Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.10.2019 05:58 | Správy | Domáce správy

Prominentný člen Smeru Glváč v problémoch: S Kočnerom riešil Bašternáka aj kúpu luxusnej lode?!

Klamal o stretnutiach s Kočnerom?! Podpredseda parlamentu Martin Glváč (51) lieta vo veľkom škandále. Po tom, čo si písal s volavkou Mariána Kočnera Alenou Zsuzsovou, tak vyšlo najavo, že si mal vymieňať stovky správ aj so samotným mafiánskym podnikateľom.

Komunikáciu, ktorá pochádza z aplikácie Viber, zverejnil Igor Matovič a má dokazovať, že Glváč mal s Kočnerom blízky a intenzívny vzťah. Ak sú správy reálne, tak ukazujú, že Glváč klamal, keď hovoril, že Kočnera videl naposledy v roku 2012. V komunikácii pritom podrobne rozoberajú napríklad Ladislava Bašternáka, ktorého vraj riešili v kancelárii bývalého šéfa Finančnej správy Františka Imreczeho.

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

Podpredseda parlamentu a prominentný člen Smeru Glváč Kočnera považuje v správach za blízkeho človeka. „Majko, čo treba?“ píše Kočnerovi. „Tebe verím úplne, ale občas potrebuješ priložiť polienko, hoc aj spoza oceánu,“ dodáva. Komunikácia odhaľuje utajené stretnutie, na ktorom mali spolu riešiť dosadenie bývalého viceprezidenta Finančnej správy Dušana Páteka.

„Glváč na žiadosť Kočnera zorganizoval deň pred vymenovaním prvého viceprezidenta Finančnej správy Dušana Páteka stretnutie v kancelárii Imreczeho, ktoré sa konalo 15. 5. 2016. Následne na druhý deň je Pátek vymenovaný za prvého viceprezidenta Finančnej správy,“ hovorí Matovič. Pátek je podľa neho človek, ktorý sa angažoval ako riaditeľ Daňového úradu v Bratislave v nadmerných odpočtoch daní Ladislavovi Bašternákovi. Ten teraz sedí vo väzení za podvody.

 

Kočner chcel stretnutie u Glváča doma aj s Pátekom. „Nehovor dopredu nič. Len nech dojde. Riešim jeho problém. Viem to vyriešiť, aby ho nemal. Ale potrebujem to prebrať osobne za tvojej prítomnosti,“ písal Kočner. Glváč bol ochotný zariadiť stretnutie, akurát sa neskôr zmenilo miesto. „Ok. Soňa tu má babinec, tak to dáme u Feďa v kancli. (Imreczeho, pozn. red.),“ odpísal Glváč.

Zo správ vyplýva, že podpredseda parlamentu mal vybavovať pre Kočnera viacero stretnutí s kľúčovými ľuďmi štátnych úradov, ale riešili aj výberové konanie na primára vo vojenskej nemocnici v Ružomberku či dosadenie zástupcu riaditeľa SIS. Podľa Matoviča v správach vplyvný Smerák odkázal Kočnera na Norberta Bödöra, ktorý je podozrivý v súvislosti s lustrovaním novinárov a vplyvmi na políciu. Kočner sa zaujímal o to, prečo vyšetrujú Bašternáka.

Glváč podal na Matoviča trestné oznámenie. „Zverejnená údajná komunikácia a hodnotiace úsudky Igora Matoviča nesedia s realitou. Platí to, čo som už povedal a trvám na tom, že s Kočnerom som nemal žiadne stretnutie od januára 2012,“ povedal Glváč.

F. Imrecze: „Nikdy v živote som sa s M. Kočnerom nestretol. Rovnako sa nikdy neuskutočnilo stretnutie medzi mnou M. Kočnerom. a M. Glváčom.“

Bývalý viceprezident Finančnej správy D. Pátek: „Prezentované informácie o stretnutí v kancelárii prezidenta FS nie sú pravdivé. Žiadne takéto stretnutie sa nikdy neuskutočnilo, takže som na žiadnom takomto stretnutí nemohol zúčastniť, je to absolútny nezmysel.“

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, mač

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Attila Végh (36)
Foto
Atilla Végh prišiel o ďalší kšeft! Známa značka s ním končí spoluprácu
Ilustračné foto
Muž s výbušninami na iránskom konzuláte: Polícia odhalila nové detaily! Strašné, čo zistili
Hokejisti Spišskej Novej Vsi v piatom zápase semifinále play-off Tipos Extraligy hostili Košice.
Sp. Nová Ves - Nitra ONLINE: Sledujte prvý finálový zápas hokejovej extraligy
Andrej Babiš a Monika Babišová.
Foto
Andrej Babiš išiel s pravdou von: Rozvod po 30 rokoch! Emotívne slová o ich vzťahu
(ilustračná fotografia).
Odborníci WHO sú v šoku: Desivé odhalenie o vtáčej chrípke! Ochorenie sa rozšírilo aj na...
Minister Tomáš ohlásil nové opatrenie
Erik Tomáš prehovoril o podpore KDH pri 13. dôchodkoch: Čo im mal slúbiť?
Ruský prezident Vladimir Putin.
Ďalšia rana pod pás pre Rusov: Európska únia to nenechá len tak, pripravuje úder
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg a ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Aktualizované
Je rozhodnuté! NATO podá Ukrajine štedrú pomocnú ruku: Pozrite sa, čo dostanú
Prezidentka Zuzana Čaputová
Foto
Čaputová o obavách odborníkov: Akékoľvek snahy ovládať kultúru sú prejavom nekultúrnosti
Meghan Markle
Meghan sa prepočítala: ODPADNETE, čo spôsobil jej nový kšeft! Smejú sa aj odborníci
Existuje súvislosť medzi menštruáciou a Mesiacom?
Existuje súvislosť medzi menštruáciou a Mesiacom? Vedci pátrali po odpovediach! Prekvapivé zistenia
Na snímke českí policajti náhodne kontrolujú osobné motorové vozidlá na česko-slovenskej hranici.
Obnovia sa kontroly na hraniciach Česka a Slovenska? Rakušan podotkol jednu vec