Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.10.2019 08:00 | Správy
Špeciálny projektSponzorované

Viete, ako zarobiť na kryptomenách?

Už aj odborníci z nemeckej banky sa zhodujú, že bitcoin má potenciál budúci rok narásť na hodnotu 50 000 €. Preto môže byť teraz ten správny čas opäť do kryptomien investovať.

Minulý mesiac vydala nemecká banka Bayerische Landesbank štúdiu, ktorá sa bližšie pozrela na vývoj a cenu bitcoinu. Štúdia na základe dostupných analýz predpovedá nárast ceny bitcoinu až na sumu 50 000 €. Investori, ktorí teraz nakúpia pri cene 7 800 €, by tak v roku 2020 mohli počítať zisk až 600 %.

Nová šanca na investovanie

Bitcoin je internetová kryptomena, ktorá vznikla v roku 2009 a odštartovala zrod úplne nového trhu a investičných príležitostí. Dnes počet kryptomien na svete presiahol hodnotu 2000 a vznikajú nové. Trh je však stále na len začiatku a bude sa ďalej rozvíjať. Znamená to, že máme dobrú príležitosť na zhodnocovanie svojich voľných prostriedkov.

Pokles trhu je ako výpredaj, treba nakupovať

Trhy klesajú a aj stúpajú, kolísanie hodnoty je bežná vec. Ľudia, ktorí chcú svoju investíciu zhodnotiť v dlhodobom časovom horizonte, vyhľadávajú práve takéto príležitosti. Je to, ako keď prídete do svojho obľúbeného obchodu, v ktorom vo výpredaji nakúpite kvalitné veci za zlomkové ceny. Vo svete investovania po takomto výpredaji prichádza k zvyšovaniu cien – a s rastom trhu v budúcnosti tak narastie aj hodnota našej investície.

Opýtali sme sa odborníka

Oplatí sa kúpiť len bitcoin, alebo je dobré nakúpiť aj iné kryptomeny? Juraj Forgács, zakladateľ a CEO Fumbi , ktorý prednášal v Košiciach na konferencii SlovakiaTech o investovaní do kryptomien, hovorí: „Rozloženie rizika do širšieho portfólia je takmer vždy bezpečnejšia cesta, ako sa spoliehať len na jednu kryptomenu. Navyše, za posledné tri roky sa celý trh kryptomien zhodnotil viac ako bitcoin sám o sebe.“

Otvoriť galériu

Investovanie bez zložitých rozhodovaní

Fumbi je slovenská spoločnosť, s ktorou môžeme do kryptomien investovať veľmi jednoducho a bezpečne. Vyvinula jedinečný Fumbi Algoritmus, ktorý sleduje pohyby na celom trhu kryptomien. Dynamicky a pravidelne prepočítava hodnoty jednotlivých mien a následne na základe vývoja celého trhu skladá dynamické portfólio. Ako investori sa tak nemusíme rozhodovať, akú virtuálnu menu nakúpime. Odpadajú nám aj starosti s tým, kde budeme obchodovať a akou formou budeme mať svoju kryptomenu uloženú. Fumbi Algoritmus našu investíciu rozloží do celého portfólia, ktoré je aktuálne vyskladané z vyše 25 TOP virtuálnych mien.

Bezpečnosť s certifikátom

Dôležitým aspektom pri investovaní do mien v internetovom prostredí je bezpečnosť našej investície. Tú spoločnosť Fumbi zaisťuje tak, že kľúče od kryptomien, ktoré sme nakúpili, využíva offline papierové peňaženky (tzv. paper wallet). Dôležité informácie k našim kryptomenám tak nie sú uložené vo virtuálnom prostredí, kde môžu priamo na ne zaútočiť počítačoví hekeri, ale fyzicky vytlačené na papieri.

Bezpečnosť investícii vo Fumbi potvrdil nezávislý audit kryptomenových peňaženiek, ktorý realizovala spoločnosť SGS (Sociéte Générele de Surveillance), celosvetovo najväčšia organizácia v oblasti kontroly, overovania, skúšobníctva a certifikácie systémov. Na základe kontroly zhody súčtových zostatkov hodnôt kryptomien na peňaženkách klientov Fumbi s aktuálnymi hodnotami kryptomien, ktoré sú uvedené na jednotlivých blockhainoch, audítorská spoločnosť skonštatovala, že spoločnosť Fumbi preukázala kontrolu nad prostriedkami svojich klientov. Fumbi tak ako prvá na svete získala takýto typ certifikátu.

Správny čas je teraz

Na otázku, kedy je výhodné investovať do kryptomien, Juraj Forgács odpovedá rozhodne a jednoducho: „Teraz.“ Svoju stručnú odpoveď zároveň vysvetľuje: „Príležitosť na výhodné nákupy nám dávajú nielen aktuálne nízke čísla trhu s kryptomenami, ale aj skutočnosť, že sa blíži čas, keď sa bude znižovať množstvo vyťažených bitcoinov. To je dôvod na očakávania, že trh bude rásť. Takže preto ten správny čas na investíciu je teraz.“

Vo Fumbi môžeme investovať jednorazovo aj pravidelne. Vôbec nepotrebujeme obrovský kapitál. Investovať sa dá už s vkladom od 50 eur.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Špeciálny projekt

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Slovenskí hokejisti absolvovali ďalší prípravný duel pred MS v Česku.
Foto
Víťazná šnúra sa skončila: Slovenskí hokejisti vysoko podľahli Nemecku
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Ďalší útok! Medveď si urobil zálusk na 300-kilového býka: Dobytok vláčil po lúke
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Foto
Fenomenálny Jaromír Jágr neprestáva udivovať: V českej baráži prepísal svetový rekord!
Airplane cabin during flight. Shallow DOF, selective focus.
HOROR na palube lietadla! Tehotná žena netušila, že jej manžel zomiera: Smutný záver
Premiér SR Robert Fico (Smer-SD) počas vyhlásenia po skončení 19. rokovania vlády SR.
Fico po summite v Bruseli ostal skeptický: S týmto návrhom zásadne nesúhlasí
Klimatická zmena je veľký problém ľudstva (ilustračná fotografia).
Nádrže s vodou v Barcelone sú poloprázdne: Krajina bije na poplach, chcú zabrániť najhoršiemu
Tragický prípad Émila († 2) vyvoláva mnoho otázok.
Smrť malého Émila († 2) šokovala krajinu: Vynárajú sa ďalšie otázky! Mrazivé, ako mohlo dôjsť k tragédii
Hasiči zasahujú po utorňajšom požiari historickej budovy burzy v centre dánskej metropoly Kodaň v stredu 17. apríla 2024.
Foto
Najhoršie obavy sa naplnili: Historická budova v Kodani sa rúca, pozrite si FOTO
Legendárny britský prírodovedec a moderátor David Attenborough.
Foto
Na záchranu planéty máme POSLEDNÚ šancu! Prírodovedec to videl na vlastné oči: Desivé svedectvo
Na snímke šarvátka hokejistov Slovenska (modré dresy) a Švajčiarska (biele dresy) pred striedačkou Slovenska v prípravnom zápase na májový svetový šampionát Slovensko - Švajčiarsko v Humennom.
Nemecko - Slovensko ONLINE: Sledujte prípravný hokejový zápas pred MS
Na snímke poslanec Národnej rady SR Peter Kotlár (SNS)
Finančná správa si posvieti na MOMky: Kotlár má vážne podozrenie, že počas pandémie sa niečo zanedbalo
Medzi Izraelom a Iránom je napätá situáacia (ilustračná fotografia).
V hre sú jadrové zbrane! Irán sa vyhráža Izraelu: Hrozné, čo majú v pláne urobiť