sa do Amsterdamu? Dobre čítajte: Zavádzajú nové opatrenia
Foto
Slovenský hokejista v USA: Vodičák má vo vrecku, pozvánku do repre...
(ilustračná foto)
Smutné správy: Zomrel významný dopravný dizajnér († 93)! Pozrite sa, čo navrhol
Expla si podali Junior a Marcel.
Foto
Expla si zobrali do parády Junior a Marcel: Chceš byť moderátor Fun rádia? Natri mu chrbátik!
Ilustračné foto
Preskočilo jej? Žena prišla do banky s mŕtvolou! Odpadnete, keď zistíte, čo tam robila
(ilustračné foto)
Desivé varovanie z USA: Maskuje Čína tajné vojenské operácie?! Neuveríte, čo tvrdí šéf NASA
Ruský prezident Vladimir Putin.
Problémy v živote Putinovej exmanželky? Úrady zasiahli proti jej partnerovi! S týmto sa môžu rozlúčiť
Poľský prezident Andrzej Duda sa stretol s Donaldom Trumpom.
Foto
Súkromné stretnutie Trumpa a Dudu: Spoločná večera! O čom išlo?
Volodymyr Zelenskyj.
Slová, ktoré chcel Zelenskyj počuť: Ukrajina má dôvod na radosť! EÚ by im mala poskytnúť urgentnú pomoc