Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.09.2019 16:45 | Správy | Domáce správy

V SaS to vrie! Sulík vyzval Rajtára a Blahovú na odchod zo strany: Poslanci mu vrátili úder

Predsedníčka poslaneckého klubu SaS Natália Blahová a poslanec parlamentu Jozef Rajtár (SaS) sú prekvapení, že ich predseda SaS Richard Sulík vyzval na odchod zo strany.

Obaja sú predstaviteľmi platformy Demokratické jadro SaS. Sulík vo štvrtok vyhlásil, že na jeho návrhu kandidátky nebudú ľudia okolo Rajtára a podpredsedu strany Ľubomíra Galka. Konečnú podobu kandidátky do budúcoročných parlamentných volieb schvália na kongrese 5. októbra.

Fotogaléria
9
fotiek v galérii

"Osobne sme veľmi smutní z toho, čoho sme svedkami, pretože sme si nikdy nepredstavovali, že práca, ktorú sme pre SaS doteraz robili, skončí raz tým, že predseda bude vyzývať hodnotných členov strany k tomu, aby zo strany odišli. To sme si nezaslúžili. Sú to ľudia, ktorí sú nositeľmi programu, ktorým sa on teraz hrdí," povedala v reakcii na Sulíkove oznámenie Blahová. Pripomenula, že odchodom ľudí, ktorí sú súčasťou platformy, by strana prišla o celý svoj program. O výzve na odchod musia podľa Blahovej ešte podiskutovať. "Toto nám ani v najhoršom sne nenapadlo," doplnila.

 

"Boli sme prekvapení, že Richard Sulík označil našu platformu za neprijateľnú a dokonca nás vyzval na odchod," doplnil Rajtár s tým, že zvolaním septembrového mimoriadneho kongresu Sulík nedal prípadným kandidátom možnosť pripraviť sa v dostatočnom čase na post predsedu strany.

Kroky Sulíka podľa Rajtára a Blahovej idú proti cieľom zostaviť dobrú, stabilnú vládu zo súčasnej opozície. "Nezodpovedné konanie nášho predsedu bude mať pravdepodobne následky na zostavovanie budúcej vládnej koalície," povedala Blahová.

Sulík vo štvrtok zároveň povedal, že podpredsedníčka SaS Jana Kiššová odmieta jeho ponuku byť na treťom mieste kandidátky. "Na kandidátke, na ktorej nemajú byť naši najväčší bojovníci proti mafii, byť nechcem. Neviem, ako by sme vysvetľovali náš úprimný záujem bojovať za spravodlivú krajinu bez oligarchov, keď tých najuveriteľnejších bojovníkov sa predseda zbavil," reagovala Kiššová pre TASR.

Pod deklaráciu Demokratického jadra je podpísaných 26 predstaviteľov strany. Tých podľa Blahovej Sulík vyzval na odchod. Okrem Kiššovej, Galka, Blahovej a Rajtára ju podpísali aj poslanci NR SR Vladimír Sloboda, Radoslav Pavelka či Renáta Kaščáková.

Rajtár tiež doplnil, že od iných politických subjektov ponuky nedostávajú, keďže sú členmi SaS. Blahová sa mimoriadneho kongresu, na ktorom sa má schvaľovať kandidátka, plánuje zúčastniť.

Mimoriadny nominačný kongres SaS bude 5. októbra v Jasnej, Sulík ho zvolal na základe žiadosti štvrtiny členov. Na kongrese budú členovia schvaľovať kandidátku do volieb. Sulík chce oznámiť svoj návrh kandidátky v pondelok (30. 9.), má byť jej lídrom, na druhom mieste bude europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Verí, že do poroty v Let’s Dance v nedeľu zasadne.
Foto
Do porotcovského kresla Let´s Dance mieri spevácka legenda: Neuveríte, o koho ide!
Donald Trump.
Trumpovi ide o veľa: Najvyšší súd rozhoduje o jeho osude! Verdikt môže mať ďalekosiahle dôsledky
Pre doktora si kolegovia pripravili nádherné prekvapenie
Záchranári sa po 32 rokoch lúčili s kolegom Liborom: Obrovské PREKVAPENIE, nezmohol sa na slovo
Ilustračné foto
Taliansko sa búri: Ostro odsúdilo trest smrti pre iránskeho rappera!
Hanychová krátko po pôrode milionára opustila.
Spor medzi Hanychovou a Soukupom sa vyostruje: Keď TOTO urobíš, vytrhnem ti... Drsné VYHÁŽKY!
Pilot dal vyskúšať svojim deťom riadenie. (Ilustračné foto)
Smrteľný pád lietadla po príšernej chybe pilota: Nechal riadiť deti? Desivé POSLEDNÉ slová a detaily tragédie!
Ilustračné foto
Čína si predvolala na koberček nemeckú veľvyslankyňu: Pozrite sa, ako na to zareagovala
ilustračné foto
Rusko pení: Tvrdí, že zaútočí na Poľsko! Prezradilo, kedy by k tomu mohlo dôjsť
Ilustračné foto
Žena bojovala o život po tom, ako sa napila z kávy na letisku: ŠOKUJÚCI dôvod! Môže sa to stať aj vám
vojak
Je rozhodnuté: Krajina prispeje vojakmi do síl NATO! Takto to súvisí s vojnou na Ukrajine
Na snímke podpredseda vlády a minister životného prostredia SR Tomáš Taraba (nominant SNS) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Minister Taraba: Národné parky majú zabezpečené financovanie z Envirofondu
(ilustračné foto).
Ruské ministerstvo sa otriasa v základoch: Zadržali ďalšieho podozrivého! O čo ide?