Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.10.2019 12:00 | Tip od Vás | Vaše horúce tipy
FotoVáš Tip

Nechutný Ráž v ešte nechutnejšom klipe: Pomsta za FOTO s Kočnerovou prokurátorkou!

Návrat Elánu na scénu nadobúda smutno-trpké kontúry. Po roku a pol od vraždy Jána Kuciaka († 27) a jeho snúbenice totiž Ráž v najnovšom klipe mieri spútanému novinárovi zbraňou na hlavu a chystá sa na popravu á la Islamský štát.

Fotogaléria
14
fotiek v galérii
Je otázne, kto bude mať záujem takúto hudbu hrať a ako by Ráž spolu s Vašom Patejdlom (65) a Jánom Balážom (68) vysvetľovali tento svoj „umelecký počin“ na polícii. Rážovi sa evidentne nepáčili fotky, keď bol s prokurátorkou Máriou Trstenskou pristihnutý pri spoločnom obede. Na ňom si spevák hrkútal s blondínkou v tuhom a intímnom objatí.
Otvoriť galériu
„Je to naša právnička. Išlo o pracovné stretnutie,“ vyjadrila sa vtedy manažérka Elánu Karolína Halenárová. Jej slová potvrdil aj manažér Michal Čimera: „Tá žena je právnička, s ktorou SGT agentúra, vykonávajúca úlohy pre skupinu Elán, spolu s producentskou agentúrou MCP spolupracujú.“ Ako sa nám však podarilo zistiť, prokurátorka nemôže zo zákona poskytovať právne poradenstvo. Na prokuratúre tvrdili, že nie je v žiadnom pracovnom vzťahu s Elánom a popierala to aj Trstenská. „Prešetrovali to, ale nebolo voči mne začaté disciplinárne konanie a neviem, za čo by malo byť,“ povedala vtedy s tým, že Ráža pozná asi 20 rokov a išlo o priateľské stretnutie.

Legende trvalo niekoľko mesiacov, kým zareagovala, výsledkom je odvčera nemiestny videoklip, v ktorom ukazuje násilie, ktorého aktérmi sú práve elánisti. „Páni, myslím, že si všetci uvedomujeme, že je najväčší čas na deratizáciu,“ hovorí vo videu Patejdlovi a Balážovi. Ráž mieri uneseným kľačiacim novinárom zbraňou na hlavu, čo navyše pripomína praktiky Islamského štátu. Na záver tohto skvostu vystrelí Patejdl iba z detskej pištole, pričom sa tomu všetci z hrdla zasmejú.

Páni v rokoch tak chceli byť na záver vtipní, no opak je pravdou. To všetko totiž vypustili na svetlo sveta iba rok a pol od vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej, ktorá otriasla celou krajinou.

Majú ich v zuboch

 

Vlna kritiky, ktorá sa spustila na elánistov zdvihla zo stoličiek aj rádiá, ktoré zastávajú rázny postoj tomuto dielu. Zhotovenie tohto počinu zaváňa trestnosťou aj podľa právnika a je možno len otázkou času, kedy si na Ráža a jeho bandu posvieti polícia. Od momentu, keď kapela zavesila svoju pesničku s videoklipom na youtube, okamžite zostali pod paľbou kritiky aj od fanúšikov. „Sorry, ale tak toto je fakt dno... to nikto nemal IQ na to, aby si uvedomil, že je to cez a stopol tento nápad?“ pýtal sa jeden z komentujúcich. A nebol sám.

Otvoriť galériu
„Myslím si, že je najvyšší čas zavesiť gitarku na klinec, Jožko, alebo naozaj chceš, aby toto bolo to, na čo si ľudia budú spomínať, keď im spomenú Elán? Ľudia však pritvrdili. „Toto je fakt strašná úbohosť vzhľadom na spoločenskú náladu rok a pol po vražde novinára a jeho partnerky,“ znela reakcia komentujúcej. Vyzerá to tak, že kapela to aj podľa ľudí skutočne prestrelila a svojou novinkou stratila veľké množstvo fanúšikov.

Skončí kapela v rukách polície?

Nový Čas kontaktoval aj príslušné orgány, či sa videoklipom budú zaoberať. Podľa advokáta totiž mohli elánisti svojím videoklipom porušiť zákon. „Za určitých okolností by mohlo ísť o trestný čin nebezpečného vyhrážania § 360 TZ, v zmysle ktorého, kto sa inému vyhráža smrťou, ťažkou ujmou na zdraví alebo inou tažkou ujmou takým spôsobom, že to môže vzbudiť dôvodnú obavu, potrestá sa odňatím slobody až na jeden rok,“ myslí si advokát Róbert Bános.

Iróniou v celom príbehu je aj skutočnosť, že po vražde Kuciaka došlo k rekonštrukcii vlády, kde pôvodne na post ministra vnútra navrhol premiér Peter Pellegrini syna speváka Elánu Jozefa Ráža ml. Kiska ho odmietol vymenovať s tým, že existujú prepojenia na bývalého ministra Kaliňáka. Nový Čas kontaktoval aj Elán. Vyjadrenie prisľúbili, avšak do uzávierky odpoveď neprišla. Reakcia na naše otázky neprišla do uzávierky ani od spoločnosti Warner Music Czech Republic, ktorá stojí za celým týmto „umeleckým počinom“.

Kto je Rážova "kamarátka" z fotiek? 

Otvoriť galériu
Mária Trstenská pôsobí na Úrade špeciálnej prokuratúry a do povedomia verejnosti sa dostala vďaka dozorovaniu kauzy Mariána Kočnera. Zastupovala štát v  známej kauze Glanc House, kde Kočner figuroval len ako svedok. Sudca ju pritom musel napomínať, aby sa Kočnera nezastávala. Prokurátorka pritom svietila aj v ďalšej Kočnerovej kauze - riešila podozrenia z  daňových podvodov podnikateľa. V prípade prevodov hotelov na Donovaloch zastavila trestné stíhanie voči Kočnerovi. Po tom, čo Trstenskej odobrali spis a dostal ho na stôl iný prokurátor, tak začali voči podnikateľovi trestné stíhanie. Trestenská sa hájila tým, že postupovala podľa zákona.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: pro, Nový Čas, mač

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Poľský prezident Andrzej Duda (druhý zľava), bývalý prezident USA a republikánsky prezidentský kandidát Donald Trump (vľavo).
Poľský prezident sa stretol s Trumpom: Zvláštne, čo povedal!
Manželia Csémiovci mali spolu pekný vzťah.
FotoVáš Tip
Poradca Šutaja Eštoka sa ukázal na verejnosti: Prvá fotka od záhadnej smrti manželky!
Foto
Vlhovú čakajú v kalendári SP veľké zmeny: Menej pretekov v Európe a škrty obľúbených stredísk
Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Čo všetko čaká dnes poslancov? Schôdzu začali návrhom na zmeny v zložení parlamentných výborov
(ilustračné foto)
Kus žltého papiera vydražili za obrovskú sumu! Neuhádnete, čo je za tým
Tragédia na Spiši vzala život aj Lucke († 17).
Foto
Tragédia na Spiši: Otec Ľuboš prezradil, čo našli v mobile nebohej Lucky († 17)! Chytí vás za srdce, čo urobil potom
Svoje korene si nesmierne váži.
Foto
Vanessa Šarköziová sa za svoj pôvod nehanbí: Som hrdá, že som Cigánka!
Po nevídaných dažďoch vládla všade panika a strach.
FotoVáš Tip
Dubaj zasiahli najsilnejšie dažde za posledných 75 rokov: Chaosu a katastrofe čelia aj uviaznutí Slováci!
Futbalový Slovan sa ocitol v náročnej situácii.
V hre príchod reprezentanta: Uloví futbalový Slovan veľkú rybu?
Na snímke ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Nečakaná návšteva na Ukrajine! Aha, kto pricestoval do Kyjeva
(ilustračné foto)
Rusko spôsobilo na Ukrajine teror: Diali sa tam strašné veci! Hlásia množstvo obetí
Ilustračné foto
Viaceré komplikácie v doprave v Bratislave: Tu sa zrazili 3 autá! Kde všade sa zdržíte?