Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
03.09.2019 20:00 | Správy | Zahraničné správy
Foto

Natalie odmietala používať opaľovací krém: Keď uvidíte, čo jej ostalo na tvári, tú chybu nezopakujete

V rokoch 1999 až 2012 chodila špecialistka na marketing a telekomunikáciu Natalie Trout (38) do solária, aby si zabezpečila krásne opálenie počas celého roka. V závislosti od ročného obdobia si ho dopriala najmenej dvakrát týždenne. Teraz však prichádza s varovaním.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Už od svojich šiestich rokov počas leta nepoužívala krém na opaľovanie, pretože to nepovažovala za dôležité. Svoju pokožku vystavovala slnečným lúčom bez ochrany a nie raz si privodila bolestivé pľúzgiere, uvádza portál Mirror. Napriek tomu, že ju všetci pred intenzitou slnka varovali, nebrala ich vážne a používanie opaľovacích krémov odmietala.

V roku 2015 si však všimla suchú červenú škvrnu na jej pravom líci, avšak myslela si, že ide len o neškodnú vyrážku. Keď však navštívila dermatológa, oznámil jej, že ide o nebezpečnú škvrnu, ktorú je potrebné odstrániť. Preventívne jej lekár postihnuté miesto zamrazil tekutým dusíkom.

 

O rok neskôr sa Natalie na tom istom mieste vytvorilo materské znamienko, ktoré každým týždňom menilo svoj tvar a veľkosť. „Keď som išla opäť k dermatológovi, vedela som, že ma nečaká nič dobré. Lekár bol znepokojený, a tak mi urobil biopsiu. Asi o dva týždne som si bola pre výsledky a zistila som, že mám melanóm prvého stupňa a musím podstúpiť operáciu, aby mi ho odstránili,“ opisuje svoju návštevu u dermatológa Natalie.

Jej kroky smerovali k plastickému chirurgovi, ktorý jej znamienko chirugicky odstránil, avšak po zákroku jej na tvári zostala nepríjemná diera. Odstránenie znamienka vykonali aj napriek tomu, že operácia mohla viesť k ochrnutiu tváre.

Po operácii si Natalie všetci obzerali a niektorí si dokonca mysleli, že ju pohrýzol pes. „V zime, keď bolo chladno, som chodila do solária niekoľkokrát týždenne. Chodili sme tam so spolubývajúcimi a zbožňovali sme to. V dvadsiatich rokoch som perfektné opálenie považovala za veľmi dôležité. Cítila som sa lepšie a chudšie. V lete som často ležala pri bazéne. Pravidelne som zhorela, ale nezáležalo mi na tom. Cítila som sa lepšie spálená ako bledá,“ opisuje svoje zvyky Natalie.

„Žila som rok v meste Kampala v Ugande, kde som sa niekoľkokrát tak spálila, že sa mi po celej hrudi a chrbte objavili nebolestivé nechutné pľuzgiere. Často som si robila srandu z toho, keď som sa spálila a zverejňovala som fotografie svojich spálenín od slnka na sociálnych sieťach. Nikdy mi nenapadlo, akú škodu by som si mohla spôsobiť. Aj keď ma ľudia pred rakovinou kože varovali, pomyslela som si, že to sa mne nemôže stať,“ ľutuje svoje predchádzajúce správanie sympatická blondínka.

Natalie chce teraz varovať ľudí pred nebezpečenstvom, ktoré im môže spôsobiť to, že sa nebudú starať o svoju pokožku. „Pamätám si, že keď som šoférovala do domu svojich rodičov, ešte som plakala. Keď som ich uvidela, úplne ma to zlomilo. Mala som rakovinu kože a nielen to, ale mala som tú najsmrteľnejšiu,“ znejú slová Natalie.

„Na pravej časti tváre mám jazvu, ale je celkom náročné si ju všimnúť, keď mám make-up. Som ohromená tým, ako mi chirurg vedel ranu presne zašiť, aby sa zahojila čo najlepšie. Onkológ mi povedal, že moje ochorenie pravdepodobne spôsobila kombinácia solária a prirodzeného slnečného žiarenia. Jednoducho som sa o svoju pokožku dostatočne nestarala. Starostlivosť o ňu je teraz pre mňa veľmi dôležitá,“ hovorí Natalie.

„Ak idem do bazéna alebo na pláž, vždy si celé telo natriem faktorom minimálne 50 SPF a nosím klobúk, aby mi zatienil tvár a ramená. Nemôžem už riskovať ďalšie spálenie. Neverila som, že by sa také niečo mohlo stať práve mne. Opálenie nie je tak dôležité ako naše zdravie. Starajte sa o svoju pokožku a ak si všimnete nejaké podozrivé miesta, s návštevou dermatológa určite nečakajte,“ varuje ostatných blondínka.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: nat

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Keď sa po vyše 2 mesiacoch vynoril z prepájacieho tunela, bol očarený...
FotoVáš Tip
Medveď, ktorý prežil v bratislavskej zoo celý život, dostal oázu: Po 27 rokoch konečne cíti pravú hlinu...
Dentist working in dental clinic with patient in the chair.
Bojíte sa zubára ako čerta? Všetko začína už doma: Dodržiavajte tieto rady a budete mať pokoj
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová a starosta obce Zborov Ján Šurkala.
Čaputová na východe navštívila aj Starú Ľubovňu: Odovzdanie významného ocenenia a ... Čo všetko tam stihla?
Na prelomenie zákona potrebujú aj hlasy opozície.
V parlamente nastala minúta ticha: Uctili si tak obrovskú tragédiu spred 109 rokov
Súd v Iráne odsúdil na smrť populárneho rappera.
Hrozná rana pre známeho rappera: Čaká ho smrť! Čo sa mu stalo osudným?
Ilustračné foto
Amfiteáter v Bratislave vyhlásili za národnú kultúrnu pamiatku! Prečo vybrali práve ten?
Slovenka Melda povedala nigérijskému futbalistovi
Foto
Láska nepozná hranice: Bývalý hráč Trnavy Taiwo sa oženil s nádhernou Slovenkou
Ilustračné foto
Najvyšší súd potvrdil rozhodnutie v kauze expremiéra: Viezol sa v tom spolu s manželkou!
Alergikom sa začína ťažké obdobie.
Peľová sezóna brezy sa blíži ku koncu: Nahradí ju tento SILNÝ alergén!
 Biden bude v utorok 12. decembra v Bielom dome hostiť ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.
Aktualizované
Bidenov podpis SPEČATIL nielen osud Ukrajiny: O niekoľko hodín sa to začne!
The poor old man's hands hold an empty bowl. The concept of hunger or poverty. Selective focus. Poverty in retirement.Homeless. Alms
Pochmúrne vyhliadky pre celý svet: Hrozivé konflikty zvyšujú prípady akútneho hladu
Rowan poklad našiel pri prechádzke so psom.
Foto
Školák pri venčení psa natrafil na zvláštnosť: Zistili, čo to je, mama lapala po dychu!