Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
14.10.2019 18:53 | Správy | Krimi | Zahraničné krimi

Afganec v Rakúsku dobodal človeka a dal sa na útek: Polícia ho už dolapila!

Jedného mŕtveho a jedného ťažko zraneného si v pondelok vyžiadal incident v hornorakúskej obci Wullowitz pri českých hraniciach.

Tridsaťtriročný Afganec v miestnej ubytovni pre žiadateľov o azyl pobodal jej zamestnanca. Následne neďaleko zabil ďalšieho muža a jeho vozom ušiel, informovala agentúra APA. Hornorakúska obec Wullowitz leží na hranici s Českom, asi dva kilometre od Dolného Dvořiště, preto nebolo vylúčené, že Afganec utiekol do Česka, a na pátraní sa podieľala česká polícia. Rakúska polícia ale v noci oznámila, že hľadaný muž bol zadržaný pri Linzi. "Práve bol zadržaný v okolí Linzu!" napísala bez bližších podrobností neskoro večer na twitteri hornorakúska polícia.

Rakúska polícia v českom pohraničí najprv vyhlásila rozsiahle pátranie, do ktorého sa zapojili vrtuľníky. Rakúšania požiadali o pomoc pri pátraní českú políciu. "Na základe tejto žiadosti bol posilnený výkon služby v pohraničných oblastiach. Zároveň bola prostredníctvom nášho systému táto informácia odovzdaná všetkým hliadkam. Do akcie bol nasadený aj vrtuľník," povedala ČTK hovorkyňa policajného prezídia Lenka Sikorová.

Český minister vnútra Jan Hamáček na twitteri uviedol, že "sa prijali všetky potrebné opatrenia na ochranu našich občanov. Nemáme v tejto chvíli žiadne informácie o tom, že by sa páchateľ pohyboval na území ČR".

 

Zamestnanca ubytovne pre žiadateľov o azyl v obci Wullowitz po útoku previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice v Linzi, podľa rakúskych médií je v ohrození života. Prečo ho Afganec napadol, zatiaľ nie je jasné. Podľa prvých informácií útočník v azylovom zariadení nebýval. Podľa hovorcu hornorakúskej polície Davida Furtnera zatiaľ nie je jasné, aký mal Afganec v Rakúsku pobytový status.

Z azylového zariadenia 33-ročný útočník ušiel na bicykli. Neďaleko potom narazil na 63-ročného muža, ktorého niekoľkokrát bodol zatiaľ neznámym ostrým predmetom. Isté je len to, že nešlo o rovnakú zbraň ako v azylovom zariadení. Napadnutý, ktorý bol podľa agentúry APA miestnym poľnohospodárom, na mieste zraneniam podľahol. Práve s jeho vozidlom, hnedým Citroënom C3 s evidenčným číslom FR-640km, Afganec následne ušiel. "Zatiaľ nie je jasné, či muž utekal do Česka, alebo či išiel do rakúskeho vnútrozemia," uviedol hovorca juhočeskej polície.

"Žiadame ľudí, ak by videli citroen C3 s rakúskou značkou, aby nás informovali," dodal. Rakúska polícia zverejnila podobizeň muža na úteku a varovala, že je ozbrojený. Jamal Ali Achmad (Džamál Alí Ahmad) je podozrivý z trestných činov vraždy a pokusu o vraždu. Na čin zareagovala protiimigračná Slobodná strana Rakúska (FPÖ). Predseda jej hornorakúskej organizácie Manfred Haimbuchner vyzval, aby úrady vyslali jasný signál smerom k imigrantom. "Nie ste tu vítaní, keď si chcete svoje domnelé právo presadzovať násilím a nožom," povedal Heimbuchner. Politik, ktorý je zároveň zástupcom hajtmana spolkovej krajiny Horné Rakúsko, takisto vyzval na zvolanie zemskej bezpečnostnej rady.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: ČTK

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto).
Ďalšia krajina požiadala o vstup do NATO! Budete prekvapení, ktorá to je
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
Donald Trump šokoval: Výzva pre Európu! Týka sa to Ukrajiny
ilustračné foto
Mimoriadne! Izrael zaútočil na Irán: Výbuchy v blízkosti jadrového zariadenia
Jaroslava pred sudcom uviedla, že deti sú z Milana v strese.
Váš Tip
Mama z domu hrôzy hádže zverstvá na otca: Čo odhalil výsluch Jaroslavy a lekárska správa!
Boris Kollár mal v Dubaji na mále.
Foto
Boris Kollár v strachu o život v zaplavenom Dubaji: Zachránilo ho osudové rozhodnutie!
B. Zurian s M. Šutajom Eštokom informovali o policajnej inšpekcii.
Šéf policajnej inšpekcie Branislav Zurian: Generál Lučanský nebol zabitý
Minister práce Erik Tomáš ohlásil skvelé správy.
Odklepnuté: Seniori pred Vianocami dostanú vyše 600 eur! Čo všetko sa mení?
Vajnorská ulica
Bratislava na prahu kolapsu! Veľký PREHĽAD dopravných obmedzení: Dokedy budú zápchy?
Jana sa narodila ako zdravé dievča.
Foto
Janku navždy zmrzačila ruská raketa: Dievčatko bez nôh dokázalo, že nič nie je nemožné!
Prvá hnedo-biela medvedica bola objavená v roku 1985.
Foto
Vedci objavili 12 pánd zvláštnej farby: Po 39 rokoch úvah zistili, odkiaľ sa vzali
V okrese Liptovský Mikuláš potvrdili výskyt tuberkulózy. (ilustračná foto)
Chronický kašeľ ako nový štandard: Lekári trúbia na poplach! Čo sa to deje?
Škótsky premiér Humza Yousaf.
Škóti priznávajú porážku: Ambiciózny klimatický cieľ nesplnia, jednej veci sa ale nevzdajú