Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
09.10.2019 09:19 | Prominenti | Karel Gott († 80)
Video

Michal David o posledných stretnutiach s Gottom († 80): Dar, kvôli ktorému sa maestro rozplakal

Vzácne chvíle, na ktoré nikdy nezabudne! Spevák Michal David (59) bol jedným z mála šťastlivcov, ktorým sa podarilo stráviť s hudobnou legendou Karlom Gottom († 80) pár chvíľ pred tým, ako sa pobral na druhý svet.

Ako totiž David prezradil v rozhovore Novému Času tesne po tejto smutnej udalosti, pred pár mesiacmi prijal nečakané a náhle pozvanie na tajnú oslavu, kde chcel Gott dodatočne osláviť svoje životné jubileum. Podtón stretnutia však v hosťoch, nevynímajúc Davida, vyvolal pocit, že sa s nimi Karel poslednýkrát lúči. V tej dobe už totiž vedel, že je jeho osud nezvratný. Zo slov božského Káju priam mrazilo...

David sa s Gottom prvýkrát stretol, keď mal iba sedemnásť rokov. Kája mu pritom už vtedy predpovedal hviezdnu kariéru. Poznali sa desiatky rokov, ktoré spolu prežili na koncertoch aj mimo nich. A preto niet divu, že si Michala Davida Gott povolal k sebe, aby ho videl v dobe, kedy už bola jeho akútna leukémia v pokročilom štádiu. Český hitmaker tak patril medzi pár hostí, s ktorými sa maestro túžil osobne stretnúť tesne pred smrťou.

Fotogaléria
17
fotiek v galérii

„Je to zhruba mesiac, keď som bol k nemu pozvaný s mojou manželkou Marcelou na dodatočnú narodeninovú párty, kde pozval iba blízkych priateľov a ľudí z rodiny,“ povedal Novému Času spevák, ktorý mal narodeniny v ten istý deň ako maestro - 14. júla. Od oslávenca dokonca dostal aj originálny darček. „Dal mi bankovku s podpisom. Samozrejme, môj najvzácnejší darček od neho je jeho Zlatý slávik z roku 2009, ktorého mi dal k päťdesiatke,“ prezradil Michal.

 

Poďakoval za všetko

Michal David mal počas rozhovoru s Karlom zmiešané pocity a hlavou mu vírili hrozné myšlienky. „Poďakoval mi za spoluprácu, za piesne, ktoré som napísal a ktoré sme spolu robili. A práve tam ma už aj trošku mrazilo. Hovoril som si, prečo mi ďakuje, keď je tu ešte stále s nami, je to ešte skoro, nie je nutné. On ale asi cítil, že už sa to blíži a pozval si tých najbližších priateľov, kde sa s nimi chcel ešte porozprávať,“ dodal smutným hlasom muzikant s tým, že oslava prebehla v južnom Česku, asi 150 kilometrov od Prahy. Viac ako párty to však pre známeho umelca bola nezabudnuteľná rozlúčka.

„Bolo to vlastne moje posledné stretnutie s Karlom. Samozrejme, potom sme si písali s Ivankou, či niečo nepotrebujú,“ uzavrel David, pre ktorého bola smrť slávneho umelca a najmä blízkeho kamaráta obrovským šokom. Hoci spolu oslávili svoje narodeniny až dodatočne, darček stihol maestrovi dať už v júni, keď na jeho počesť skomponoval pieseň, na ktorej sa podieľalo niekoľko známych osobností. Dojatý Gott si vtedy pri pozeraní videoklipu aj poplakal. Zároveň nechal pozlátiť Gottovu vinylovú platňu z roku 1986 a pridal k nej aj ručne gravírovanú doštičku z osemnásťkarátového zlata. Na darčeku sa vynímalo: „Karel Gott, naše národné zlato.“

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, Naja, mm

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Slováková zostala zhrozená po tom, ako zbadala izbu.
Nela Slováková ZHROZENÁ po ubytovaní v luxusnom hoteli: Ty p*čo, povraciam sa! Za TOTO zaplatila 800 eur na noc
Vodič vošiel do protismeru a spôsobil nehodu.
Foto
Z auta ostala kopa šrotu: O tom, čo sa stalo, nemohol vodič tušiť! Môže sa to stať každému
(ilustračné foto)
Chráňte svojich psíkov! Šíri sa NÁKAZA srdcovým červom: Desivé, čo parazit spôsobuje
(ilustračné foto)
Tínedžerka na východe mala chlapcovi zaplatiť za sex: Láska za 3 eurá so šokujúcim záverom!
Magda Šebestová (38).
FotoVáš Tip
Desivá NEHODA missky Šebestovej: Chvíľa nepozornosti ju stála veľa! S TÝMTO sa môže rozlúčiť
(ilustračné foto).
Špecializovaný trestný v kauze Rapid Life: Oslobodil spod obžaloby exšéfa odboru NBS Barriho?
(ilustračné foto)
Ukrajine sa podarila veľká vec! Hlásia úspech: Rusi budú zúriť
Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok.
Šutaj Eštok o novom riaditeľovi ÚIS: Táto vec mu od jeho nástupu robí radosť
 Ženu zatkla polícia po tom, čo dotlačila mŕtvolu svojho strýka do banky, aby získala pôžičku!
VIDEO Otrasný prípad: Žena do banky dotlačila mŕtvolu svojho strýka! Chcela získať pôžičku
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová
Prezidentka pri príležitosti Dňa narcisov: Dobrovoľníkom a podporovateľom vyjadrila vďaku
Minulý týždeň sedela v porote Fialová, túto nedeľu bude Bardy.
Foto
Kto zasadne do porotcovského kresla Let’s Dance?! Fialovú vystrieda TENTO sexsymbol
Silné búrky v Afganistane a Pakistane si vyžiadali najmenej 137 obetí.
Foto
V krajine vládne PEKLO: Silné búrky majú obrovské množstvo obetí