Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.10.2019 08:22 | Šport | Hokej
Video

Halák skritizoval Cháru a ostatných spoluhráčov: Nič nám tam nepadalo, mali sme získať body

Šesť slovenských hokejistov zasiahlo do sobotňajšieho diania v NHL, traja sa tešili z víťazstva a Tomáš Tatar rozšíril svoje konto v kanadskom bodovaní.

Útočník Montrealu prispel asistenciou k triumfu svojho tímu na ľade úradujúceho šampióna St. Louis 5:2. Jeho štvrtá asistencia v sezóne sa zrodila pri presilovkovom góle Jordana Weala, ktorým Canadiens otvorili skóre zápasu. Tatar odohral 16:40 min a bol aj na trestnej lavici.

Montreal pripravil St. Louis štvrtú prehru za sebou, brankár Carey Price si aj vdaka 32 zákrokom pripísal 325. víťazstvo v kariére. V historickej tabuľke sa posunul na 27. miesto medzi brankármi. "Čím som starší, tým častejšie sa to stáva. Som vďačný za množstvo skvelých spoluhráčov, ktorí mi pomohli vyhrať toľko zápasov," vyhlásil Carey Price na webe NHL.

Hokejisti Toronta v zostave s Martinom Marinčinom zvíťazili nad hráčmi Bostonu 4:3 po predĺžení. V tíme Bostonu sa okrem kapitána Zdena Cháru predstavil aj brankár Jaroslav Halák, ktorý pochytal 25 z 29 striel z hokejok súperových hráčov. V predĺžení ho prekonal Morgan Rielly, ktorý clonil Halákovi a tečoval strelu Mitchella Marnera. Boston prehral napriek tomu, že strelecky prevýšil súpera 46:29, z toho v druhej tretine to bolo 15:3 v pokusoch na bránku. Halák vo štvrtom zápase v tejto sezóne po druhý raz nepriviedol svoj tím k víťazstvu.

 

"Získali sme bod, ale je to pre nás sklamanie. Hrali sme dosť dobre na to, aby sme si z tohto zápasu odniesli dva body. Najmä v druhej tretine sme prekorčuľovali aj prestrieľali súpera, ale nič nám tam nepadlo. Musíme sa cez to preniesť a ísť ďalej," uviedol Jaroslav Halák, cituje ho portál NHL. Obranca Rielly ho v sobotu prekonal až dvakrát, celkovo má tento 25-ročný Kanaďan na konte už 11 bodov (2+9) a je druhý najproduktívnejší obranca v súťaži. Český útočník Bostonu David Pastrňák pridal už deviaty gól a spolu s Jamesom Nealom vedú tabuľku kanonierov. "Keď sú spolu na ľade takí hráči ako Matthews a Marner, je to skvelé. Treba ich len nechať robiť si svoju prácu. Naše víťazstvo nie je také čisté, aké sme chceli, ale berieme ho," skonštatoval Morgan Rielly.

Čo sa týka príspevku slovenských obrancov, Martin Marinčin z tímu Maple Leafs odohral 11:43 min a v závere druhej tretiny si štyri minúty posedel na trestnej lavici. Najprv si pripísal hrubosť voči Davidovi Backesovi, čím reagoval na nedovolené bránenie tohto hráča voči brankárovi Toronta Frederikovi Andersenovi. V poslednej minúte druhej tretiny Marinčin hákoval Jaka DeBruska a toto vylúčenie hráči Bruins potrestali gólom v úvode tretej časti hry. Marinčin si okrem toho pripísal aj po jednej strele, bodyčeku a zablokovanej strele. Jeho krajan Zdeno Chára počas 22:42 min až päťkrát strelecky ohrozil brankára Toronta a pridal aj jednu zablokovanú strelu.

Tampa Bay doma prehrala s Coloradom 2:6 a hostia zostali jediným tímom v súťaži bez prehry v riadnom hracom čase. Svoju víťaznú sériu natiahli už na osem zápasov. Mladý Kanaďan Tyson Jost si pripísal prvý hetrik v NHL a český brankár Pavel Francouz predviedol 44 úspešných zákrokov. O svojom hladkom triumfe Avalanche rozhodli troma gólmi v úvode druhej tretiny, keď sedeli na trestnej lavici Erik Černák a Matt Calvert po vzájomnej bitke. Černák okrem 5 minút na trestnej lavici strávil na ľade 18:17 min so zápisom - 1 strela, 2 "hity", 2 zablokované strely. "Hetrik je niečo o čom snívate odmalička. Veľmi výnimočný okamih, cítim sa naozaj úžasne," komentoval 21-ročný Tyson Jost svoje tri góly.

Z víťazstva sa na rozdiel od Černáka tešil iný slovenský obranca Andrej Sekera. Jeho Dallas uspel vo Philadelphii 4:1 a skúsený slovenský bek absolvoval 22:42 min so solídnym zápisom - 1 strela, 3 zablokované strely, 1 plusový bod. Hokejisti Dallasu vyhrali prvýkrát po štyroch prehrách aj vďaka gólu a dvom asistenciám Coreyho Perryho. Pre niekdajšieho najlepšieho strelca NHL to boli prvé tri body v sezóne, keďže prvých sedem zápasov vynechal pre zlomeninu v chodidle. Dallas vyhral napriek len 16 strelám na bránku, kým Philadelphia ich mala až 39. "Nebolo to ľahké. Niekoľko zápasov nám trvalo, kým sme našli cestu k víťazstvu. Predtým sme sami seba triafali do nohy. Nezáleží na tom, či je to víťazstvo škaredé. Dôležité je, že prišlo," povedal Corey Perry.

Výsledkové sumáre NHL - sobota:

Tampa Bay - Colorado 2:6 (1:1, 0:3, 1:2)

Erik Černák (Tampa Bay) odohral 18:17 min, 1 strela, 2 "hity", 2 zablokované strely, 5 trestných minút

Toronto - Boston 4:3 po predĺž. (2:1, 0:0, 1:2 - 1:0)

Martin Marinčin (Toronto) odohral 11:43 min, 1 strela, 1 "hit", 1 zablokovaná strela, 4 trestné minúty, 1 plusový bod

Zdeno Chára odohral 22:44 min, 5 striel, 1 zablokovaná strela

Jaroslav Halák (obaja Boston) odchytal 63:43 min, zneškodnil 25 z 29 striel, úspešnosť 86,2%

Philadelphia - Dallas 1:4 (1:2, 0:0, 0:2)

Andrej Sekera (Dallas) odohral 22:42 min, 1 strela, 3 zablokované strely, 1 plusový bod

St. Louis - Montreal 2:5 (1:1, 0:3, 1:1)

Tomáš Tatar (Montreal) odohral 16:40 min, 1 asistencia, 1 strela, 2 trestné minúty

New Jersey - Vancouver 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)


Arizona - Ottawa 5:2 (2:0, 1:0, 2:2)


Columbus - New York Islanders 2:3 po predĺž. (1:2, 1:0, 0:0 - 0:1)


Pittsburgh - Vegas 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)


Nashville - Florida 2:3 po sam. nájazdoch (0:0, 0:2, 2:0 - 0:0, 0:1)


Los Angeles - Calgary 4:1 (1:0, 3:0, 1:1)


San Jose - Buffalo 3:4 (1:1, 0:1, 2:2)

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Poľský premiér Donald Tusk
Tusk: Poľsko musí zlepšiť protivzdušnú obranu, aby bolo bezpečné ako Izrael
Ilustračné foto
Dvaja manželia kruto zabili svoje ženy: Ľudia povstali, toto nebudeme tolerovať!
Na snímke predseda Súdnej rady SR Ján Mazák.
Opozícia opäť spustila kritiku: Nepáči sa im odvolanie Mazáka z funkcie predsedu Súdnej rady SR
Princ Harry s manželkou Meghan
Foto
Bývalá sekretárka po rokoch prelomila mlčanie: Takáto je Meghan naozaj! A nie je to príjemné...
Český premiér Petr Fiala počas návštevy USA.
Český premiér Fiala pred návštevou Kongresu: Poviem, čo je pre Ukrajinu kľúčové
Foto
Niekdajší zakončovateľ Slovana kriticky na margo klubu: Juniorka? Odpad!
Marek Eštok
Upokojenie situácie musí prísť čím skôr: Štátny tajomník rezortu diplomacie podporil jednotnú rekciu Únie
Lawn crystals water green
Mrazy budú opäť úradovať: Na chladné počasie sa pripravte najmä v týchto častiach Slovenska
Protest pred úradom vlády.
Foto
Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí: Protestovať prišli proti zásahom do kultúry či životného prostredia
stará veštica
Desivá predpoveď Baby Vangy o osude Európy: Slová, ktoré naháňajú strach!
Žlto-modrý kostým od návrhárky Catherine Walker
Foto
Módne kúsky Diany († 36) idú do dražby: Astronomické ceny! V tejto róbe sa stretla s významným monarchom
Talianska premiérka Giorgia Meloniová
Talianska premiérka sa bude súdiť s profesorom, žiada vysoké odškodné: Aha, čo o nej vyslovil!