Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Popálenej mamičke Marte robí radosť malý synček: Števkovia mi zmenili život na nepoznanie

Žiari šťastím a je obklopená láskou! Smrť prvého manžela a desivý pôrod, počas ktorého horela priamo na pôrodnej sále, navždy poznačili život Marty (30) z Košíc.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Aj keď mladá žena na udalosti spred dvoch rokov nikdy nezabudne, dnes má milión dôvodov na úsmev. Jej malý Števko rastie ako z vody, veľkú oporu našla aj vo svojom druhom manželovi Štefanovi (31), vďaka ktorému sa postavila na nohy. Spoločne sa tešia z rodinného šťastia a túžia po dcérke.

Osud niekedy vie poriadne zamiešať karty. Aj v živote Marty (30) boli najprv poriadna búrka, oheň a ťažoba, no všetko sa napokon na dobré obrátilo. „Pred dvoma rokmi vstúpil do môjho života a rozjasnil mi celý svet. Odkedy mi ho Boh zveril, viem, že už nikdy nebudem sama. Si to najkrajšie a najlepšie stvorenie. Môj huncútik Števko!“ až takto dojemne opísala Marta príchod svojho synčeka na svet. Hoci narodenie Števka poznamenalo ohnivé peklo na pôrodnej sále, mladá mamička o svojom utrpení už nechce hovoriť.

 

Bolesť totiž vystriedala veľká radosť. „Tie dva spoločné roky ubehli veľmi rýchlo, akoby som len včera bola tehotná,“ vraví ťažko skúšaná mladá žena a už sa sústredí na svoj malý poklad. „Števko je moje všetko! Je síce trochu lenivý na rozprávanie, hoci ja som v jeho veku rozprávala už básničky. A v jasličkách, kde ho volajú slniečko, s ním už mali aj problém. Je totiž riadne šidlo, mal úraz a zašívali mu noštek,“ smeje sa Marta na synčekových šibalstvách, ktorý nedávno oslávil už svoje druhé narodeniny. Nezaobišlo sa to bez torty a darčekov. Od babičky Daniely, ktorá je lekárkou, dostal sanitku a v škôlke sa tešil z nových farebných ceruziek.

Otvoriť galériu
Návrat do práce

Aj po uplynutí dvoch rokov sa Marta musí starať o jazvy po popáleninách 2. a 3. stupňa, ktoré utrpela na 30 percentách tela. Ale zdá sa, že všetko už speje k dohode o odškodnení. „Skôr teraz myslím na lásku, ktorá si ma našla. Veľký Števo mi pomáha s výchovou toho malého a je mi veľkou oporou,“ vraví šťastná Košičanka, ktorá sa znovu vydala presne pred rokom.

Spokojná je aj v profesijnom živote, od leta totiž znovu pracuje. „Robím to, čo ma baví, v sociálnom zariadení sa starám o seniorov s Alzheimerovou chorobou. Ešte pred pôrodom som pracovala s mentálne postihnutými. Aj dnes vidím, že som užitočná pre iných. Hoci starkí si ma niekedy nepamätajú, sú nesmierne vďační. To ma napĺňa a obohacuje,“ prezradila Marta a jedným dychom dodala, že uplynulé dva roky patria k najkrajším v jej živote. „Boli komplikované, stresujúce, no pritom výnimočné a už aj príjemné, lebo od magického dátumu 17. 10. 2017, keď sa narodil Števko, sa vlastne všetko pre mňa začína odznova! A keby som mohla mať ešte ďalšie prianie, želala by som si ešte aj príchod dievčatka - Alžbetky,“ uzavrela.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Zdeněk Kovář, Novy Cas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!
Rozkošné zvieratká sa skoro prebrali zo zimného spánku.
Váš Tip
Sysle na Muránskej planine majú užitočných kamarátov: Aha, čím si vystlali brlohy!
Piatková nehoda sa stala v Jasenskej doline vo Veľkej Fatre.
Prvý Turbus tohtoročnej turistickej sezóny vyštartuje už cez víkend: Kde sa na ňom budete môcť odviezť?
Woman stretching in bed after wake up. Beautiful girl enjoying morning light.
Ustielate si ráno posteľ? Robíte obrovskú chybu! Odborníci prezradili NECHUTNÉ tajomstvo
Attila Végh (36)
Foto
Atilla Végh prišiel o ďalší kšeft! Známa značka s ním končí spoluprácu
Ilustračné foto
Muž s výbušninami na iránskom konzuláte: Polícia odhalila nové detaily! Strašné, čo zistili