Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
05.09.2019 20:08 | Šport | Hokej
Foto

Dramatický zápas priniesol prvé body: Barani porážajú Mníchov po nájazdoch

Hokejisti HC '05 iClinic Banská Bystrica vo štvrtok vybojovali prvé víťazstvo v tejto sezóne Ligy majstrov.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Na domácom ľade vlaňajšieho finalistu súťaže EHC Red Bull Mníchov 3:2 po samostatných nájazdoch a do tabuľky G-skupiny si pripísali prvé dva body. Rozhodujúci nájazd premenil v piatej sérii Marek Bartánus. Napriek výhre nad nemeckým klubom už trojnásobný slovenský šampión nemôže postúpiť do vyraďovacej fázy, svoje účinkovanie v skupine zakončí sobotňajším domácim duelom s BK Färjestad (14.15).

Slovenskému majstrovi sa vydaril vstup do zápasu. Ujal sa vedenia už v 38. sekunde po peknej akcii trojice domácich hráčov, Reicha v bránke prestrelil Marek Slovák. Bystrickí hokejisti boli pri chuti, nemeckého brankára následne preverili Tamáši a Šoltés.

V 5. minúte však dostal veľa priestoru na opačnej strane Mauer a využil toho účinnou strelou z ľavého kruhu – 1:1. O dve minúty neskôr vyrobil chybu v obrannom pásme pri mantineli Lamper a tentoraz z toho ťažil Gogulla, ktorý pred Beskorowanym nezaváhal – 1:2. Bohatú desaťminútovku na góly zavŕšil presným zásahom na 2:2 domáci Kabáč, ťažil z nedorozumenia zadákov hostí a z medzikružia bez prípravy vypálil presne.

 

Do prestávky už diváci žiadny ďalší gól nevideli, pretože sa na strane Mníchova nedokázali presadiť Peterka a Voakes a za bystrický tím neuspel dvakrát príklepom Marek Slovák. Hráči spod Urpína ustáli aj dvojminútovú presilovku súpera.

V strednom dejstve boli sprvu aktívnejší Mníchovčania. Viac sa tlačili pred domácu bránku a vytvorili si aj dve dobré príležitosti. Christensen sa nepresadil zoči – voči brankárovi Banskej Bystrice a zblízka neskóroval ani Roy. Do vedenia mohli ísť aj domáci. Po chybe Hagera sa predral pred Reicha Lamper, no tiesnený nedokázal efektívne zakončiť. V 30. minúte to skúšal ešte jeho spoluhráč Jääskeläinen, mieril však vedľa. Nemecký tím mal potom výhodu druhej presilovky v zápase a počas nej mali šance spred bránkoviska Parkes a Kastner. Puk za Beskorowanyho nedostali a ten sa už v hre 5 proti 5 zaskvel ďalším skvelým zákrokom pri tutovke Parletta. V závere mali hostia tlak i presilovku, no "barani" to ustáli.

Tretia tretina začala minútovou početnou výhodou Mníchova 5 proti 3, ktorú slovenský majster ubránil a zvládol aj hru v štvorici, keďže gól súpera neplatil pre postavenie jedného z jeho hráčov v bránkovisku. Neskôr ešte úradoval Beskorowany po koncovke Hagera pri ľavej žŕdke. Vzápätí znovu išiel na trestnú lavicu bystrický hokejista, konkrétne Hrnka, no v oslabení sa dostal do úniku Lamper a keďže bol faulovaný, nasledovalo trestné strieľanie.

Realizoval ho neúspešne Hickmott. Vicemajster Ligy majstrov pokračujúcu presilovku nevyužil a nedokázal sa presadiť ani po nej, pretože Parkesa vo vyloženej šance vychytal Beskorowany. Na opačnej strane mal tutovku Bartánus. Ten už posielal puk do prázdnej bránky, no v poslednej chvíli ho uchmatol "zázračne" lapačkou na ľade ležiaci Reich. Potom mali prvú presilovku v stretnutí aj Banskobystričania, ale nezahrali ju dobre, keď poriadne neohrozili súperovho brankára. Už v pätici mohli udrieť hostia, ak by zužitkoval najprv v 56. minúte sólový únik Gogulla a o dve minúty na to ešte čistejší Bourque. Proti bol výborný brankár HC '05.

Duel teda dospel do predĺženia, v ktorom hrali oba tímy v trojici a väčší priestor na ľade viac sedel domácim, no veľké šance Jääskeläinen a Šoltésa zostali nevyužité. Rozhodlo sa až v samostatných nájazdoch, víťazný gól dal v piatej sérii blafákom Bartánus.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

(ilustračné foto)
Ovocinári sú ako na ihlách, nič nie je isté: Tŕpnu pred rozhodujúcou nocou!
Posledné zbohom Dušanovi Grúňovi († 81). Vdova Majka je zlomená.
Foto
Pohreb Dušana Grúňa († 81): Užialená vdova Majka je v koncoch, bolestivý ODKAZ manželovi pri truhle
Ilustračné foto
Príde to, na čo všetci čakali: Pripravte sa, začne to už cez VÍKEND!
Benátky začali skúšobne vyberať vstupné do mesta.
Chystáte sa do obľúbenej turistickej destinácie? Pripravte si peňaženky! Tu sa nedostanete zadarmo
Bratislavskí policajti oživovali muža v bezvedomí.
Silné video, išlo o SEKUNDY: Petržalskí policajti vrátili muža medzi živých!
Na snímke pápež František.
Pápež František prijal vo Vatikáne hlavu štátu: Akej téme sa venovali?
Martin Nikodým bude moderovať novú vedomostnú súťaž RTVS Všade dobre, doma naj.
Váš Tip
Kiks sebavedomého Nikodýma pred Slovenskom: Chcel predviesť vedomosti, namiesto toho strelil hlúposť!
Niekoľkodňové zrážky mierne zvýšili hladiny všetkých tokov na východnom Slovensku. Najviac sa dažde prejavili na prietokoch rieky Hornád.
Pohroma v krajine: Voda už zabila najmenej 155 ľudí! Hrozné, čo sa tam deje
Macronove výzvy znejú jasne: Európa nie je nesmrteľná! Upozornil na ruskú hrozbu
Dmitrij Peskov.
Mrazivé slová Peskova: Ukrajine nepomôžu už ani USA! Ani TOTO nezmení výsledok konfliktu
Foto
Je to oficiálne vonku: Bátovská Fialková prehovorila o svojej budúcnosti
Štvorkolkári vyrážajú do zakázaných zón a zúfalí paraglajdisti si nevedia s nimi rady.
FotoVáš Tip
Štvorkolkári vyrážajú do zakázaných zón na Straníku, paraglajdisti aj turisti sú zúfalí: Bojíme sa o svoj život!