Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
28.10.2019 15:00 | Tip od Vás | Slovensko

Simona z Popradu si kúpila obľúbené mlieko, nález vo vnútri fľaši ju odrovnal: Okamžitá hospitalizácia!

Rodina z popradského okresu má naozaj neuveriteľný zážitok z kúpy mliečneho ochuteného nápoja.

Až po jeho vypití ich nedospelá dcéra zistila veľmi netradičné ale hlavne nebezpečné obohatenie baleného kakaa. Vo fľaške bola otvorená ampulka s liekmi. Dodnes sa nepodarilo zistiť, ako sa tam dostali.

Prísť do obchodu, kúpiť si obľúbený nápoj, doma si ho otvoriť a vypiť, je úplne bežná záležitosť. Nik v tom nevidí žiadne riziko, ale... „Naša vtedy 17-ročná dcéra Simona si v predajni jedného veľkého obchodného reťazca, kde bola aj s bratom na nákup, ešte na konci minulého roka, kúpila obľúbený kakaový nápoj. Počas cesty domov, polovicu z neho vypila. Doma to dopila a vzápätí na nás kričala, že z fľašky niečo vypadlo. S hrôzou sme zistili, že to bola ampulka s liekmi. Ostali sme zhrození a doslova paralyzovaní. No už po chvíli som naložil dcéru s manželkou do auta a uháňali sme do nemocnice,“ opísal hororový zážitok otec Vladimír.

Otvoriť galériu
„Do 10 minút sme boli v nemocnici. Dcéru okamžite hospitalizovali na jednotku intenzívnej starostlivosti a dva dni tam bola na pozorovaní. Našťastie sa neprejavili žiadne príznaky problémov. Z nemocnice sme išli rovno na políciu. Bolo už neskoro večer, ale polícia začala okamžite konať. Hliadky vyrazili do supermarketu preveriť situáciu. My sme podali formou svedectva trestné oznámenie a pridali aj dôkazy. Potom sme mohli už len čakať. Polícia celý prípad napokon odstúpila na Regionálnu veterinárnu a potravinovú správu do Bratislavy, lebo ako nám napísali, nepreukázalo sa, že ide o trestný čin, ale o skutok, ktorý by mohol byť správnym deliktom. Stanovisko Regionálnej veterinárnej a potravinovej správy sme dostali až v týchto dňoch, po 10 mesiacoch od hrôzostrašnej udalosti. Boli sme z neho veľmi prekvapení,“ konštatovala nešťastná mama.

 

V stanovisku sa píše, že výrobca nenesie zodpovednosť za vzniknutú situáciu a úrad nezistil žiadne skutočnosti, ktoré by nasvedčovali porušeniu zákona. “Výsledok kontrol a simulácia výroby mliečneho výrobku preukázalo, že nie je možné aby takýto typ cudzieho predmetu bol vložený do spotrebiteľského obalu počas výroby mliečneho nápoja.“ Rodičia Simonky sú z toho zhrození. So slzami v očiach otec Vladimír konštatoval: „Zo zdravej potraviny sa stala otravina a nebyť ampulky s názvom lieku, tak idem na dušičky za našou dcérou na cintorín. Nikto sa nám doteraz ani len neospravedlnil, veď podľa kontrolných orgánov sa skutok nestal. Nechceli sme s týmto šokujúcim prípadom ísť na verejnosť, ale písomné konštatovanie, že sa to vlastne nestalo je naozaj príliš.“ Výrobca si vo svojom stanovisku taktiež nepripúšťa žiadne pochybenie a zodpovednosť. V  závere konštatuje, že vzniknutej situácie je im veľmi ľúto, ale po dôslednom prešetrení dospeli k záveru, že za ňu nenesú žiadnu zodpovednosť.

Alprazolan

Je to vysoko účinná látka, krátkodobo pôsobiace liečivo v triede benzenodiazepanov. Používa sa k liečeniu miernych až závažných úzkostných porúch (sociálna fóbia), panických porúch a úzkosti spojenou s klinickou depresiou. Používa sa v liekoch Xanax, Xanor, Alprax, Niravan, Neurol, Razolam, Helex.

{{ question.text }} *
  • {{ displayedQuestions > 1 ? 'Stránka' : 'Otázka' }} {{ currentPage }}/{{ totalPages }}
{{ question.text }}
{{ answer.text }}
{{ displayPercent ? Number(answer.percent).toFixed(2) + '%' : answer.votes }}
Hlasovalo: {{ poll.votes }}
Vyhodnotenie
Úspešnosť
{{ succeeded.percent }}%
Počet správnych odpovedí
{{ succeeded.count }}/{{ questions.length }}
Ďakujeme za vyplnenie dotazníka.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: iglu

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ilustračné foto
Žena bojovala o život po tom, ako sa napila z kávy na letisku: ŠOKUJÚCI dôvod! Môže sa to stať aj vám
Richard Sulík
Sulík sa chce dostať do europarlamentu: Ochraňujme prírodu, ale nezničme si európsky priemysel, tvrdí
vojak
Je rozhodnuté: Krajina prispeje vojakmi do síl NATO! Takto to súvisí s vojnou na Ukrajine
Na snímke podpredseda vlády a minister životného prostredia SR Tomáš Taraba (nominant SNS) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Minister Taraba: Národné parky majú zabezpečené financovanie z Envirofondu
(ilustračné foto).
Ruské ministerstvo sa otriasa v základoch: Zadržali ďalšieho podozrivého! O čo ide?
Toto obdobie ženského životného cyklu môže trvať až sedem rokov.
Do prechodu sa dostávajú stále mladšie ženy: Ste jednou z nich? Toto radí odborníčka
Foto
Hokejový talent Dvorský o neúčasti na MS: Klamal by som, že...
Na snímke podpredseda Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR) Michal Šimečka (Progresívne Slovensko).
Šimečka: Progresívne Slovensko odmieta využívanie druhého piliera na štátne investície
ilustračné foto
Ukrajina a Rusko si idú po krku: Správy o obetiach priniesli oba fronty!
Bojnický zámok
Keď prídete cez leto do Bojníc, ostanete prekvapení: Plánujú zmeny
K streľbe došlo v budove Filozofickej fakulty Univerzity Karlovej na Námestí Jana Palacha v Prahe.
Streľba na UK ochromila Česko: Desivá udalosť zanechala rany na duši tisícom ľudí
(ilustračné foto)
Ovocinári sú ako na ihlách, nič nie je isté: Tŕpnu pred rozhodujúcou nocou!