Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.09.2019 05:50 | Správy | Domáce správy
Video

Záhumenský sa preslávil blokovaním sanitky s pacientkou: Vážne podozrenie 3 roky po bezohľadnej jazde

Borisa Záhumenského (48) spoznalo celé Slovensko v máji 2016. Vtedy podľa polície blokoval bezohľadnou jazdou sanitku prevážajúcu pacientku, za čo dostal trest, voči ktorému sa odvolal.

Faktom ale je, že vodičský preukaz má zadržaný a stále ho nemá späť. Susedia však tvrdia, že i napriek zákazu šoférovania si veselo jazdí. Podnetom od naštvaných ľudí sa zaoberá aj polícia. Dôchodca Štefan vraví, že Záhumenského videl za volantom auta viac než raz. „Vídaval som ho celé dva mesiace, ako odchádzal s autom,“ začal svoje rozprávanie tým, že mal Borisa Záhumenského zbadať aj v posledný augustový deň, ako prichádzal do garáže. „Len tak krížom postavil auto. Ten pôjde určite naspäť, som si pomyslel, tak som počkal s mobilom v ruke,“ opísal svoj zážitok čiperný dôchodca.

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

„Keď odišiel, zastal pri mne autom, vystúpil, že ako si to dovoľujem ho fotiť. Potom som išiel ďalej a prišiel ku mne po ceste, niečo mi hovoril, ani si už nepamätám, čo to bolo,“ povedal rozhorčený Štefan. Ten sa dokonca obrátil na mužov zákona. „Videl som zábery z tej sanitky, ako išiel a robil koridor. Vedel som, že má zobratý vodičský preukaz. Nahlásil som to aj 9. septembra na polícii. V pondelok bol u mňa policajt a sa ma pýtal, či budem svedčiť,“ uzavrel dôchodca.

Vodičák nemá

Podľa trenčianskeho krajského policajného hovorcu Pavla Kudličku sa polícia daným oznámením zaoberá. Štefan ale nie je jediný, kto mal vidieť Borisa Záhumenského brázdiť ulice v Partizánskom. „Celé prázdniny sme ho vídavali, ako chodí na aute,“ prezradila ďalšia zo svedkýň. Nový Čas sa spojil aj so samotným Záhumenským. „Ja autom nejazdím, neviem, kto ma videl a ďalej to nekomentujem,“ reagoval. Faktom ale je, že vodičský preukaz má zadržaný a stále ho nemá späť. „Obžalovaný v júli tohto roku požiadal Okresný súd Trenčín, aby mu bol vrátený vodičský preukaz. Súd bude po zhromaždení všetkých potrebných podkladov rozhodovať o žiadosti na verejnom zasadnutí,“ povedal hovorca trenčianskych súdov Roman Tarabus.

 

Video pobúrilo verejnosť

Otvoriť galériu
Zábery na mercedes jazdiaci pred sanitkou so zapnutou sirénou v máji 2016 nakrútila posádka RZP, ktorá viezla pacientku do trenčianskej nemocnice. Video vyvolalo búrlivé reakcie verejnosti. Záhumenský vtedy argumentoval, že chcel rýchlou jazdou so zapnutými výstražnými svetlami upozorniť ostatných vodičov na sanitku a uľahčiť jej cestu. Cestného piráta obvinila polícia z prečinu všeobecného ohrozenia. Sudca mu vymeral 18 mesiacov v ústave na výkon trestu s minimálnym stupňom stráženia a zároveň zákaz šoférovania na 9 rokov. Trestný rozkaz však do dnešného dňa nie je právoplatný, Záhumenský sa totiž odvolal.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, mim

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Český premiér Petr Fiala počas návštevy USA.
Český premiér Fiala pred návštevou Kongresu: Poviem, čo je pre Ukrajinu kľúčové
Foto
Niekdajší zakončovateľ Slovana kriticky na margo klubu: Juniorka? Odpad!
Protest pred úradom vlády.
Foto
Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí: Protestovať prišli proti zásahom do kultúry či životného prostredia
stará veštica
Desivá predpoveď Baby Vangy o osude Európy: Slová, ktoré naháňajú strach!
Žlto-modrý kostým od návrhárky Catherine Walker
Foto
Módne kúsky Diany († 36) idú do dražby: Astronomické ceny! V tejto róbe sa stretla s významným monarchom
Talianska premiérka Giorgia Meloniová
Talianska premiérka sa bude súdiť s profesorom, žiada vysoké odškodné: Aha, čo o nej vyslovil!
Hasiči zasahujú počas požiaru historickej budovy burzy v centre dánskej metropoly Kodaň.
Požiar budovy burzy v Kodani je pod kontrolou: Starobylú budovu postavia nanovo
Investment theme stockmarket and finance business analysis stockmarket with digital tablet
Nemecká a francúzska ekonomika budú rásť pomalšie, ako sa očakávalo: Odhad rastu eurozóny je zrušený
Mliečna cesta ukrýva ešte mnoho tajomstiev (ilustračné foto).
Astronómom sa podaril veľký objav v Mliečnej ceste: Takéto niečo sa podarí raz za život
Ilustračné foto.
Trpíte bolesťou chrbta? Môže ísť o VÁŽNE ochorenie! Kedy treba okamžite vyhľadať POMOC
Ilustračné foto
Ukrajina zverejnila počet nezvestných: To číslo trhá srdce! Smutné slová Kyjeva
Zarážajúci moment zo Španielska: Fanúšik požiadal hráča o dres, ten si vypýtal peniaze!