Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.10.2019 18:00 | Tip od Vás | Slovensko
FotoVáš Tip

Futbalové sny nadaného Briana zmarili obavy o mamičku: Strašná rana pre osudom skúšanú rodinu!

Mladej rodine sa rúca život pred očami. Denisa (30) z Veľkých Kapušian a jej druh Karol (40) sa s láskou starajú o svoje 4 deti. V skromných podmienkach robia všetko pre to, aby splnili sny talentovaného futbalistu Briana (13) a tiež Marka (11), Jenifer (7) a Sebastiana (3).

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

Najstarší chlapec je nadaný športovec a pred časom ho neznámy darca potešil futbalovým výstrojom. Radosť však vystriedal smútok – milovanej mame diagnostikovali zhubný nádor, ktorý sa nedá operovať.  Denisa (30) si v auguste vypočula najhoršiu správu svojho života. Po návšteve gynekológa sa dozvedela, že má v tele zhubný nádor. „Lekári mi povedali, že mám neoperovateľnú rakovinu, rozšírenú vo viacerých oblastiach. Už teraz viem, že ma čaká chemoterapia a ožarovanie,“ priznáva so smútkom v hlase.

Otvoriť galériu

Od októbra čaká na telefonát odborníkov a je pripravená nastúpiť na liečbu v Michalovciach. Jej druh Karol si preto musel v práci vybrať voľno, aby sa mohol postarať o štyri deti. Hospitalizácia a následné dochádzanie do Michaloviec ich spolu s liekmi a vitamínmi však finančne riadne vyčerpá. Ich rodina je v ťažkej sociálnej situácii. Denisa však odvahu nestráca a náročnej liečby sa nebojí. „Nemôžem to vzdať, musím bojovať, kvôli deťom, nemôžem ich len tak nechať,“ vraví s nádejou.

Jediný pešo na tréning

 

Osudom ťažko skúšanej žene robia radosť jej deti, najmä najstarší Brian (13). Od mlada sa venuje futbalu a poctivo trénuje. Neznámy darca dokonca okatému chlapcovi v lete zaslal balík, ktorý mu zabezpečil začiatok sľubnej kariéry - bola v ňom futbalová výstroj. Mladý útočník a krídelník s tímom už získal aj zlatú medailu Oblastného futbalového zväzu v Michalovciach.

Otvoriť galériu
„Podarilo sa mi streliť aj môj prvý gól,“ pochválil sa vtedy šťastný Brian. Žiaľ, radosť vystriedali obavy o chorú mamičku. Tá vie, že jej syn to nemá ľahké. „Keď ide na tréning, musí utekať 20 minút za kamarátmi, ktorí idú na ihrisko na bicykli. My mu ho kúpiť nevieme,” zúfa si Denisa. Okrem toho sa s ostatnými súrodencami musia starať o mladšieho brata Marka, ktorého ako 2,5-ročného zrazilo auto a nehoda na ňom zanechala trvalé vývojové následky.

Akoby to nestačilo, tlačia sa v sociálnom byte bez plynu a tepla. Nájom a elektrinu si platia, niekto však rozobral potrubie. „Keď príde zima, musíme všetci spať v jednej izbe a kúriť elektrickou rúrou, nemáme ani ohrievač,“ vraví smutne Denisa, ktorá je vďačná za pomoc dobrých ľudí. „Pomáhajú nám viac ako rodina či štát. Ak by nám ľudia neposlali balíčky s jedlom, sladkosťami, oblečením či topánkami, naše deti by nepoznali mikulášske balíčky či vianočné darčeky,“ dodala.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: sk, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Verí, že do poroty v Let’s Dance v nedeľu zasadne.
Foto
Do porotcovského kresla Let´s Dance mieri spevácka legenda: Neuveríte, o koho ide!
Donald Trump.
Trumpovi ide o veľa: Najvyšší súd rozhoduje o jeho osude! Verdikt môže mať ďalekosiahle dôsledky
Vodička nafúkala takmer 3 promile.
Kamošky sa stretli za mrežami: Policajti takú KURIOZITU už dlho nezažili
Pre doktora si kolegovia pripravili nádherné prekvapenie
Záchranári sa po 32 rokoch lúčili s kolegom Liborom: Obrovské PREKVAPENIE, nezmohol sa na slovo
Ilustračné foto
Taliansko sa búri: Ostro odsúdilo trest smrti pre iránskeho rappera!
Hanychová krátko po pôrode milionára opustila.
Spor medzi Hanychovou a Soukupom sa vyostruje: Keď TOTO urobíš, vytrhnem ti... Drsné VYHÁŽKY!
Pilot dal vyskúšať svojim deťom riadenie. (Ilustračné foto)
Smrteľný pád lietadla po príšernej chybe pilota: Nechal riadiť deti? Desivé POSLEDNÉ slová a detaily tragédie!
Ilustračné foto
Čína si predvolala na koberček nemeckú veľvyslankyňu: Pozrite sa, ako na to zareagovala
ilustračné foto
Rusko pení: Tvrdí, že zaútočí na Poľsko! Prezradilo, kedy by k tomu mohlo dôjsť
Príspevok na zvýšenú splátku úveru na bývanie je stanovený na 75 % zo zvýšenia mesačnej splátky, maximálne v sume 150 eur
Zadlžení Slováci špekulujú s hypotékami: Dianie okolo úverov mnohých prekvapí
Primátor hlavného mesta má ambíciu  sprístupniť ročne 200 nájomných bytov.
Mapa Bratislavy sa zmení: Toto pribudne v Petržalke
Ilustračné foto
Žena bojovala o život po tom, ako sa napila z kávy na letisku: ŠOKUJÚCI dôvod! Môže sa to stať aj vám