Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
21.10.2019 05:55 | Správy | Krimi | Vražda Kuciaka

Andruskó, obvinený z vraždy Kuciaka († 27), chce vypovedať: Čo vie na súčasných ministrov?!

Bude vypovedať proti vládnym činiteľom. Sprostredkovateľ vraždy Jána Kuciaka († 27) a Martiny Kušnírovej († 27) Zoltán Andruskó v piatok po vyše roku a pol uzavrel dohodu o vine a treste.

Ak to schváli súd, tak za popravu dostane okolo 10 rokov. So šokujúcimi tvrdeniami po novom prišiel právnik Zlatice Kušnírovej Roman Kvasnica, ktorý oznámil, že Andruskó vie o trestnej činnosti dvoch ministrov súčasnej vlády.

Andruskó figuruje v gangu, ktorý vraždil vo Veľkej Mači. Od svojho zadržania spolupracuje s políciou, ktorá vďaka nemu dokázala obviniť ďalších páchateľov. Na základe toho prokurátor pripustil výnimočné zníženie trestu - od 8 do 16 rokov. Andruskó má však opletačky so zákonom aj v iných prípadoch, čiže trest nemusí byť konečný. Po novom sa však rozhodol vypovedať aj o úplne niečom inom, čo doteraz nebolo známe.

„Myslím si, že pán Andruskó by nám toho mohol povedať ešte viac, ako sa stalo doposiaľ, hlavne pokiaľ ide o informácie z piatka, keď sa rozhodol vypovedať o protiprávnej činnosti dvoch ministrov súčasnej vlády,“ povedal advokát Kvasnica Denníku N. O koho konkrétne ide, nechcel prezradiť, nie je teda jasné, či má Andruskó konkrétne dôkazy, alebo len niečo počul.

 

Advokát Kuciakovcov Daniel Lipšic v relácii Na telo tieto slová trochu miernil. „Bol som pri dohodovacom konaní, pán kolega Kvasnica tam nebol. Bolo to konanie o dohode o vine a treste, zámerom pána Andruskóa je dosiahnuť čo najnižší trest. Ak má vedomosť o trestnej činnosti, mal by o tom vypovedať, o konkrétnych veciach, ktoré by boli aj právne uchopiteľné,“ skonštatoval s tým, že je kľúčovým svedkom obžaloby.

Otvoriť galériu

„Bolo by dobré, aby sme nenabíjali obhajobe, ktorá môže v budúcnosti spochybňovať jeho vierohodnosť napriek tomu, že jeho vierohodnosť je potvrdzovaná. Bol by som v tomto trochu opatrný, ale nech sa všetko preverí,“ zakončil Lipšic. Obhajkyňa Andruskóa Lívia Kňažíková hovorí, že o takejto výpovedi svojho klienta nevie. „K tomu neviem povedať nič, nebolo to vo veciach, v ktorých ho zastupujem. Pri žiadnom takom výsluchu som nebola, obhajujem ho v dvoch veciach - prípravách vrážd a samotnej vražde,“ uviedla Novému Času.

Trnka mal kamery v kancelárii

Kvasnica okrem toho hovorí, že vyšetrovanie prokurátora Dobroslava Trnku, ktorého nahrávka s Marianom Kočnerom sa prevalila minulý týždeň, trvá dlho. „Považujem to za mimoriadne nebezpečné, a to predovšetkým s ohľadom na tú skutočnosť, že vyšetrovateľ doktor Juhás spravil súčasťou vyšetrovacieho spisu obrazovo-zvukové záznamy, ktoré preukazujú, že pán Trnka s pánom Kočnerom inštalovali v kancelárii bývalého generálneho prokurátora Slovenskej republiky nahrávacie zariadenie,“ povedal Kvasnica.

Myslí si, že pokiaľ mal Kočner nainštalovanú kameru u generálneho prokurátora, mohli sa zabezpečovať kompromitujúce materiály na každú z návštev. „Je to možné, a keď riešili veci, ktoré považoval za potrebné mať zaznamenané. Sú tam aj obrazovo-zvukové záznamy, ktoré reálne vytvárajú závažné podozrenie z ďalšej trestnej činnosti nad rámec Gorily a nad rámec toho, čo už bolo zverejnené,“ dodal Lipšic.

Kyselica: Milióny sa spájajú s Malchárkom

Exšéf policajného tímu Gorila Lukáš Kyselica v Na telo potvrdil, že polícia zaistila finančné toky v  hodnote viac ako 320miliónov korún, čo sa spomína v Gorile. „Zatiaľ predbežné číslo z dealov, o ktorých som hovoril, ti vychádza číslo 329 miliónov,“ hovorí Jaroslav Haščák vtedajšiemu ministrovi hospodárstva Jirkovi Malchárkovi. Kyselica to ako policajt preveroval. „Finančné toky v približne takejto výške sme našli, je úlohou vyšetrovateľov sa s  tým ďalej vysporiadať,“ povedal s tým, že nepristáli na účte ministra. „To nie. Ale pristáli na účtoch, kde ich mohol mať niekto, on alebo niekto blízky, k dispozícii,“ dodal Kyselica.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, mač

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Biely dom (ilustračná fotografia).
Vedeli USA o Izraelskom útoku na Irán? Šéf americkej diplomacie sa odmietol vyjadriť
Český prezident Petr Pavel.
Petrovi Pavlovi pribudlo na tvári krvavé zranenie! Ako sa to stalo? Strohá odpoveď hlavy štátu
Nehoda na bratislavskej D2: Tunel Sitina sa uzatvára! Tvoria sa kolóny
Bývalí partneri sa stále majú v zuboch.
Soukup a Hanychová: Drsná HÁDKA na ulici! Keď vyšiel Agátin muž, milionár sa nezdržal a... Fúha!
Ilustračné foto
Na Slovensko zavíta svetoznámy reťazec: Môžete sa tešiť na TIETO dobroty! To však nie je všetko
Predsedníčka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová.
Von der Leyenová sa obula do Ruských manévrov: Na toto využívajú Putin a jeho spojenci migrantov!
Spojenými arabskými emirátmi sa prehnali silné búrky.
Foto
Zúfalá situácia v Dubaji: Z masívnych záplav sa stále spamätávajú! Čo si letisko nachystalo pre cestujúcich?
Ilustračné foto
Slováci sa zapojili do zbierky pre Ukrajinu: Silný odkaz vojakov priamo z línie!
Ilustračné foto
Dočkáme sa poklesu cien benzínu? Analytik reaguje: Takto to bude vyzerať najbližšie týždne!
Ilustračné foto
Aktualizované
Iránsky konzulát obkľúčila polícia: Zadržali muža, ktorý tam mal vstúpiť s výbušninami!
(ilustračná foto)
Dostane Ukrajina potrebnú pomoc? G7 okrem vojnového konfliktu riešila aj ďalšie problémy
Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková uviedla, že Zolgensmu budú poisťovne hradiť v plnej miere
Rezort zdravotníctva hľadá nového riaditeľa nemocnice: Vyhlásili aj výberové konanie na tento post!