Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
12.09.2019 05:50 | Správy | Krimi | Domáce krimi

Súd s bývalým policajtom pre brutálne vypočúvanie: Tomáš po bitke na stanici obžalovaný z mučenia

Čakajú na verdikt! Prípad policajta zo Senca, obžalovaného z mučenia a zo zneužitia právomoci verejného činiteľa, začal riešiť súd.

Obžalovaný, dnes už bývalý policajt Tomáš L., mal koncom júla v roku 2017 brutálne vypočúvať lídra náboženskej skupiny Blažeja S. a spôsobiť mu niekoľko zranení. Išlo o výsluch v súvislosti s pátraním po troch deťoch a ich mame Jane, ktorá bola členkou jeho spoločenstva veriacich.  Pátranie po súrodencoch Sofii, Teovi a Noe zo Senca, ktorí zmizli bez stopy aj s mamou Janou zamotanej so spoločenstvom kresťanov, sa v júli 2017 poriadne skomplikovalo. Rovnaký mesiac policajti vypočúvali aj lídra tejto náboženskej skupiny Blažeja S., no počas výsluchu ho však podľa jeho slov vyšetrovateľ napadol, aby z neho dostal informácie v snahe zistiť, kde sa štvorica nachádza.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Odlišné výpovede

Pri výpovedi Blažej prezradil svoju verziu výsluchu. „Volal obžalovaný policajt a naliehal, aby som sa dostavil na stanicu,“ spomínal Blažej na deň, keď mal utrpieť zranenia na policajnej stanici. „Povedal som, že deti sú s matkou a rieši sa to právne. Obžalovaný ma prerušil, že tieto kecy ho nezaujímajú a mám povedať, kde sú deti,“ uviedol Blažej. Priznal, že matka detí Jana sa mu v Spoločenstve zverila, že je týraná žena a chce od manžela odísť. „Preto som nechcel prezradiť, kde sú,“ dodal tichým hlasom. Obžalovaný Tomáš začal podľa neho nátlak stupňovať. „Pýtal sa ma na môj sexuálny život. Odmietal som odpovedať a chcem zdôrazniť, že počas celej doby výsluchu som nepoužíval náboženské výrazy,“ pokračoval Blažej. Policajt sa pred neho postavil a mal mu rozkopnúť nohy. „Začal ma fackať. Okuliare skončili na zemi a zaľahlo mi v ušiach,“ dodal Blažej, ktorý tiež opísal bitku od viacerých policajtov.

 

Otvoriť galériu

Obžalovaný bývalý policajt Tomáš mal odlišnú verziu výsluchu: „Poučil som ho a keďže som už vedel, že ide o náboženskú sektu, vyslovene som ho poučoval, aké sú jeho práva a povinnosti, aby prípadne neporušil nejaké spovedné tajomstvo. Dvere boli stále otvorené. Snažil som sa mu vysvetliť, že nevieme, či sú deti v poriadku.“ Potom pristúpil k bezpečnostnej prehliadke. „Kolega zobral obušok a ja som išiel po rukavice do kancelárie. Pri prehliadke sme bežne dvaja. Keď som sa vrátil, vykonal som prehliadku,“ opísal Tomáš. „Išlo o deti. Potrebovali sme vylúčiť, že nie sú v ohrození života. Na striedačku tam chodili ďalší kolegovia,“ vypovedal. „Mali pocit, že je narkoman, a chodili tam preto, aby zasiahli, keby zaútočil,“ doplnil. Súd odročili, pretože musia vypočuť ďalších svedkov. Blažej si na veľa vecí nespomína a uviedol, že k lekárovi nešiel hneď, lebo si nemyslel, že potrebuje vyšetrenie. K podaniu trestného oznámenia ho presvedčili kamaráti zo Spoločenstva.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, gh

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Čo sa deje? Zásah stoviek stovky policajtov: Na nohách je celé Nemecko!
Polícia obvinila dvoch mužov, ktorí sprejovaním poškodili budovu v Bratislave.
Foto
Polícia v Bratislave dolapila dvoch mladíkov: Sprejovaním poškodili bytový dom!
Policajti  hliadkujú neďaleko Eiffelovej veže v Paríži.
Francúzi kvôli OH sťahujú migrantov z táborov: Zdvihne vás zo stoličky, čo robí polícia
Na snímke uprostred predseda Progresívneho Slovenska Michal Šimečka na tlačovej konferencii počas volebnej noci v centrále hnutia.
PS má vyzývu Druckera a vládu: Dôvodom je reedukačné centrum v Bystričanoch
George tušil, že výprava nepôjde úplne hladko.
Foto
Horolezec († 38) zmizol v roku 1924: Tušil, že zomrie? Záhadný list manželke ODHALENÝ
(ilustračné foto)
Foto
Momenty hrôzy za Holíčom: Muž mieril na autá zbraňou! Vydesení cestujúci zalarmovali políciu
Na snímke poslankyňa parlamentu SR Jana Bittó Cigániková (SaS).
SaS kritizuje návrh k vyplateniu príspevkov organizáciám v zdravotníctve: Hovorí o vyhodených peniazoch
Zasadnutie Európskeho parlamentu v Štrasburgu
Asistent europoslanca má byť špión: Európsky parlament učinil závažný krok
(ilustračné foto)
Prípad ako z akčného filmu: Polícia rieši nebezpečné prenasledovanie! Uf, z toho až mrazí
Foto
Mladá volejbalistka († 21) spáchala samovraždu: So záchranármi vypila čaj a potom skočila
Štefan Harabin, Tibor Gašpar.
Nezhodne sa koalícia na nominácii Harabina do Súdnej rady SR? Tibor Gašpar má obavy
Hands holding mobile phone on blurred background
Foto
Ľudia šírili HOAX: Nenormálne, aká lož koluje na internete