Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
23.08.2019 14:50 | Správy | Politika

Politici reagujú na zaistenie mobilu tajomníčky Jankovskej: Baránik si nedával servítku pred ústa

Zotrvanie Moniky Jankovskej v pozícii štátnej tajomníčky Ministerstva spravodlivosti SR je v rozpore s fungovaním demokratického štátu.

Uviedol to v súvislosti so zadržaním mobilného telefónu Jankovskej políciou poslanec Národnej rady SR Alojz Baránik (SaS). Poslanec okrem iného uviedol, že na pôsobenie Jankovskej upozorňoval už dávnejšie. Monika Jankovská sa v tomto roku napríklad uchádzala aj o post ústavnej sudkyne. Štátnej tajomníčke Jankovskej ešte vo štvrtok podvečer zadržali policajti mobilný telefón v súvislosti s možnou komunikáciou s Marianom Kočnerom pomocou aplikácie Threema. Jankovská v piatok odcestovala na dlhodobo plánovanú dovolenku a zatiaľ nereagovala na otázky agentúry SITA, či odíde zo svojho postu. Okrem Jankovskej vzali policajti mobilné telefóny aj viacerým sudcom či prokurátorom. 

„Zotrvávanie Moniky Jankovskej vo funkciách vyvoláva obavy o vplyve organizovaného zločinu na súdny manažment, ministerstvo spravodlivosti a vládu. Jankovská bola napriek jej harabinovskej kariére navrhnutá predsedníčkou Súdnej rady SR Lenkou Praženkovou ako kandidátka na sudkyňu Ústavného súdu SR. Zároveň sa potvrdzujú podozrenia plynúce z prepojení na zmenkový biznis Mariana Kočnera na Okresnom súde Bratislava V a Krajskom súde v Bratislave, na ktoré sme upozorňovali už v minulosti. Pokračujúca nečinnosť všetkých tých, ktorí sa zaslúžili o jej doterajšiu kariéru a teraz by sa od nej mali dištancovať, je potvrdením toho, že vedeniu nášho štátu, vrátane súdnej moci, nejde o očistu nášho verejného života, ale o udržanie si pozícií moci za každú cenu,“ povedal poslanec Baránik.

Jankovská je nominantkou strany Smer-SD a Slovenská národná strana nebude z tejto témy vytĺkať politické body. Uviedla to pre agentúru SITA hovorkyňa národniarov Zuzana Škopcová s tým, že otázky treba klásť strane Smer či predsedovi vlády Petrovi Pellegrinimu (Smer-SD). 

 

Ďalšie pôsobenieJankovskej na poste štátnej tajomníčky je v rukách strany Smer-SD. „Predpokladám, že polícia mobil pani Jankovskej a ďalších osôb zaistila na základe podozrenia z trestného činu, takže celý prípad je v rukách orgánov činných v trestnom konaní. K obsahu spomínanej komunikácie sa neviem vyjadriť, ja viem posúdiť len to, že Marian Kočner v súvislosti s mojou osobou klamal. To, čo napísal, je lož. Politický osud štátnej tajomníčky je v rukách strany Smer-SD," uviedol Bugár.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Marek Eštok
Eštok v Číne: Príprava na Ficovu návštevu! Čo sa tam dialo?
(ilustračné foto)
Slovensko sa dočkalo veľkej pocty: Fínsko nám venovalo najnovšie číslo časopisu! TOTO v ňom je
Zuzana Ťapáková a Ľuboš Machaj.
Napätie v RTVS rastie: Odvolal riaditeľ Machaj šéfku marketingu Ťapákovú?
Juraj Loj bojoval s démonmi podobne ako Ján Kroner.
Foto
Juraja Loja práca takmer pripravila o rozum: Bojoval s démonmi ako Kroner! Kto mu pomohol v najťažších chvíľach?
Money, euros and hand of a businessman saying stop fraud, corruption and money laundering in the corporate industry. Finance, bribery and person rejecting a cash or financial payment trade deal
Ako bojovať s praním špinavých peňazí? Europarlament schválil balík zákonov
(ilustračná foto)
Narazil do auta aj do múra, ani to ho nezastavilo: Neskutočné, koľko vodič nafúkal!
Paolo Liuzzo, bývalý priateľ princeznej Beatrice.
ŠOK! Expartner († 41) britskej princeznej sa predávkoval: Našli ho MŔTVEHO v hotelovej izbe
(ilustračné foto).
Po uzavretí vzdušného priestoru nastali komplikácie: Výrazné meškania letov!
(ilustračné foto).
Muž neďaleko Dolného Kubína vpálil do stromu! Hrôza, čo polícia neskôr zistila
Ruský prezident Vladimir Putin.
Dohodlo si Rusko kšeft storočia?! Čína poskytla pomoc lodi, na ktorú USA uvalili sankcie
Na parlament v Aténach pochodovalo 13.000 nespokojných študentov.
Na propalestínskych protestoch to vrelo! V areáli univerzity zadržali vyše 90 ľudí
Čo trápi ľudí v regiónoch?
Foto
Čo NAJVIAC trápi Slovákov: Prieskum odhalil trpkú realitu! Čo by podľa odborníkov pomohlo?