Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.09.2019 10:00 | Prominenti | Zahraniční prominenti

Gott prehovoril o zákernej chorobe: Náznaky, že nie je v poriadku, vysielal celé mesiace!

Českom už niekoľkokrát zneli desivé historky o chorobe Karla Gotta (80). O svojom závažnom stave sa však maestro rozhodol prehovoriť len minulý týždeň.

Fotogaléria
8
fotiek v galérii

Legendárny spevák potvrdil informáciu o svojom zdravotnom stave pre český denník Blesk. „Pred štyrmi rokmi som pre agresívny nádor podstúpil veľmi intenzívnu liečbu, ktorá viedla k jeho úplnému zmiznutiu. Zhruba pred rokom a pol sa u mňa objavila porucha krvotvorby v podobe myelodysplastického syndrómu. Aj napriek niekoľkým rôznym liečbam sa z tohto ochorenia v uplynulých mesiacoch vyvinula akútna leukémia, bohužiaľ,“ uviedol. „Podstupujem ambulantnú liečbu a dochádzam do nemocnice na kontroly, počas ktorých lekári pozorujú môj celkový zdravotný stav,“ dodal s tým, že sa zveril do rúk odborníkov vo Všeobecnej fakultnej nemocnici na Karlovom námestí v Prahe.

Otvoriť galériu

Podľa Blesku však Gott vysielal náznaky, že nie je v poriadku, už niekoľko mesiacov. Prvým znakom malo byť spevákovo oslabené telo, ktoré poľahky napadol aj bežný zápal pľúc. Medzi ďalšie má patriť nakrúcanie dokumentu o jeho živote či spoločná pieseň s dcérkou Charlotte Elly v deň jej 13. narodenín s textom: „Někdy se ví, co Bůh chystá, a že se nedaj stihnout všechna místa“. Koncom júna dokonca napravil svoj vzťah s najstaršou dcérou Dominikou (46), ktorá za ním prišla až z Fínska. Krátko nato venoval pieseň manželke Ivane. Jej názov je Ta pravá. Malé náznaky ako spoločné piesne, venovania či dokument a autobiografia mohli podľa českého denníka zakrývať fakt, že maestro nie je v poriadku. Samotnú poruchu krvotvorby totiž tajil rok a pol!

Český spevák nezabúda na fanúšikov, ktorým sa poďakoval za podporu prejavenú na sociálnej sieti Facebook. „Moji milí, prečítal som si všetky vaše krásne odkazy a priania a veľmi vám ďakujem za vašu obrovskú podporu. Veľmi si to vážim! A zdieľam s vami moju dnešnú infúziu,“ napísal na Facebooku a pripojil fotografiu, na ktorej sa bozkáva s manželkou Ivanou. Osemdesiatročnému interpretovi popriali skoré uzdravenie aj Dara Rolins, Monika Absolonová, Hana Zagorová, Lucie Bílá či Jitka Zelenková.

Otvoriť galériu

 

Karel Gott pracoval ako vyučený elektromontér v ČKD a popri práci študoval spev na konzervatóriu. Preslávil ho angažmán v Divadle Semafor v prvej polovici 60. rokov. Neskôr spoluzakladal Divadlo Apollo, kde pôsobil do roku 1967. Počas kariéry vydal viac než 100 albumov. Účinkoval tiež vo filmoch Kdyby tisíc klarinetů (1964), Hvězda padá vzhůru (1974), Romance za korunu (1975), Dědictví aneb Kurvahošigutntag (1992) a jeho pokračovaní Dědictví aneb Kurvaseneříká (2014) či v rozprávkach Z pekla štěstí 2 (2001) alebo Keď draka bolí hlava (2018). Gott je držiteľom 42 Zlatých slávikov, viacerých cien Týtý, Zlatých a Platinových platní a ceny Zlatá ihlica. Počas svojej speváckej kariéry absolvoval množstvo koncertov v Európe, USA, Kanade, Číne, Austrálii či Japonsku a hosťoval v stovkách televíznych šou doma aj v zahraničí.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ilustračné foto
Počasie na Slovensku sa zblázni: Hrozí príchod SNEHU? Na toto by ste sa mali pripraviť!
vojak
Trest pre bojaschopných Ukrajincov v zahraničí? Na úradoch ostanú zarazení
Ilustračné foto
Aktualizované
Akčné ráno v Bratislave: Vodičov na ceste prekvapila brána! Vyrazili ju zlodeji, ktorí... Tomu nebudete veriť
(ilustračné foto)
Tiché zmeny v Ázii, ktoré nás budú bolieť všetkých: Stalo sa to vôbec prvýkrát v histórii
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Jágr ostro kritizuje pomery v českom hokeji: A bude ešte hrať?
Manželka Majka stála pri Dušanovi († 81) desiatky rokov.
Foto
Grúňova († 81) manželka o hodinách hrôzy: Dráma pred prevozom do nemocnice! Čo sa dialo na JIS?
Na snímke z okna zaplavený park, ktorý sa nachádza pri brehu rieky Pej-ťiang v meste Čching-jüan, v provincii  Kuang-tung na juhu Číny.
Strach a obavy, na krajinu sa rúti apokalypsa: Príde to, čoho sa všetci obávajú?!
Psík preskočil múr, pod ktorým je prázdnota.
Foto
Venčili psa na hrade Špilberk, zviera sa rozbehlo a... Prešiel im mráz po chrbte, už bolo neskoro!
Ilustračné foto
Má Čína svojich špiónov v Nemecku? Veľvyslanectvo posiela drsný odkaz: Prestaňte!
Luxemburčan má rád dobré podniky.
Ďalší škandál problémovej hviezdy: Koniec Gersona v Slovane?
Slávenie pesachu v Izraeli zatienili obavy o rukojemníkov väznených v Pásme Gazy
Foto
V Izraeli vládnu obavy, vystrašené rodiny zakročili: Výzva pre židov po celom svete!
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Foto
V ďalšom meste na Slovensku spozorovali medveďa: Znepokojivé, kde sa pohyboval