Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.10.2019 19:12 | Správy | Domáce správy

Hlina sa vysmial ponuke od Matoviča a Záborskej, tí sa nevzdávajú: Odkaz plný sľubov

Kresťanskodemokratické hnutie (KDH) nepôjde do parlamentných volieb 2020 na spoločnej kandidátke s hnutím Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO).

Ako uviedol predseda KDH Alojz Hlina na Facebooku, KDH ako tridsaťročná strana sa nemôže spojiť so stranou, ktorá je firmou jej predsedu a má štyroch členov. Hnutie OĽaNO s Kresťanskou úniou v piatok ponúkli Kresťanskodemokratickému hnutiu polovicu miest na kandidátke do parlamentných volieb 2020.

„Igor Matovič, verný svojmu inštinktu škorpióna, využíva každú možnosť, aby zaútočil na KDH. Zajtra máme Radu KDH vo Zvolene. Bývalo dobrou tradíciou starých harcovníkov KDH v deň pred Radou pokúsiť sa cez tlak z vonku vyvolať určitú atmosféru na rokovaní Rady. Igor Matovič 20. septembra tiež presne v deň pred našou Radou KDH zvolal tlačovku, na ktorej nám dával dobré rady a na nej predpovedal, že sa niečo na Rade chystá a podobné konštrukcie. Vtedy to nevyšlo. Dnes majú druhý pokus a je posilnený aj o pani Záborskú. Je mi to ľúto. Dnes zaznela falošná výzva na spájanie,“ reagoval Hlina.

Na margo strany Kresťanskej únie, ktorej líderkou je Anna Záborská, Hlina povedal, že nepôjde na kandidátku ani so stranou, ktorá bola tesne pred eurovoľbami kúpená. „Dnes sú v politickom priestore traja politici, ktorí nezakladali stranu poctivo, ale oklamali demokraciu cez kúpenie inej strany. Sú to páni Kollár a Harabin a pani Záborská. Nech si každý na to urobí svoj názor. Matovič ako najväčší bojovník proti smerákom a korupcii plánuje teraz vyviesť do parlamentu stranu, ktorá má pochybné financovanie,“ pokračoval. Ná záver predseda hnutia uviedol, že Igor Matovič chcel zničiť KDH už dávno a dnes má aj spojencov. „Stará garda, ktorá parazitovala na KDH, zacítila šancu pomstiť sa za to odstavenie od koryta a dokonca ešte spriada plány, že na ruinách KDH postavia novú stranu, ktorá by im zase dlhé roky slúžila,“ uzavrel Hlina.

 

Predseda hnutia OĽaNO Igor Matovič a predsedníčka Kresťanskej únie Anna Záborská odkázali, že sú sklamaní. „Ak by sme do volieb išli v spoločnej koalícii, vieme garantovať všetkým voličom KDH, že v parlamentných voľbách 2020 sa nebude opakovať situácia z roku 2016, kedy hlasy 128-tisíc voličov KDH prepadli a vznikla tak vláda mafie. Zároveň by si KDH uchovalo svoju identitu,“ pokračovali lídri strán v stanovisku, ktoré agentúre SITA poskytol hovorca hnutia OĽaNO Matúš Bystriansky. Matovič a Záborská považujú postoj predsedu KDH za mimoriadne nezodpovedný. „Veríme, že Rada KDH napriek tomu našu ponuku zváži s cieľom sledovať najlepší záujem celého demokratického Slovenska. Stojíme na dejinnej križovatke a ak dnes neunesieme našu zodpovednosť voči Slovensku, a povýšime naše egá, vo voľbách môže opäť mafia vyhrať nad spravodlivosťou,“ tvrdili.

Hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) s Kresťanskou úniou v piatok ponúkli Kresťanskodemokratickému hnutiu (KDH) polovicu miest na kandidátke do parlamentných volieb 2020. Na tlačovej besede to uviedli lídri oboch strán Igor Matovič a Anna Záborská. V utorok spoločne oznámili, že na kandidačnej listine OĽaNO do parlamentných volieb bude Kresťanská únia, ktorá dostane 15 miest. Matovič rovnako ponúkol KDH možnosť mať vlastný program. Zároveň bude môcť po voľbách KDH vytvoriť v parlamente vlastný poslanecký klub.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto).
Po uzavretí vzdušného priestoru nastali komplikácie: Výrazné meškania letov!
Platí výstraha pred horúčavami. (ilustračné foto)
Vlna horúčav vzala už 30 životov: To je extrém, teplota má vybehnúť nad 50 stupňov!
(ilustračné foto)
Fatálne mrazy u našich susedov, pestovatelia smutne reagujú: Jedným slovom, KATASTROFA!
Foto
Stihne Juraj Kucka EURO? Hráč Slovana posiela jasný odkaz
Predseda českej vlády Petr Fiala.
Potvrdilo sa, čo sa šepkalo už dlho: Ďalší odchod z Fialovej vlády! Končí táto ministerka
The Pass at Byron Bay on a clear day with blue water
Hromadné uhynutie vznešených živočíchov: Na pláži ich uviazli stovky! Vedci sa chytajú za hlavu
Vinczeová a Dangl sú za každý žart.
Obľúbená zábavná relácia dostala v RTVS stopku! Prečo ju vyškrtli z programu?
(ilustračné foto).
Popredného podnikateľa odsúdili z korupcie: V podvode boli namočené aj jeho dcéry
Foto
Boxerka opisuje desivé detaily z väzenia: Najponižujúcejšie je byť nahá a predklonená!
Los Angeles, United States - December 18, 2013: View of Hollywood Boulevard at sunset. In 1958, the Walk of Fame was created on this street as a tribute to artists working in the entertainment industry.
Mesto anjelov si pripomenulo genocídu, pri ktorej zomreli milióny: Aké slová zazneli z Bieleho domu?
Manželka Majka stála pri Dušanovi († 81) desiatky rokov.šťastní už 55 rokov.
Foto
Zdrvená manželka speváka Grúňa († 81) Mária o jeho poslednej rozlúčke: Prečo sa neprihovorí láske do neba?
David a Ján (v strede) sú tímu špecialistov nesmierne vďační za pomoc.
FotoVáš Tip
Novinka v Rooseveltovej nemocnici: Pacientom vyrobia novú čeľusť i zuby! Komu už dali lekári novú tvár?