Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.10.2019 13:10 | Šport | Futbal
Foto

Ján Ďurica je sklamaný z rozlúčky: Mal to byť sviatok, žiaľ, vôbec nim nebol

Keď sa futbalisti Slovana Bratislava vrátili na vynovené Tehelné pole po takmer desaťročnom azyle na susedných Pasienkoch, na derby proti Trnave bolo zvedavých 22 500 divákov.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Keď sa na rovnakom štadióne po desiatich rokoch predstavila slovenská reprezentácia proti štvrťfinalistovi tohtoročného Copa América Paraguaju, prišlo sa pozrieť 6669 divákov. A to sa s reprezentačným dresom lúčili tri veľké persóny slovenského futbalu na čele s Martinom Škrtelom a rozlúčka mala mať slávnostný rámec na zaplnenom štadióne. Nemala.

"Mal to byť sviatok, žiaľ, vôbec nim nebol... Pre mňa bola rozlúčka troch mojich bývalých reprezentačných spoluhráčov obrovským sklamaním. Za to, čo títo chlapci pre národný tím odviedli, si zaslúžili oveľa lepšiu a krajšiu derniéru. Neviem, čo spôsobilo, že ich koniec bol pred slabou kulisou. Faktorov je asi viac. Premrštené ceny za vstupenky, voľba nie ideálneho termínu začiatku zápasu, marketingovo nebola táto záležitosť vôbec zvládnutá," vyslovil kritické slová v denníku Šport Ján Ďurica, rovnako bývalý futbalový reprezentant.

Vzhľadom na vyššie uvedené skutočnosti treba dodať, že lístky na zápas Slovensko - Paraguaj sa predávali v troch základných kategóriách po 38, 28 a 18 eur. Prezident Slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik tvrdí, že ceny vstupeniek neboli premrštené, ale v súlade s dlhodobou líniou ich nastavenia. "Snažíme sa udržať cenu vstupeniek na určitej hranici. A to aj napriek tomu, že na stretnutia na Národnom futbalovom štadióne budeme mať náklady vyššie ako tomu bolo na predchádzajúcich štadiónoch, na ktorých slovenská reprezentácia hrávala. Treba však brať do úvahy aj cenu slovenského národného mužstva. Jeho hodnotu podčiarkuje nielen účasť na MS či ME, ale aj zloženie hráčskeho kádra i realizačného tímu a nie je možné ich kvality devalvovať akýmkoľvek spôsobom," uviedol Ján Kováčik v rozhovore na portáli sport24.pluska.sk.

 

Kováčik vidí jeden z dôvodov slabšej návštevy aj v tom, že slovenská reprezentácia hrala v rozpätí štyroch dní dva zápasy v domácom prostredí. Fanúšikovia si logicky radšej vybrali ten, v ktorom išlo o body do kvalifikácie ME 2020. Duel v Trnave s Walesom bol vypredaný (18 071 divákov). Podľa Kováčika si slovenský divák štandardne ťažko hľadá cestu na prípravné zápasy, v ktorých relatívne o nič nejde.

"Zvyčajne sme hrávali v asociačnom termíne jeden zápas na domácom štadióne a ten druhý u súpera. Teraz to bolo dvakrát doma. Fanúšik sa teda prirodzene rozhoduje pre atraktívnejší duel, v ktorom o niečo ide a má iný náboj. Takým bol zápas s Walesom. Na Jordánsko v tomto roku či na Nórsko napríklad v roku 2017 boli ceny vstupeniek nižšie a návšteva na štadióne bola v prvom prípade 3454 divákov a v tom druhom necelých šesťtisíc," ponúkol ďalšie fakty šéf SFZ.

Bývalý skvelý reprezentačný stopér Ján Ďurica si však stojí za názorom, že rozlúčka troch jeho bývalých kolegov z národného tímu mala byť dôstojnejšia. "Moje kritické slová pramenia aj z toho, že ja som rozlúčku s reprezentačným dresom zažil pred dvoma rokmi v Trnave. A mal som ju oveľa krajšiu. Bola omnoho bezprostrednejšia, emotívnejšia, takže som sklamaný z toho, ako sa futbalový zväz tentoraz k týmto chlapcom zachoval. Takých hráčov, akým bol Martin Škrtel, by si mal slovenský futbal vážiť. Zaslúžili by si oveľa väčšiu úctu," zdupľoval Ďurica pre Šport.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



(ilustračné foto).
V strese sú zamestnanci, potom cestujúci: Odbory štrajk odvolali, stovky letov sa však neuskutočnia
Caution
Slovensko trápi chlad a zrážky: Neďaleko Bratislavy SNEŽÍ! Niekde napadne aj 10 centimetrov, platia VÝSTRAHY
Siren light on roof of police car at street. Themes crime, emergency and help.
V škole sa odohral vážny incident: Malo dôjsť k útoku! Podozrivú osobu zadržali
Driver due to being subject to test for alcohol content with use of breathalyzer
Chlapík za volantom nafúkal: Nevypil však ani kvapku alkoholu! Čo ho ZACHRÁNILO pred pokutou?
Ilustračné foto
Na výstavbu a opravu športovísk chcú takmer 80 miliónov eur
knife crime
Odporný čin v Čechách: Mladík znásilnil a pobodal iba 15-ročné dievča! Nasledoval ďalší horor
(ilustračné foto).
Výbor odobril odvolanie členov súdnej rady: Mazák a Majerník to odmietajú! Aha, čo povedali
V období jarnej zeleniny je už jednoduché nájsť čerstvé zdroje zdravia.
Bojujete s jarnou únavou? Telo po zime treba posilniť: 8 zložiek, ktoré vám naštartujú organizmus
Diváci ho poznajú ako nekompromisného kuchára z relácie Na nože.
Foto
Roky driny sa Martinovi Novákovi vyplatili: Vyšvihlo šéfkuchára ocenenie až na prvé miesto?
Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov vľavo a vpravo ruský prezident Vladimir Putin.
Rusko sa pripravuje na americkú pomoc pre Ukrajinu: Tvrdšie útoky! Peskov neváhal potvrdiť, čo chystajú
Touto fotkou s priateľom Martinom oznámila Benčičová, že je v druhom stave.
Foto
Tenistka Benčičová oznámila radostnú správu: Som mama!
Polícia hľadá svedkov nehody, pri ktorej sa zranila 72-ročná chodkyňa.
Foto
Vodička v Banskej Bystrici zrazila chodkyňu: Skončila v nemocnici! Polícia prosí verejnosť o pomoc