Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
28.10.2019 10:30 | Prominenti | Domáci Prominenti

Rozsiahle pátranie po synoch Very Wisterovej: Na internete sa objavila šokujúca informácia

Horor bez konca! Moderátorka Vera Wisterová (42) zúfalo hľadá svojich synov Thea (5) a Harlowa (8), ktorých otcom je jej izraelsko-americký manžel Jeremy Hulsh (40).

Deti, zverené do starostlivosti matky s presnými podmienkami stretávania sa s otcom, sú už dlhé obdobie jablkom sváru medzi rozvádzajúcimi sa manželmi. Po tom, čo sa chlapci s otcom vo štvrtok objavili v bratislavskom nákupnom centre, akoby sa prepadli do zeme. V sobotu sa na sociálnej sieti na stránke venujúcej sa nezvestným objavila šokujúca informácia, že Wisterovej synovia boli videní v Kanade. Môže byť na tom aspoň zrnko pravdy, alebo ide o falošnú stopu?

Fotogaléria
10
fotiek v galérii

Malý Theo a Harlow sa narodili v tom období do šťastného manželstva moderátorky Very Wisterovej a jej manžela Jeremyho. Rodina žila striedavo v Izraeli aj na Slovensku, ale po tom, čo sa začalo medzi manželmi turbulentné vzťahové obdobie, išli od seba. Ani jeden sa však synov vzdať nechcel, a preto musel rozhodnúť súd. Chlapci boli zverení matke a Jeremy ich mohol vídať len pár hodín v presne určený deň a len za prítomnosti moderátorky či ňou poverenej osoby.

Spory sa však v minulosti vyostrili natoľko, že Thea a Harlowa mala držať ich izraelská babička v zamknutej hotelovej izbe, čo vtedy Novému Času potvrdila aj samotná Vera: „Môžem vám len s poľutovaním potvrdiť, že incident sa stal a deti sú z toho veľmi traumatizované.“ Problémy potom zrejme začali eskalovať. Po poslednej minulotýždňovej návšteve Jeremyho v Bratislave, keď trávil so synmi určený čas v nákupnom centre, sa všetci traja vytratili.

 

Zúfalá Vera kontaktovala políciu a požiadala o pomoc pri ich hľadaní. „Žiaľ, môžem vám potvrdiť informáciu o mojich nezvestných synoch. Včera ich otec zobral a odvtedy neviem, kde sú,“ povedala v piatok Novému Času zronená moderátorka, ktorú doplnila aj jej matka, babička Thea a Harlowa Zuzana: „Prežívame najhoršie chvíle v živote.“

Slepá ulička?

Na druhý deň po tom, ako sa objavila správa o nezvestnosti Wisterovej synov, sa na sociálnej sieti objavila na stránke uverejňujúcej hľadané osoby šokujúca informácia o mieste pobytu chlapcov s otcom Jeremym. „Dve deti, ktoré odviezol otec, pristáli v Kanade,“ napísal na stránke jej správca Štefan Farkaš. „Informácie o tom, že dvaja maloletí, po ktorých bolo vyhlásené mimoriadne pátranie, sú v Kanade, mám od dvoch spoľahlivých zdrojov - bývalých policajtov, ktorí robili špeciálne pátračky po osobách. Keďže máme cielené pátranie po stratených osobách, napísali sme, že deti sú živé a zdravé.To je na sto percent, mám to dokonale verifikované. Prvú informáciu o tom, že deti pristáli v Kanade aj s otcom, som mal v piatok krátko pred polnocou. Druhá správa prišla v sobotu poobede, že už sú údajne aj nájdené a má sa vraj riešiť ich návrat domov. Žiadne ďalšie informácie bez oficiálneho stanoviska polície podávať nebudem,“ povedal Novému Času Farkaš, ktorý bol 11 rokov šéfom bezpečnosti nadnárodnej spoločnosti. Informáciu, že by sa deti mohli nachádzať v Kanade, však žiadny oficiálny zdroj Farkašovi nepotvrdil!

Je preto veľmi otázne, či ide o vierohodnú, alebo falošnú stopu, ktoré sa v takýchto prípadoch vyskytujú. Farkaš v pondelok svoje informácie ešte aktualizoval. Tvrdí, že otec s deťmi letel z maďarského súkromného letiska do Londýna a odtiaľ išli do Kanady. Do Kanady mal pre nich prísť autom Jeremyho brat, ktorý žije v americkom Chicagu.

Otvoriť galériu
V pondelok 28. októbra Farkaš zverejnil tieto informácie.
Zdroj: facebook/HAKA - Cielené pátranie po osobách
Polícia je v plnom nasadení, pričom sa snaží eliminovať všetky šumy, ktoré by mohli priebeh vyšetrovania skomplikovať. „Intenzívne pátranie po dvoch maloletých súrodencoch - nezvestnom Harlowovi Paxovi Hulshovi a Theodorovi Stevenovi Hulshovi naďalej pokračuje,“ uviedol hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

Ministerstvo zahraničných vecí sa k veci odmietlo vyjadriť z dôvodu ochrany osobných údajov, jeho hovorca však priznal, že „venujú zvýšenú pozornosť a riešia každý konzulárny prípad, ktorý sa týka občanov SR v zahraničí“.

Ako prebieha navrátenie detí domov

Andrea Cisárová, Centrum pre medzinárodnoprávnu ochranu detí a mládeže (CIPS)

- V prvom rade je potrebné zistiť, kde alebo v ktorom štáte deti skutočne sú. Druhý krok je ten, že keď sú už deti presne lokalizované, matka sa môže obrátiť na nás, aby sme sa my spojili s partnerským orgánom, kde deti boli lokalizované, aby sa vrátili späť. Najskôr to bude formou dohody, teda snahy, aby sa rodičia dohodli. V prípade, že dohoda nebude možná, matka iniciuje proces v tom štáte, kde sa deti nachádzajú - s argumentáciou, že ide o únos a právo rozhodovať v tejto veci majú slovenské súdy. Len tie majú právomoc a jurisdikciu. Potom nasleduje konanie na súde v krajine, kde sú deti, a ten rozhodne, či sa deti domov vrátia, alebo nevrátia. A ako to bude ďalej vyzerať - ak boli deti pridelené matke a zmizli s otcom, mali by jej byť vrátené, keďže väčšinu svojho života už teraz prežili na Slovensku. Súd by mal do šiestich týždňov vydať rozhodnutie, aby sa vrátili domov.

 

Pre dieťa je to obrovská trauma

Zlatica Bartíková, psychologička

- Každý takýto zážitok dieťa vážne zasiahne. Je totiž vytrhnuté zo svojho prirodzeného prostredia a dostane sa do situácie, ktorej nerozumie. Dieťa nechápe, čo sa okolo neho deje, a cíti sa ohrozené. Už to, že sa oňho rodičia bijú, je nenormálne. Spory dvoch partnerov kto z koho vždy najhoršie odnesie samotné dieťa. Je to trauma, s ktorou sa však za priaznivých okolností časom vyrovná a spracuje ju. Pritom je však veľmi dôležité, aby sa rýchlo vrátilo do toho svojho sveta a medzi rovesníkov a aby v ňom bolo vystavené čo najmenšiemu počtu podobných poškodzujúcich otrasov. A aby to jeho duševné dozrievanie bolo stimulované úplne obyčajnými vecami a radosťami. Čím viac zdravého v tom živote bude mať, tým viac mu to pomôže.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, mimi, erd

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Na snímke slovenskí hokejisti sa tešia z gólu v zápase Rakúsko - Slovensko na hokejovom turnaji o Nemecký pohár.
Hokejoví fanúšikovia, spozornite: Neznámy páchateľ ponúka falošné lístky! Takýto trik používa
Filip Kuffa odmieta, že by porušil zákon.
Výbor neprijal uznesenie k preletu vrtuľníka nad národným parkom: Takto to Kuffa zdôvodnil
Group of male and female coworkers having lunch break eating pizza together in office
Šetríte čas obedovými „menúčkami“? Prekvapí vás, kde sú najdrahšie... A nie je to Bratislava!
Na snímke minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Juraj Blanár (Smer-SD).
Blanár o konflikte na Blízkom východe: Slovensko nepodporí sankcie, čo by zasiahli viac občanov SR ako Irán
Na snímke nemecký kancelár Olaf Scholz.
Pomsta Iránu? Aha, čo chce spraviť Nemecko kvôli útoku na Izrael
Taliansky premiér Mario Draghi.
Taliansky expremiér sa nezdržal: Ostré slová o Európskej únii! Prídu reformy
Chodkyňu po zrážke s autom v Tepličke nad Váhom previezli do nemocnice.
Zranenú chodkyňu po zrážke s autom previezli do nemocnice: Na ceste spravila zásadnú CHYBU!
Na snímke sprava prezidentka SR Zuzana Čaputová a český prezident Petr Pavel
Mala by vláda urovnať vzťahy s Českom? Najviac súhlasných reakcií prišlo z tohto kraja
Na snímke ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Na Ukrajine došlo k tomu, čoho sa Zelenskyj obával: Strašné následky!
Predseda vlády SR Robert Fico (SMER-SD).
Robert Fico sa vyjadril k členstvu Ukrajiny v NATO: O toto požiadal ministra Blanára
Polícia obvinila muža z Medzilaboriec, ktorý sa vyhrážal mestskému policajtovi.
FotoVáš Tip
Hlodavce milujú Bratislavu! Po potkanoch v Petržalke a nutrii v Rači prišiel... Zasahovala polícia
(ilustračné foto).
Chvíle hrôzy neďaleko Trebišova: 3-ročný Tomáško sa zasekol vo dverách vlaku, mama bojovala o jeho život!