Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
08.10.2019 12:00 | Správy | Krimi | Vražda Kuciaka

Desivá spoveď Zlatice Kušnírovej po prečítaní spisu: Opísala detaily smrti Martiny († 27), z ktorých behá mráz po chrbte

Najhoršie čítanie ich života! Po tom, ako si rodiny Jána Kuciaka († 27) a Martiny Kušnírovej († 27) prečítali 600 strán z vyšetrovacieho spisu, zostali ako obarené.

Nielen zo správ z aplikácie Threema, ktoré boli už aj medializované, ale najmä z detailnej výpovede Miroslava Marčeka o osudnej noci.

Fotogaléria
9
fotiek v galérii

Do 55 fasciklov vyšetrovacích spisov mohli v uplynulých dňoch okrem obvinených nahliadnuť aj rodiny po zavraždenom novinárovi a jeho snúbenici. Matka Martiny Kušnírovej Zlatica tvrdí, že to bolo najťažšie čítanie jej života, hoci si stihla prečítať len 600 z 25-tisíc strán. „Najťažšie bolo vidieť ich fotky vo farbe. Martinka mala na sebe tú zelenú trigovicu, ktorú som jej predtým kúpila,“ spomína na desivé výjavy zo spisu. To však nebolo to najhoršie.

Miroslav Marček pri rekonštrukcii detailne opísal, ako vraždil. Do domu vstúpil, keď Martinka išla na toaletu. „Vraj si myslel, že sa na WC zdrží a že to zatiaľ vybaví. Ona však vyšla na chodbu a videla, čo sa stalo. Začala cúvať do kuchyne a povedal, že tam sa mu ju podarilo dobre streliť, do koreňa nosa, ešte povie, že dobre strelil, strašné,“ hovorí so slzami v očiach.

 

Bol vrah v dome už pred vraždou?

Po prečítaní Marčekovej výpovede zostala Zlatica Kušnírová zaskočená nielen z cynizmu, ktorý z nej išiel, ale aj z faktov. Z jeho slov podľa nej vyplýva, že v dome musel byť už pred vraždou. „On nemohol vedieť, že majú aj WC v kúpeľni, a vôbec kde majú kúpeľňu, lebo tam mohla byť aj špajza. Z tej letnej kuchyne, kde sa schovával, to nevidieť,“ vysvetlila Kušnírová.

Otvoriť galériu

Doslova husiu kožu mala aj z prepisu správ z Threemy medzi Mariánom Kočnerom a Alenou Zsuzsovou. Hoci jasne sa v nich ku skutku nepriznali, dôležitý je podľa nej kontext. „Niektoré veci boli vyčiernené, nemohli sme ich vidieť, kým nebolo ukončené vyšetrovanie. Bol tam náznak, keď si písali, že stretneme sa v Báči a doriešime ich tam,“ povedala.

Najviac ju však dostalo, ako si zavraždený pár doberali aj po smrti. „Písať o tom, že Janko bude patrónom novinárov, lebo má v sebe patrón, alebo hovoriť o mojej dcére, že ku..., že predala nejaké artefakty do Južnej Ameriky za ťažké tisíce, to sa veľmi zle čítalo,“ dodala s tým, že Kočner so Zsuzsovou po­dľa nej nie sú koneční objednávatelia.

Chystá sa obžaloba

Práve Zsuzsovej advokát Štefan Neszméry môže zamiešať kartami pri podaní obžaloby na súd, s ktorou sa rátalo podľa informácií z Úradu špeciálnej prokuratúry do 30. októbra. Po tom, ako v pondelok ráno priviezli obvinenú Alenu Zsuzsovú do NAKA v Nitre, aby sa oboznámila so spisom, pripustil, že možno požiadajú o predĺženie lehoty na preštudovanie spisu. To môže veci značne spomaliť. „Sú veci, ktoré sme zatiaľ nevideli, ktoré nám neboli zverejnené a teraz ich študujeme,“ uzavrel advokát Štefan Neszméry.

 

Budú mať dostatok dôkazov?

Daniel Lipšic, advokát rodiny Jána Kuciaka

Nechcem hodnotiť komplexne dôkaznú situáciu, tá bude zhodnotená v podanej obžalobe. Vo vyšetrovacom spise sa nachádzajú aj ďalšie inkriminujúce dôkazy, ktoré doteraz neboli zverejnené. Tie sa týkajú aj obvineného Mariána Kočnera, ktorý je stíhaný za objednávku úkladnej vraždy.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, kuk

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Julija Navaľná, vdova po ruskom opozičnom politikovi Alexejovi Navaľnom, prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií 19. apríla 2024 v nemeckom Gmund am Tegernsee.
Obrovská pocta: Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií, slová do boja
Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!