Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.08.2019 19:18 | Šport | Futbal
Foto

Šláger Fortuna ligy víťaza nepriniesol: Slovan si rozdelil body so Žilinou

Futbalisti majstrovského Slovana Bratislava remizovali v nedeľnom šlágri 6. kola Fortuna ligy 2019/2020 na Tehelnom poli s MŠK Žilina 1:1. Zverenci Jána Kozáka ml. aj Jaroslava Kentoša v súťaži stratili prvé body.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii
Domáci tréner Ján Kozák ml. urobil v základnej zostave desať zmien v porovnaní s víťazným zápasom s PAOK Solún. Slovan začal lepšie, mal viac z hry. Počas prvých pätnástich minút si vypracoval tri šance, strely Strelca a Daniela však išli vedľa a Dražič namieril len do stredu žilinskej bránky. Potom sa hralo len medzi šestnástkami a chýbali šance i rýchlejšie kombinácie. "Belasí" sa dostali do vedenia v 37. minúte vďaka obrovskej chybe v obrane hostí, keď Králik stratil loptu v šestnástke, prebral ju Strelec, ktorého Holec musel faulovať.

Ratao pokutový kop síce nepremenil, ale z následnej dorážky bezmocného Holeca prepálil. O pár minút povzbudení domáci opäť zahrozili, ale šancu Rataa výborne zlikvidoval Holec a tak sa išlo v polčase do šatní za najtesnejšieho vedenia majstra.

V 50. minúte po akcii Dražiča doťukol do siete loptu Ratao, ale bol v ofsajde. Žilina sa snažila hrať na polovici domácich, tí však dôsledne bránili. V 61. minúte síce hostia dostali loptu za Greifov chrbát, ale bolo to s útočným faulom a Bernátov gól neplatil. V 65. minúte mal na hlave gól na 2:0 Strelec, z tesnej blízkosti však loptu po centri Daniela trafil tesne vedľa. Vzápätí na druhej strane preveril Greifa nebezpečnou strelou Boženík, brankár domácich vyrazil na roh. Zápas mal náboj, hostia stále dobýjali domácu hradbu. Prelomiť sa im ju podarilo v 80. minúte, keď po faule Apaua na Diaza v šestnástke Káčer suverénne premenil penaltu. V 84. minúte mohol strhnúť víťazstvo na stranu Slovana striedajúci Ljubičič, ale po skrumáži v šestnástke napálil len nad.
ŠK Slovan Bratislava - MŠK Žilina 1:1 (1:0)
Góly:
37. Ratao - 80. Káčer (z 11 m). Rozhodovali: Glova - Štrbo, Hrčka, ŽK: Apau - Holec, Balaj, 7850 divákov
Slovan: Greif – Apau, Bajrič, Guzmics, Suchockij – Nono (84. Holman), Rabiu - Daniel, Ratao (62. Ljubičič), Dražič (71. Moha) - Strelec
Žilina: Holec - Kaša (46. Myslovič), Minárik, Králik, Tomič - Káčer, Demiri - Diaz, Bernát (81. Balaj), Vallo (58. Ďuriš) - Boženík

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Julija Navaľná, vdova po ruskom opozičnom politikovi Alexejovi Navaľnom, prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií 19. apríla 2024 v nemeckom Gmund am Tegernsee.
Obrovská pocta: Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií, slová do boja
Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!