Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
22.10.2019 08:30 | Správy | Domáce správy | Bratislava
Foto

Adrenalínová „atrakcia“ pre vodičov v Ružinove: Pri oprave výtlku ostal v ceste megakráter

O „zábavu“ majú postarané! Vodiči v bratislavskom Ružinove v smere od Hraničnej ulice na Bajkalskú musia zbystriť pozornosť. Dôvodom je megadiera na jednej z ciest, ktorej oprava sa pomaly, ale isto naťahuje.

Vozovka začala ešte v septembri pomaly klesať, opravou výtlku, ktorú na mieste riešili, sa však úplne prepadla, a tak na ceste ostal obrovský kráter. Najskôr to vyzeralo, že na oprave sa bude musieť podieľať len Bratislavská vodárenská spoločnosť (BVS). Obhliadkou sa však zistilo, že nad potrubím BVS je ešte veľké teplovodné potrubie Bratislavskej teplárenskej (BAT).

Podľa ružinovského poslanca Jána Buocika je príčinou prepadu porucha kanalizácie, a nie vodovodu. „Šokujúce je, že poruchu spôsobilo neodborné križovanie kanalizácie s obrovským teplovodom BAT,“ vraví Buocik. Podľa jeho slov teplovod, ktorý je na pôvodnej kanalizácii, vedie popri celej Bajkalskej a je tam už približne 30 rokov.

Otvoriť galériu
Šachty na zakrytie sa už síce vyrábajú, ale predpoklad je, že oprava rúr potrvá ešte asi 2 - 3 týždne. Dovtedy musia mať najmä vodiči svätú trpezlivosť, pretože cesta sa v súčasnom stave opravovať nedá. „Môžeme potvrdiť, že pri oprave výtlku na uvedenej vozovke v správe magistrátu prišlo k jej prepadu. Dôvodom bolo poškodenie kanalizácie pod vozovkou. Opravu zabezpečuje Bratislavská vodárenská spoločnosť. Akonáhle bude táto porucha na potrubí odstránená, budeme môcť opraviť povrch vozovky,“ uviedol hovorca bratislavského magistrátu Peter Bubla.

 

Nový Čas oslovil BVS. ,,Bratislavská vodárenská spoločnosť, a.s., (BVS) začala riešiť haváriu na ulici Mlynské Nivy po tom, ako sa pri frézovaní vozovky prepadla cesta. Počas kontrolného výkopu sme zistili, že kanalizácia bola poškodená teplovodom, ktorý bol doslova zasekaný do kanalizačného potrubia. Keďže ide o dôležitý teplovod, ktorého prekládka by v tomto období spôsobila problémy a bola časovo náročná, BVS pracuje na alternatívnom riešení. Poškodenú kanalizačnú rúru bude nutné nahradiť dvoma rúrami s menším priemerom a tie vsunúť pod teplovod a samozrejme spraviť aj všetky súvisiace prepojenia. 

Ide o náročnú operáciu, ktorá bude podľa aktuálnych odhadov trvať do prvej polovice decembra a kvôli tomu je nutné obmedziť aj dopravu. Za vzniknuté komplikácie sa vodičom ospravedlňujeme. BVS robí všetko pre to, aby sa tento termín skrátil a cesta ako aj kanalizácia boli čo najskôr opravené," reagovala spoločnosť. Bratislavská teplárenská na žiadosť o vyjadrenie Nového Času nereagovala.

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, Denisa Borkovičová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Americká vlajka a čínska vlajka (ilustračná fotografia).
Veľký krok medzi USA a Čínou: Stalo sa to po vyše roku! Ako dopadol rozhovor ministrov?
Speváčka a vášnivá astrologička Marcela Laiferová
Úprimná rada astrologičky Marcely Laiferovej: Chcete byť ŠŤASTNÍ? Viem, ako na to
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Zelenskyj pristúpil k razantnému kroku: Vyvolal vlnu rozhorčenia! Čaká Ukrajinu ďalšia mobilizácia?
Predseda Súdnej rady SR Ján Mazák
Aktualizované
Je rozhodnuté: Mazáka odvolali z funkcie predsedu Súdnej rady SR
Národná rada Slovenskej republiky.
Poslanci zvolili nového člena Súdnej rady SR: Stal sa ním tento muž
Siamské dvojičky Daisy a Violet Hiltonové.
Krutý osud siamských dvojičiek: Violet žila s mŕtvou sestrou niekoľko dní! Matka ich predala a... Trpké detaily ich života
Osemdesiat hasičov a dobrovoľníkov zasahovali na zámku.
FotoVáš Tip
Poplach v centre Zvolena: Na zámku zasahovalo osemdesiat hasičov a dobrovoľníkov!
Janko dal zbohom svojej legendárnej ofine.
Foto
Vypadnutie Jána Tribulu z Let’s Dance: Redaktor prišiel o ofinu aj o všetky nervy!
Predseda Súdnej rady SR Ján Mazák
Súdna rada rokuje o odvolaní Mazáka: Ten zo zasadnutia odišiel, čo je za tým?
Ruský prezident Vladimir Putin.
Putin hovorí o katastrofálnych následkoch: Stretol sa s prezidentom Iránu a... Takto to dopadlo!
Ilustračné foto
Najnebezpečnejší ostrov na Zemi? Cudzincov tam čaká SMRŤ! Desivé, čo sa o ňom hovorí
Michal Šimečka a Robert Fico
Progresívne Slovensko kritizuje Fica: Premiér hovorí a koná ako geopolitický analfabet