Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
21.10.2019 17:00 | Správy | Zahraničné správy
Foto

Z obyčajnej bradavice sa vykľul nádor: Z toho, čo jej zostalo na päte, vám príde zle

Matka z Anglicka sa rozhodla ísť na vyšetrenie k lekárovi, pretože si myslela, že sa jej na spodnej časti chodidla objavila nepekná boľavá bradavica. To, čo sa dozvedela z úst lekárov, jej od základov zmenilo život.

Ako uvádza portál Fox News, Rachel Solvason (40) mala v roku 2016 pocit, akoby jej z chodidla trčalo sklo. „Nakoniec sa to rozrástlo tak veľmi, že sa to podobalo na bradavicu. Natierala som si to voľne dostupným krémom, avšak na nepeknú bradavicu nezaberalo vôbec nič,“ zverila sa so svojím problémom Rachel z anglickej dediny Fernhill Heath.

Fotky nie sú vhodné pre citlivé povahy!

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

Bradavice a veruky sú malé hrudky na koži, ktoré zvyčajne zmiznú samé od seba. Avšak niekedy môže trvať mesiace a dokonca až roky, kým sa úplne stratia. Veruky sa objavujú na nohách a zvyčajne sú bolestivé. Naopak pri bradaviciach je pravdepodobnejšie, že budú svrbivé.

 

Rachel sa pre SWNS vyjadrila, že v priebehu niekoľkých mesiacov sa jej podivná hrudka rozrástla na veľkosť mince, čo jej spôsobovalo problémy s chôdzou. Lekár ju po vyšetrení poslal do nemocnice v anglickom meste Kidderminster, kde jej biopsia odhalila melanóm na chodidle. A práve v tej chvíli sa jej začal dlhý boj o život.

„Diagnózu bolo ťažké prijať. Vždy som milovala slnko a som si istá, že slnku bol oveľa viac vystavovaný zvyšok môjho tela ako chodidlo. Dokonca aj môj konzultant bol šokovaný, pretože nádor rozhodne nevyzeral ako typický melanóm a bol na veľmi neobvyklom mieste,“ znejú slová 40-ročnej Rachel. Lekári jej nádor z chodidla odstránili a Rachel sa musela vyrovnať s obrovskou dierou v blízkosti päty. Jej boj však ešte nebol na konci.

Koncom roka 2017 si všimla nezvyčajnú hrudku v slabinách. Ukázalo sa, že ide o ďalší melanóm, a tak jej museli operačne odstrániť lymfatické uzliny. Melanóm sa jej vrátil opäť minulý rok v lete, nález si objavila na nohe. Zákerná rakovina sa 40-ročnej Rachel rozšírila do pľúc a do žalúdka. „Povedia vám, že je všetko čisté, a hneď nato, že sa to opäť rozšírilo a je potrebná ďalšia operácia. Bolo to pre celú rodinu ťažké,“ povedala Rachel.

Podľa American Cancer Society u niektorých pacientov nemusí melanóm nikdy úplne zmiznúť. V týchto prípadoch môžu pacienti dostávať pravidelnú imunoterapiu, cielenú terapiu, chemoterapiu alebo inú liečbu, ktorá pomáha udržať rakovinu pod kontrolou. Rachel v súčasnosti nemá žiadne ďalšie nádory, ale imunoterapiu dostáva každé štyri týždne.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: nat

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Podnikateľ bojuje s rakovinou lymfatických uzlín.
Chorého Fedora Flašíka previezli do cudziny: Zachránia ho na klinike prominentov?!
(ilustračné foto)
Slováci, pozerajte na oblohu! Uvidíte tam niečo nezvyčajné
Bratislavské módne dni.
Foto
FOTOGALÉRIA z Bratislavských módnych dní: Nahodená Šimkovičová prišla s dcérou a aha, kto ukázal ZADOK!
Spišský hrad, Slovensko.
Komplikácie s obnovou Spišského hradu: Rekonštrukcia natrafila na ďalší problém
(ilustračné foto)
Idem si po alebo pre vodu? Správna možnosť je len jedna! Vždy sa používa táto predložka
ilustračné foto
Irán pod zúrivou paľbou Izraela: Zasiahli výbuchy aj jadrové zariadenia?!
(ilustračné foto)
Pozor! Čierny kašeľ úraduje v tomto kraji: Čísla stúpajú, buďte opatrní
Foto
Pôvabná dcéra Pavla Nedvěda sa pochválila: Otec a mama opäť spolu!
Vyhlásenie šéfredaktorov denníkov Plus JEDEN DEŇ, Nový Čas a týždenníka PLUS 7 DNÍ
Dara Rolins niesla záplavy veľmi ťažko.
Dara Rolins v centre šialených záplav v Dubaji: Taký EXTRÉM ešte nezažila
Útok ruskej armády na mesto Dnipro.
Foto
Krvavý útok na Ukrajine: Rusi udreli smrtiacou silou! FOTO zo zasiahnutého mesta
Rodinka vo chvíľach šťastia. Tie sú nenávratne preč...
Váš Tip
Janka bola zdravá mladá žena, po pôrode synčeka zomrela: Čo sa stalo v osudný deň?