Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.09.2019 18:30 | Správy | Zahraničné správy
Foto

Adelle podstúpila cisársky rez a vypočula si hrozivú diagnózu: Od bolesti prosila sestričky, nech ju zabijú

Adelle Ingram (33) si v roku 2018 prešla peklom. Po pôrode cisárskym rezom jej syna Lincolna mala také bolesti, že prosila sestričky nech ju zabijú. Napriek ochromujúcej bolesti jej tvrdili, že to je po cisárskom reze úplne normálne.

 

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

Advokátka Adelle z austrálskeho mesta Melbourne sa vydala za jej priateľa Trenta (33) v roku 2015, uvádza portál Mirror. Keď sa v roku 2018 dozvedeli, že sa stanú rodičmi, boli nadšení a na príchod svojho prvého bábätka sa nesmierne tešili. V 38. týždni tehotenstva bola Adelle prijatá do nemocnice a cisárskym rezom porodila vytúženého chlapčeka Lincolna, ktorý vážil 3 486 gramov.

V nasledujúcich dňoch začala Adelle pociťovať intenzívnu bolesť brucha, ktorá sa len zhoršovala. Neskôr začala pri pohybe pociťovať zvláštne praskanie v bruchu, a tak sa s jej problémom zverila sestrám. Oni trvali na tom, že to je úplne normálne a keďže Adelle s cisárskym rezom ešte nemala skúsenosti, verila im.

 

O tri dni neskôr pociťovala tak intenzívnu bolesť, že jej sestry museli dať maximálne povolené množstvo morfia, ale ani to nezabralo. V zúfalstve dokonca požiadali sestry, aby ju zabili a ukončili jej utrpenie. Príčinu celého utrpenia odhalil až röntgenové a CT vyšetrenie, ktoré ukázali, že Adelle mala prasknuté črevo a takmer 10 cm čreva jej odumrelo, čo spôsobilo otravu krvi. 

Neubehlo ani 45 minút a Adelle už ležala na operačnej sále, aby jej mohli urgentne vyčistiť postihnuté vnútornosti. Zo susedných nemocníc museli povolať chirurgov, pretože ju nestíhali ani len previesť. Kvôli ťažkej diagnóze jej museli lekári vytvoriť vývod z brucha. Mladá mamička si musela zvyknúť nielen na rodičovstvo, ale musela sa naučiť žiť aj s pooperačnou stómiou, ktorá jej komplikovala život.

„S Trentom sme sa snažili o dieťa dva a pol roka a keď som sa dozvedela, že som tehotná, boli sme neskutočne šťastní. Od začiatku som však bola znepokojená, pretože som mala strach z prirodzeného pôrodu. V šiestom týždni som presvedčila moju pôrodnú asistentku, aby mi sľúbila, že budem môcť rodiť cisárskym rezom, pretože by som prirodzene rodiť nedokázala,“ opisuje svoje pocity Adelle.

„Môj syn sa narodil v októbri 2018 a cisársky rez bol oveľa násilnejší, ako som si predstavovala. Spomínam si, ako som sa celá triasla nenechala som manžela, aby bol po mojom boku. Dokonca som mu nedovolila ani prestrihnúť pupočnú šnúru. Prvý deň si pamätám len matne. Pravdepodobne kvôli šoku a silným liekom na potlačenie bolesti. Spomínam si, ako som sa snažila priložiť si Lincolna k prsníku, aby sa prisal, ale veľmi to bolelo. Okrem bolesti si nepamätám nič,“ spomína na ťažké chvíle mamička Adelle.

„Bolesť sa mi v nasledujúcich zosilňovala, ale nikto ma nepočúval. Jednoducho moju bolesť ignorovali. Neuvedomovala som si, že to bolo niečo neobvyklé, pretože som nevedela, ako sa mám po cisárskom reze cítiť. Verila som im, že to spôsobuje len moje črevo, ktoré bolo pravdepodobne len trochu lenivé a čoskoro sa dá všetko do normálu. Kázali mi prevrátiť sa na pravý bok, pretože to pomáha pri pohybe čriev. Sama som to nedokázala, a tak ma museli pretočiť dve sestry. Celý čas som stonala. Vydržala som tak 30 sekúnd a musela som sa opäť prevrátiť na chrbát, pretože bolesť bola príliš intenzívna,“ znejú slová Adelle.

„Keď som sa prevalila, pocítila som v bruchu praskanie. Ako keby stroj na popcorn vychádzal z môjho brucha, až na to, že pri každom prasknutí, som sa nedokázala ani len pohnúť,“ tvrdí Adelle. Chirurgovia jej počas urgentnej operácie vyčistili vnútornosti a jeden z chirurgov jej dokonca povedal, že jej vnútro vyzeralo, akoby ju prešlo nákladné auto. Po operácii strávila v nemocnici viac ako mesiac, aby sa naučila žiť so stomatickou taškou. Kvôli tomu, čím si prešla, je teraz vystavená riziku upchatia čriev po zvyšok života. „Cez všetko peklo, ktorým som si musela prejsť, bol môj manžel stále po mojom boku,“ spomína Adelle.

„Stále som z môjho zážitku veľmi znepokojená, ale som tak šťastná, že som to prežila. Môžem vidieť svojho syna vyrastať a to je jediné, čo si človek vo svojom živote praje. Predtým som nemala predstavu o tom, aký vzácny je život a ako rýchlo oň môžeme prísť,“ znejú slová dojatej mamičky.  

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: nat

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Primátor hlavného mesta má ambíciu  sprístupniť ročne 200 nájomných bytov.
Mapa Bratislavy sa zmení: Toto pribudne v Petržalke
Richard Sulík
Sulík sa chce dostať do europarlamentu: Ochraňujme prírodu, ale nezničme si európsky priemysel, tvrdí
Na snímke podpredseda vlády a minister životného prostredia SR Tomáš Taraba (nominant SNS) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Minister Taraba: Národné parky majú zabezpečené financovanie z Envirofondu
Toto obdobie ženského životného cyklu môže trvať až sedem rokov.
Do prechodu sa dostávajú stále mladšie ženy: Ste jednou z nich? Toto radí odborníčka
Foto
Hokejový talent Dvorský o neúčasti na MS: Klamal by som, že...
Na snímke podpredseda Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR) Michal Šimečka (Progresívne Slovensko).
Šimečka: Progresívne Slovensko odmieta využívanie druhého piliera na štátne investície
Bojnický zámok
Keď prídete cez leto do Bojníc, ostanete prekvapení: Plánujú zmeny
(ilustračné foto)
Ovocinári sú ako na ihlách, nič nie je isté: Tŕpnu pred rozhodujúcou nocou!
Posledné zbohom Dušanovi Grúňovi († 81). Vdova Majka je zlomená.
Foto
Pohreb Dušana Grúňa († 81): Užialená vdova Majka je v koncoch, bolestivý ODKAZ manželovi pri truhle
Ilustračné foto
Príde to, na čo všetci čakali: Pripravte sa, začne to už cez VÍKEND!
Benátky začali skúšobne vyberať vstupné do mesta.
Chystáte sa do obľúbenej turistickej destinácie? Pripravte si peňaženky! Tu sa nedostanete zadarmo
Bratislavskí policajti oživovali muža v bezvedomí.
Silné video, išlo o SEKUNDY: Petržalskí policajti vrátili muža medzi živých!