Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
19.10.2019 18:00 | Tip od Vás
Váš Tip

Láska starostu a referentky sa skončila vojnou: Drsný boj sa stále zostruje

Referentka z lavičky stále neúraduje! Smutne známy prípad Viktórie (38) z Cestíc pri Košiciach, ktorú podľa jej slov starosta Róbert Grešo ešte v auguste nepustil do jej kancelárie a úradovať mohla len z lavičky, sa veľmi nepohol. Pre nariadenú prekážku v práci berie plat a sedí doma už približne mesiac.

Viktórii navyše uplynulý piatok počas zastupiteľstva niekto poškodil auto. Prípadom sa zaoberajú inšpektorát práce aj polícia.

Starosta Róbert Grešo s referentkou Viktóriou (38) do tohto leta tvorili pár, no koniec vzťahu predznamenal podľa jej slov ešte v júni incident s jej mamou Katarínou, ktorý sa nakoniec skončil vzájomným podaním trestného oznámenia pre ublíženie na zdraví.

Grešo následne v auguste poslal Viktóriu úradovať na lavičku, potom ju poslal domov a v piatok jej ktosi poškodil auto. „Doma som už mesiac, je to absurdné. Starosta ma žiada, aby som podala žiadosť o rozviazanie pracovného pomeru, čo odmietam. Bojím sa už vyjsť aj von, keďže si to odnieslo moje auto, ktoré bolo postriekané žltou farbou na oknách. Rieši to už aj polícia,“ vraví bezmocne referentka s prekážkou v práci. „Viem, že inšpekcia na úrade u starostu zistila nedostatky, v mojom prípade sa to však nijako nepohlo dopredu. Kontrola odhalila, že starosta nemal napríklad plán dovolenky,“ dodala Viktória, ktorá potvrdila, že polícia rieši aj ublíženie na zdraví jej mamy, ktoré má mať podľa nej na rováši práve starosta.

Otvoriť galériu
Ten všetko odmieta a k situácii povedal: „Čakám na jej podpis o dohode o ukončení pracovného pomeru. Keďže zatiaľ tak urobiť nechce, musí sa inak nastaviť. Budem konať v medziach zákona.“ Na šumy po dedine, že nejaký svedok videl, kto postriekal auto referentky, Grešo rázne odvetil: „Ja som to nebol! Zrejme sa na ňu hnevá aj niekto iný.“ Prípad poškodenia auta už rieši aj polícia. „Prijali sme oznámenie v tejto súvislosti a v súčasnosti vykonávame objasňovanie priestupku proti majetku,“ uzavrela košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

 

Čo zistila inšpekcia

„Inšpektorát práce vykonal inšpekciu v OÚ Cestice. Boli zistené niektoré porušenia Zákonníka práce a z toho dôvodu zamestnávateľovi bolo nariadené tieto nedostatky odstrániť v stanovených lehotách,“ uviedol Kamil Lipták, vedúci inšpektor Inšpektorátu práce Košice. „Výkonom inšpekcie bolo zistené, že zamestnávateľ písomne nevypracoval plán dovoleniek na rok 2019. Zistené boli aj iné porušenia právnych predpisov v oblasti pracovnoprávnych vzťahov,“ uviedol hlavný inšpektor práce Ondrej Ficeri.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Zdeněk Kovář, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na snímke starosta Kyjeva Vitalij Kličko
Prehrá Ukrajina vojnu už tento rok?! Znepokojivé varovanie z USA: To znie zle
(ilustračné foto)
Lekári sú v stave vysokej pohotovosti: Šíri sa záhadná choroba! Hrozivé, čo robí s ľuďmi
(ilustračné foto).
Ďalšia krajina požiadala o vstup do NATO! Budete prekvapení, ktorá to je
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
Donald Trump šokoval: Výzva pre Európu! Týka sa to Ukrajiny
ilustračné foto
Mimoriadne! Izrael zaútočil na Irán: Výbuchy v blízkosti jadrového zariadenia
Boris Kollár mal v Dubaji na mále.
Foto
Boris Kollár v strachu o život v zaplavenom Dubaji: Zachránilo ho osudové rozhodnutie!
B. Zurian s M. Šutajom Eštokom informovali o policajnej inšpekcii.
Šéf policajnej inšpekcie Branislav Zurian: Generál Lučanský nebol zabitý
Minister práce Erik Tomáš ohlásil skvelé správy.
Odklepnuté: Seniori pred Vianocami dostanú vyše 600 eur! Čo všetko sa mení?
Vajnorská ulica
Bratislava na prahu kolapsu! Veľký PREHĽAD dopravných obmedzení: Dokedy budú zápchy?
Jana sa narodila ako zdravé dievča.
Foto
Janku navždy zmrzačila ruská raketa: Dievčatko bez nôh dokázalo, že nič nie je nemožné!
Prvá hnedo-biela medvedica bola objavená v roku 1985.
Foto
Vedci objavili 12 pánd zvláštnej farby: Po 39 rokoch úvah zistili, odkiaľ sa vzali
V okrese Liptovský Mikuláš potvrdili výskyt tuberkulózy. (ilustračná foto)
Chronický kašeľ ako nový štandard: Lekári trúbia na poplach! Čo sa to deje?