Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.10.2019 05:00 | Správy | Politika

Obžalovaný exminister Pavol Rusko: Pred rozvodom som si našiel milenku

Exminister Pavol Rusko (56) čelí dvom obžalobám - objednávke vraždy a falšovaniu zmeniek. V tomto období sa rozhodol, že napíše autobiografiu, v ktorej mapuje veľkú časť svojho života. Nový Čas prináša exkluzívny úryvok z knihy Markíza, politika, mafia, ktorá vyjde v najbližších dňoch.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Už ani neviem, kto prišiel s tým nápadom, ale naša rodinná rada niekedy začiatkom roku 2008 rozhodla, že Vierka odíde s oboma deťmi na rok-dva do Barcelony - vyskúšať úroveň miestnych škôl, zdokonaliť sa v španielčine a získať nové kontakty. Z tohto pohľadu ich pobyt naše očakávania určite naplnil, ale na druhej strane nám znemožnil spoločné prežívanie problémov i hľadanie východísk.

Úprimne povedané, v čase, keď sme pobyt v Španielsku ešte len plánovali, bol môj pohľad na súdržnosť a perspektívu našej rodiny neotrasiteľný. Žil som - a myslím si, že aj Vierka - v presvedčení, že všetky tie veľké problémy či starosti, ktoré sme museli riešiť, súviseli len s Markízou a mojím pôsobením v politike. Vnímali sme to (teda aspoň ja) ako jasný dôkaz našej vzájomnej lásky a rodinnej súdržnosti. Veď ak sme dokázali spolu zvládnuť všetko, čím sme si od začiatku Markízy prešli, tak nič z toho, čo je pred nami, nás predsa nemôže ani len v najmenšom ohroziť. Zabudli sme však na „svet okolo nás“, na pôsobenie nášho bezprostredného okolia. Presnejšie, na jeho gravitáciu.

-----

Zlé časy urazenej šťasteny, čoraz častejšie manželské konflikty, ktoré už žiadny vonkajší nepriateľ neprekryl a neodsunul do zabudnutia, a následnú odlúčenosť spôsobenú dvojročným pobytom Vierky a detí v Barcelone znásobili navyše ďalšie čierne machule. Pri jednom náhodnom stretnutí som sa beznádejne zamiloval. Všetky tieto udalosti na nás zapôsobili ako storočná hrdza na železnú konštrukciu - náš most nemal šancu.

-----

Moja milostná avantúra sa síce po roku a pol skončila, ale vrátil som sa po nej do púšte, v ktorej by ste už lásku nenašli ani len v oáze. Aspoň pokiaľ išlo o mňa a môj vnútorný svet. Myslím si, že Vierka ma počas nášho manželstva mala veľmi rada, i keď mi to možno nevedela dávať najavo tak často, ako by som chcel či dokonca potreboval. Som si takmer istý, že kvôli rodine a deťom by mi môj ľúbostný exces aj odpustila - ja som však už bol ako vyschnutá studňa. Niečo sa vo mne zlomilo, prasklo.

-----

Nebol som už v stave vrátiť sa tam, odkiaľ som odišiel, a nebol som schopný ani len predstierať, že sa o to chcem pokúsiť. Keď to Vierka pochopila, podala žiadosť o rozvod. Trval desať minút.

-----

S Heňuškou sme sa stret­li úplnou náhodou mesiac po oslave jej tridsiatky. Sme spolu už viac ako osem rokov a presne v deň mojich narodenín, pár mesiacov pred tým, ako v Ottovom nakladateľstve vyšla táto knižka, sme sa stali manželmi.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: red

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Spišský hrad, Slovensko.
Komplikácie s obnovou Spišského hradu: Rekonštrukcia natrafila na ďalší problém
(ilustračné foto).
Letecké spoločnosti reagujú na vyostrený konflikt medzi Izraelom a Iránom: Čo sa mení?
(ilustračné foto)
Idem si po alebo pre vodu? Správna možnosť je len jedna! Vždy sa používa táto predložka
Bombardér B-1 Lancer (ilustračné foto).
Pád strategického bombardéra má tragickú dohru: Rusko informovalo o úmrtí, pátranie ďalej pokračuje
ilustračné foto
Irán pod zúrivou paľbou Izraela: Zasiahli výbuchy aj jadrové zariadenia?!
(ilustračné foto)
Pozor! Čierny kašeľ úraduje v tomto kraji: Čísla stúpajú, buďte opatrní
Foto
Pôvabná dcéra Pavla Nedvěda sa pochválila: Otec a mama opäť spolu!
Vyhlásenie šéfredaktorov denníkov Plus JEDEN DEŇ, Nový Čas a týždenníka PLUS 7 DNÍ
Dara Rolins niesla záplavy veľmi ťažko.
Dara Rolins v centre šialených záplav v Dubaji: Taký EXTRÉM ešte nezažila
Útok ruskej armády na mesto Dnipro.
Foto
Krvavý útok na Ukrajine: Rusi udreli smrtiacou silou! FOTO zo zasiahnutého mesta
Rodinka vo chvíľach šťastia. Tie sú nenávratne preč...
Váš Tip
Janka bola zdravá mladá žena, po pôrode synčeka zomrela: Čo sa stalo v osudný deň?
(ilustračné foto).
Hrôzostrašná nehoda na D1: Auto narazilo do zvodidiel! Zasahovali hasiči