Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
08.10.2019 17:10 | Šport | Futbal

Kmotrík ráta straty po vyčíňaní fanúšikov Slovana: Klub prišiel o viac ako milión eur!

Vedenie bratislavského Slovana ráta finančné straty po problémoch s vyčíňaním na tribúnach. Fanúšikovia belasých sa bránia a tvrdia, že sú ochotní spolupracovať na zmenách.

Majú toho na rováši viac než dosť. Kvôli správaniu fanúšikov na štadiónoch a rôznym pokrikom odohral Slovan zápas Európskej ligy s Besiktasom bez dospelých priaznivcov. Za konflikt s hráčmi počas derby so Spartakom zasa nemohli prísť fanúšikovia na ligový duel s Nitrou. Belasým dokonca hrozí, že neuvidia ani domáci zápas EL s anglickým Wolverhamptonom.

Fanúšikovia belasých, konkrétne Ultras Slovan, sa však snaží celú situáciu dať doporiadku a spolupracovať s vedením klubu na zmenách.

"S eufóriou z nového štadiónu, výsledkov Slovana bola v poslednej dobe spojená i mierne zvýšená miera prehreškov v našich radoch, ktoré ako čerešničku na torte „vyzdobil“ konflikt so samotnými hráčmi súpera v derby zápase so Spartakom Trnava. Samozrejme si túto vec plne uvedomujeme a mrzí nás, rovnako ako hráčov a širokú verejnosť, čo sa udialo. Preto sme sa rozhodli stretnúť medzi sebou a nájsť riešenie ako podobným situáciám predísť," uvádza vo vyjadrení Ultras Slovan. 

"Existuje tzv. kódex SEKTORA C, ktorý očividne ľudia prestali brať vážne a preto dávame vopred vedieť, že kto nebude rešpektovať naše pravidlá v SEKTORE C, tak bude si niesť za to sám následky a bude zo sektora rázne vylúčený aj keď to bude fanúšik s platnou permanentkou," upozorňujú fanúšikovia. V ňom je napríklad zakázané používať delobuchy, piť tvrdý alkohol a kričať nezmyslené pokriky.

Na iniciatívu a sebareflexiu fanúšikov zaregoval aj samotný klub. „Radosť z postupu do skupinovej fázy nám znegovali práve tieto tresty. Klub len na vstupnom prišiel v zápase s Besiktasom o približne 600-tisíc eur. Pokiaľ pripočítame ušlý zisk za bufety, tržbu za predaj suvenírov vo fanshope, zaplatenie pokuty a ďalšie finančné straty, tak klub prišiel viac než o milión eur," uviedol Komtrík ml. na webe Slovana.

„Klub sa k aktuálnym problémom stavia čelom a podnikneme všetky možné kroky, aby sme sa zlepšovali aj v tejto oblasti. Konkrétne kroky sú v štádiu prípravy. C-sektor však v najbližších týždňoch prejde určitými úpravami so zámerom eliminovať riziko udalostí, ktoré sa udiali na derby," hovorí šéf belasých, ktorí aj napriek problémom s fanúšikmi vedú svoju skupinu v Európskej lige.

 

"Našou úlohou je identifikovať a v zmysle legislatívneho rámca potrestať jednotlivcov, ktorí poškodzujú meno fanúšikov i celého klubu. Musíme pracovať so všetkými našimi priaznivcami, aby si uvedomili platné pravidlá UEFA i SFZ. Verím, že nielen klub, ale aj samotní fanúšikovia sa chcú do budúcna vyhnúť takýmto zbytočným chybám a už nechcú zažiť nepríjemný pocit, keď si nemôžu pozrieť zápas na Tehelnom poli,“ doplnil Ivan Kmotrík ml.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Čas.sk

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!