Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
22.10.2019 10:00 | Šport | Futbal
Foto

Súťaž o cestu do Bratislavy na futbal vrcholí: Koho z nich pošle Nový Čas na Slovan?

Veľký futbalový sviatok láka na Tehelné pole deti z celej republiky!

Do súťaže Nového Času o preplatenie nákladov na pohonné hmoty alebo líéstky na vlak či autobus sa prihlásili stovky mladých futbalových nadšencov. Pre mnohých z nich bude štvrtkový zápas Európskej ligy na Národnom futbnalovom štadióne zážitkom na celý život, ktorý by si ale za normálnych okolností nemohli dovoliť.

Fotogaléria
20
fotiek v galérii

Teraz je však vstupné do uzavretého hľadiska zadarmo a navyše sa vďaka Novému Času vyskytla možnosť cestovať do hlavného mesta zdarma! Ktorý zo 16 prihlásených kolektívov sa bude v stredu tešiť z výhry?

Deti a ich vedúci nám celý týždeň posielajú odkazy, v ktorých opisujú, prečo tak veľmi túžia byť v hľadisku arény na Tehelnom poli. Zväčšia ide o školské športové tímy a kolektívy, ale aj futbalové mládežnícke či žiacke družstvá, často aj celé kluby. Nový Čas zajtra vyberie jedého výhercu, ktorého zverejníme v stredajšom vydaní!

 

Okrem preplatenia financií na nákup pohonných hmôt prípadne cestovných lístkov na vlak či autobus získa úspešný kolektív od ŠK Slovan Bratislava navyše aj šál so sloganom „Spolu sme Slovan!“.

Zápas sa hrá vo štvrtok 24. októbra o 18.55 h na Národnom futbalovom štadióne v Bratislave. V hľadisku budú vzhľadom na trest od UEFA len diváci do 14 rokov so sprievodom (1 dospelý na 10 detí).

Chcete deťom prispieť aj vy?

Ak sa vám myšlienka prispieť deťom na cestu do Bratislavy na futbal páči, ozvite sa nám! Nový Čas zaplatí cestovné jednej skupine, ale ak sa Vám príbehy detí túžiacich po športovom zážitku zapáčili, napíšte nám na emailovú adrečsu tip@novycas.sk a my vám dáme inštrukcie, ako môžete prispieť aj ostatným!

ZŠ Slovenská Kajňa

okr. Vranov n. Topľou

45 detí

Otvoriť galériu

Do redakcie prihlásila skupinu pedagogička Katarína Hladká. „Žiaci zbožňujú futbal. Keď im dám napísať slohovú prácu na tému Môj vzor, polovica žiakov píše o rodičoch a tá druhá o futbalistoch.“ Ako slovenčinárka a telocvikárka zažila s deťmi futbalové zápasy v Žiline či hokejové v Košiciach, aby ich s trénerom vždy nanovo motivovala. „Sú z obcí, zo skromných pomerov, niektorí zo sociálne znevýhodneného prostredia... Vyhrať cestu na tento zápas znamená pre niektorých z našich žiakov splnený sen. Inak sa mnohí na takýto zápas v živote nedostanú!“

ZŠ Dlhá nad Oravou

Okres Dolný Kubín

30 detí

Otvoriť galériu

„Každý z nás žije niečim iným, ale niektoré veci máme spoločné. My žijeme futbalom. Teraz sme sa spojili pre tento nezabudnuteľný zážitok!“ napísala nám Elena Vrábľová.

ZŠ Kľačany

Okres Hlohovec

45 detí

Otvoriť galériu
ZŠ Kľačany.
Zdroj: anc

Spolu s učiteľmi sa vo štvrtok vyberie na Tehelné pole aj skupina detí z Kľačian! „Sme ten NAJlepší fanúšikovský tím na svete. Naozaj. Náš pán riaditeľ je futbalista a my mu chodíme fandiť. Naučili sme sa to perfektne. Tešíme sa na úžasný zážitok a atmosféru, ktorú zažijeme práve s ním púri spoločnom povzbudzovaní nášho obľúbeného Slovana,“ napísala nám Jana Pavlovičová. Podľa nej sú malá škola a nie je pre nich ľahké niekam sa dostať, keďže cestovné je pre taký malý počet pridrahé.

Biele baletky

ZŠ  Školská Hriňová

40 dievčat

Otvoriť galériu

Zo srdca Slovenska, spod sopky Poľany, z 1. ZŠ Hriňová, pozdravujú dievčatá, ktoré milujú futbal. „Už 15 rokov vediem krúžok futbalu dievčat tzv. Biele baletky. Bez srdca to Slovan nevyhrá, nenechajte nás biť naprázdno, radi prídeme a pomôžeme,“ odkazuje tréner a učiteľ Anton Trebuľa – Kečkár.

FK Slávia Staškov

Okres Čadca

42 detí

Otvoriť galériu
Slávia Staškov.
Zdroj: anc

Využili možnosť získať vstupenky na zápas, pre chlapcov to bude nezabudnuteľný zážitok. „Cestujeme autobusom, ktorý nás bude stáť 700 eur. Náš klub pôsobí v dedinke Staškov, rodisku Jozefa Krónera, a finančné možnosti nie sú ako vo väčších mestách,“ napísal v prihláške Ján Jurga.

Ľubela

63 detí

Otvoriť galériu
Ľubela.
Zdroj: anc

Hoc sme malá školička,

v každej triede nájde sa nejedna fanúšička.

Pôjdeme my z Liptova, aby sme pomohli Slovanu dať góla.

Zápas si my užijeme,  futbalové grify odkukneme.

Futbal v našej obci žije,

70 žiakov vo štvrtok na zápas príde.

Prajeme chlapcom veľa zdaru,

nech živia v sebe nádej nemalú.

Básničku sme skladali,

aby sme sa na futbal dostali.

My sme žiaci z Ľubele,

vyhodnotenie bude pre nás veselé.

Spolu sme Slovan,

dokážeme prekonať anglický klan.

Vlkov spolu skolíme,

Tehelné pole rozzvučíme.

Futbal to je naša vášeň,

tým končíme našu báseň.

Poslala Erika Miklášová

TJ Kunov Senica

54 detí

Otvoriť galériu
TJ Kunov.
Zdroj: anc

Deti sa s dospelckym sprievodom chystajú podporiť belasých. Už  maju pripravene 4 vlajky. „My sme Slovan Bratislava, hej, hej! Veľmi sa všetci tešíme a veríme, že belasí zvíťazia!“  dúfa Libor Ryčovský.

ZŠ Salgovce

Okres Topoľčany

50 detí

„Sme maličká škola na konci okresu. Našu školu navštevujú deti zo 4 susedných obcí. Pretĺkame sa ako vieme, lebo počet našich žiakov je len niečo cez 80. Peniažkov je stále málo. Práve kvôli tomu si veľa vecí tak veľmi vážime a tešíme sa z každej novej príležitosti, ktorá nám niečo nové dá,“ napísala Martina Bistáková. Deti podľa nej zvýšili usilovnosť, len aby sa dostali do autobusu na zápas do Bratislavy.

Spojená škola internátna  z Topoľčian

10 detí

Otvoriť galériu
SSI Topoľčany.
Zdroj: anc

Učitelia v prihláške uviedli, že veľká časť ich žiakov – fanúšikov futbalu -  pochádza zpomerov, kde návšteva futbalového zápasu medzí klubmi je len snom a kúpa vstupeniek finančne náročná záležitosť. „Preto sme sa ako kolektív rozhodli, že by sme tento zážitok dopriali aspoň tým najzanietenejším,“ uviedol  Miroslav Bátovský

OFK Spišské Bystré

Okres Poprad

27 detí

Sme z klubu OFK 1934, skupinu tvoria detí od 6 do 14 rokov. „Máme tu deti zo sociálne slabších rodín. Cestovanie zdarma autobusom by nám zabezpečenie výjazdu na zápas veľmi uľahčilo,“ požiadal nás Radovan Kolbaský.

OFK Sečovska Polianka

Okr. Vranov nad Topľou

„Naši žiaci vyhrali už 2 roky po sebe titul majstra okresu. Týmto sa im chceme ako vedenie klubu  odvďačiť a motivovať. Sme z východu, mnoho chlapcov je so socialne slabších rodín a  pravdepodobne sa už nikdy nebudú mať šancu zažiť taký zápas,“ napísal nám Stanislav Svepeš.

Otvoriť galériu

ZŠ Karpatská Svidník

23 detí

Príspevok na cestu chce pre triedu a spolužiakov získať siedmačka Sofia. Podľa nej sa ako kolektív nesprávali pekne až kým nezažili pár spoločných výletov s pani učiteľkou. „To z nás urobilo partiu spolužiakov, ktorá sa dokáže spolu zabaviť, riešiť problémy. Odvtedy držíme ako trieda spolu,“ napísala a priznala, že by to chcela aj ako narodeninový darček: „Vždy nosievam sladké drobnosti spolužiakom, tentoraz by to bolo mega prekvapenia - cesta na futbalový zápas! Bývame navyšea na druhom konci republiky a pre mnohých mojich spolužiakov je Bratislava veľmi vzdialené mesto, kam sa doteraz nedostali. Spoločná cesta a tento mega zážitok by určite ešte viac zomkol našu triedu!“

TJ Tatran Krásno nad Kysucou

Okres Čadca

40 detí

Otvoriť galériu
Tatran Krasno.
Zdroj: anc

Venujú sa športovaniu mládeže vrátane hendikepovaných. „V skupine máme aj deti zo sociálne slabších rodín, preto by nám uhradenie pohonných hmôt veľmi pomohlo,“ napísal Jaroslav Pagáč.

Slovan Hlohovec

Mama jedného z chlapcov klubu napísala, že boli aj na zápase s Besiktasom a odvtedy chlapci o inom nehovoria. „Prihlasujem ich aj preto, lebo sa im v lige darí a zatiaľ sú v tabuľke na popredných priečkach,“ chce futbalistov potešiť Adriana Arpášová.

Centrum futbalovej mládeže Jozefa Adamca

Trebatice

70 detí

Otvoriť galériu

Besiktas zažili, zážitok spoznali,

tri body priniesli, hlasivky stratili.

Poteší maličkosť, deťom na radosť,

vďační budeme,

verte či neverte, osemdesiat nás,

na poli Tehelnom každý VLK spozná nás!

ZŠ Vištuk

60 detí

Okres Pezinok

Otvoriť galériu
ZŠ MŠ Vištuk.
Zdroj: anc

„Práve takýmito zážitkami ako je spoločný zápas vybudujeme u žiakov pozitívny vzťah k škole aj k učiteľom,“ napísala pani riaditeľka Viera Mladenová. „Sme malá škola, ktorá hľadá každé euro. Veľa času a síl nám zabralo než sme zohnali voľný autobus. Teraz už musime nájsť tých 200 eur na dopravu.“

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Počty prípadov u našich susedov od začiatku roka prudko stúpajú.
EPIDÉMIA v Česku?! Odborníci dvíhajú varovný prst: Ochorenie naberá na intenzite
 Na proteste proti zákonu o zahraničnom vplyve bolo v Tbilisi vyše 20.000 ľudí.
Foto
Gruzínskom sa ozývajú výkriky skandovania: Desiatky tisíc ľudí vybehlo do ulíc! Situácia je vážna, čo sa tam deje?
Vlajka Kataru (ilustračné foto).
Katar prehodnocuje svoju úlohu sprostredkovateľa: Môžu za to konflikty? Najhoršie na tom skončí táto krajina!
Ruský prezident Vladimir Putin.
Česko a Belgicko bijú na poplach! Prstom ukazujú na Rusko: Hrozné, do čoho majú zasahovať
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Zelenskyj žiada lídrov EÚ o pomoc: Vymenoval zoznam, toto by im pomohlo pri obrane krajiny
Pesničková súťaž Eurovízia bude prebiehať 7. až 11. mája.
Obľúbená Eurovízia je za dverami: Švédsko chce byť pripravené na najhoršie, drsné opatrenia
Predavčaka sedí v obchode počas výpadku elektrickej energie v ekvádorskej metropole Quito v utorok 16. apríla 2024.
Foto
V Ekvádore majú už víkend: Sú bez elektriny, z krajiny hlásia problém za problémom
Na snímke tréner ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss st. počas tlačovej konferencie.
Slovan má údajne záujem o slovinského zakončovateľa: O šikovného útočníka sa zaujíma aj Bazilej
Exsiskár Beňa priznáva odovzdanie 20 000 € Pčolinskému.
Aktualizované
V Afrike zadržali bývalého námestníka riaditeľa SIS: Odsúdený bol už aj v minulosti! Čo sa stalo tentokrát?
Švajčiarsky parlament zakázal používanie nacistických symbolov.
Tlak z Európy ich donútil konať: Švajčiarsko zakázalo používanie nacistických symbolov
Fedor Flašík
Foto
Podnikateľa Fedora Flašíka nečakane previezli do Prahy! Rodina poskytla stanovisko
(ilustračné foto)
Za pomoc Ukrajine mreže: Ruskí agenti zadržali štyroch ľudí, pozrite sa, čo mali urobiť