Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
23.08.2019 05:00 | Správy | Domáce správy

Zásah NAKA pre podozrivé praktiky sudcov: Prečo štátnej tajomníčke Jankovskej zhabali mobil?

Na prihlásenie mali necelé štyri dni. Len v pondelok prokurátori, ktorí dozorujú vyšetrovanie vraždy Kuciaka († 27) a Kušnírovej († 27) vyzvali verejných činiteľov, ktorí s Kočnerom spolupracovali, aby sa prihlásili na polícii.

 Zdá sa, že tak nespravil nikto a NAKA vo štvrtok zasahovala u viacerých sudcov, ale aj u štátnej tajomníčky ministerstva spravodlivosti Moniky Jankovskej (48). Viacerým z nich zhabali mobily. „Skutočne odporúčam ľuďom, ktorých sa tá komunikácia dotýka, aby svoju činnosť prišli vysvetliť ešte v tomto štádiu, pretože neskôr to môže byť zásadným spôsobom v ich neprospech,“ hovoril prokurátor ešte začiatkom týždňa. Na štvrtý deň od výzvy už u viacerých z nich zasahovala polícia. Podľa Denníka N sa polícia zamerala na krajských a okresných bratislavských sudcov či prokurátorov, ktorí priamo komunikovali s Kočnerom cez aplikáciu Threema. Teraz ich dostanú do rúk znalci a budú správy párovať.

„V súvislosti s medializovanými informáciami o zaistených správach môžeme potvrdiť, že policajti NAKA vykonali početné zaisťovacie úkony v trestnej veci týkajúcej sa korupčnej trestnej činnosti a zneužívania právomoci verejného činiteľa. Vzhľadom na súčasné štádium nie je možné poskytnúť bližšie informácie,“ potvrdila polícia na sociálnej sieti. Medzi nimi bola aj tajomníčka Jankovská, ktorá hovorí, že „prisľúbila polícii plnú spoluprácu“ a vo veci je ochotná aj vypovedať. Zásah mal byť pritom aj u známeho prokurátora Bystríka Paloviča či sestry Moniky Jankovskej, ktorá pracuje na Krajskom súde v Bratislave.

Otvoriť galériu

Kočner v správach hovoril o tajomníčke Jankovskej ako o svojej „opičke“. V roku 2016 kandidovala za Smer. „Miesto Mumlavej [Žitňanská] nech dôjde ktokoľvek, bude ministerstvo riadiť Monika Jankovská. A to je moja opička,“ napísal Kočner. Jej nadriadený minister Gábor Gál vysvetľoval, že s Jankovskou sa o správach rozprával a vraj nevidel dôvod, aby neveril jej vysvetleniu, že sa s Kočnerom alebo Zsuzsovou nepozná, ani s nimi nekomunikovala. Podľa Denníka N však polícia podozrieva Jankovskú, že sa cez Threemu zhovarala priamo s Kočnerom.

 

Muži zákona k zásahu mali pristúpiť čo najskôr, ako to bolo možné, keďže Kočnerove správy stále analyzujú. Dôvodom zákroku tiež mal byť fakt, že sudcovia si začali vymieňať mobily za nové. Niečo podobné sa stalo už pred mesiacmi, keď išli policajti robiť raziu k Norbertovi Bödörovi, ktorý s Kočnerom spolupracoval a polícia ho podozrieva z financovania sledovania novinárov. Ten sa o razii dozvedel a prišiel na políciu sám. Zaistili mu vtedy aj mobil, ktorý však bol úplne nový a nemal v sebe žiadne zálohy.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: pol, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


V seriáli Výnimočná Nikol dostáva do kolien ľudí svojím humorom.
Foto
Pauhofová prehovorila o svojom NÁVRATE z materskej: Ako zvláda pracovný kolotoč!
Si Ťin-pching, Joe Biden.
Čína a USA sú na nože! Posielajú si drsné odkazy, situácia sa zhoršuje: Čo je za tým?
ilustračné foto
Tretia svetová vojna?! Ukrajinský premiér varuje: Ak ich krajina nebude chránená, tak...
Český spevák Tomáš Hajíček havaroval na motorke.
Spevák známej českej kapely HAVAROVAL na motorke: Je vo vážnom stave
Na snímke slovenský hokejový reprezentant Michal Krištof počas tréningu.
Agent Krištofa páli do Slovákov: Plaťte im ako v KHL a budú hrať doma!
Voda siahala do takej výšky, že takmer úplne zaplavila vozidlá, ktoré boli na cestách.
Foto
Katastrofálne záplavy v Dubaji: Sú za tým lietadlá rozprašujúce chemikálie?! Šokujúce zistenia
ÚVZ SR upozorňuje na viacero nebezpečných kozmetických výrobkov, nachádzajú sa medzi nimi aj známe značky.
Foto
ÚVZ varuje pred nebezpečnou kozmetikou: Ide aj o obľúbené značky! Ak ich máte doma, vyhoďte ich
Poľský prezident Andrzej Duda (druhý zľava), bývalý prezident USA a republikánsky prezidentský kandidát Donald Trump (vľavo).
Poľský prezident sa stretol s Trumpom: Zvláštne, čo povedal!
Manželia Csémiovci mali spolu pekný vzťah.
FotoVáš Tip
Poradca Šutaja Eštoka sa ukázal na verejnosti: Prvá fotka od záhadnej smrti manželky!
Foto
Vlhovú čakajú v kalendári SP veľké zmeny: Menej pretekov v Európe a škrty obľúbených stredísk
Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Čo všetko čaká dnes poslancov? Schôdzu začali návrhom na zmeny v zložení parlamentných výborov
(ilustračné foto)
Kus žltého papiera vydražili za obrovskú sumu! Neuhádnete, čo je za tým