Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
21.08.2019 18:53 | Šport | Futbal
Foto

Kozák si so Stochom esemesky nevymenil: Ja ho rešpektujem ako hráča, zvyšok si nechám pre seba

Futbalisti Slovana Bratislava vnímajú silu súpera v 1. zápase play off Európskej ligy UEFA 2019/2020, no chcú sa pobiť o postup. Tréner Ján Kozák mladší má na štvrtkový zápas (21.00 h) k dispozícii všetkých hráčov a v hlave aj zostavu, ktorú pošle na trávnik.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Hráči Slovana túžia po postupe najmä po tom, čo po zisku titulu nečakane vypadli v 1. predkole Ligy majstrov s čiernohorskou Sutjeskou Nikšič. "Atmosféra v tíme je veľmi dobrá, myslíme pozitívne. Zápas berieme tak, že v ňom chceme uspieť, ale neberieme ho tak, že jeho výsledok určí, či sezóna bola úspešná, alebo nie," povedal na stredajšej tlačovej konferencii slovinský útočník Andraž Šporar.

Slovan sa v dvojzápase bude podľa Šporara spoliehať na svoje prednosti. Voči súperovi majú hráči rešpekt, no nie strach: "Nevnímam PAOK ako veľkého favorita a nevnímam náš tím tak, že my nemáme čo stratiť. Áno, Solún má svoju silu, rešpekt máme, ale ja verím nášmu mužstvu. Nebudeme hrať so strachom."

Kanonier "belasých" skóroval v uplynulom ligovom zápase vo Fortuna lige proti Seredi, rád by skóroval aj vo štvrtok. "Som útočník, chcem dávať góly a budem rád, keď sa mi to podarí. Ale aj keď ho dá stredný obranca a zvíťazíme, tak budem veľmi spokojný," dodal Šporar.

 

Tréner Kozák má k dispozícii všetkých hráčov, všetci sú zdraví a nikto nemá zdravotné komplikácie. "Priznám sa, že zostavu mám v hlave. Verím, že sa už nič nestane, a že pôjdeme do zápasu s tým, čo mám v pláne. Chceme uspieť našim výkonom. Čaká náš ťažký súper. My máme stále čo zlepšovať, ale ak budeme hrať tímovo, máme šancu," uviedol kormidelník Slovana, pre ktorého je najbližší zápas na lavičke "belasých" vrcholom v jeho trénerskej kariére. Ako povedal, je aj nervózny. "Áno, je to zatiaľ môj vrchol. Ale ja som nervózny pred každým zápasom. Snažím sa však pre mužstvo spraviť vždy maximum. Budem spokojný, keď si po zápase budeme môcť všetci povedať, že sme urobili všetko čo sa dalo."

Kozák prebral mužstvo Vladimirovi Radenkovičovi, ktorého vedenie Slovana odvolalo po zápase 2. predkola Európskej ligy proti kosovskému KF Feronikeli. Odvtedy s ním ťahá osemzápasovú víťaznú šnúru. Štyri triumfy si Slovan pod jeho vedením pripísal vo Fortuna lige a rovnaký počet v pohárovej Európe. Teraz ho však čaká najťažšia skúška. "V tomto dvojzápase je favorit jasný, veď Ajaxu dal štyri góly. Ale my sa pobijeme o úspech a verím, že nám pomôžu aj fanúšikovia," povedal tréner.

V zostave Grékov by mohol nastúpiť slovenský reprezentant Miroslav Stoch. So súčasným trénerom Slovana odohral v reprezentácii niekoľko zápasov, no z národného tímu ho neskôr vyradil jeho otec, tréner Ján Kozák starší. Kozák mladší si so Stochom žiadne esemesky pred zápasom nevymenil. "Ja ho rešpektujem ako hráča, zvyšok si nechám pre seba, nebudem to komentovať," uzavrel tréner Bratislavčanov.

O slovensko-grécku konfrontáciu je veľký divácky záujem, Tehelné pole by vo štvrtok mohlo byť vypredané. V predaji je posledných 2000 vstupeniek.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Polícia obvinila dvoch mužov, ktorí sprejovaním poškodili budovu v Bratislave.
Foto
Polícia v Bratislave dolapila dvoch mladíkov: Sprejovaním poškodili bytový dom!
Policajti  hliadkujú neďaleko Eiffelovej veže v Paríži.
Francúzi kvôli OH sťahujú migrantov z táborov: Zdvihne vás zo stoličky, čo robí polícia
Na snímke uprostred predseda Progresívneho Slovenska Michal Šimečka na tlačovej konferencii počas volebnej noci v centrále hnutia.
PS má vyzývu Druckera a vládu: Dôvodom je reedukačné centrum v Bystričanoch
George tušil, že výprava nepôjde úplne hladko.
Foto
Horolezec († 38) zmizol v roku 1924: Tušil, že zomrie? Záhadný list manželke ODHALENÝ
(ilustračné foto)
Foto
Momenty hrôzy za Holíčom: Muž mieril na autá zbraňou! Vydesení cestujúci zalarmovali políciu
Na snímke poslankyňa parlamentu SR Jana Bittó Cigániková (SaS).
SaS kritizuje návrh k vyplateniu príspevkov organizáciám v zdravotníctve: Hovorí o vyhodených peniazoch
Zasadnutie Európskeho parlamentu v Štrasburgu
Asistent europoslanca má byť špión: Európsky parlament učinil závažný krok
(ilustračné foto)
Prípad ako z akčného filmu: Polícia rieši nebezpečné prenasledovanie! Uf, z toho až mrazí
Foto
Mladá volejbalistka († 21) spáchala samovraždu: So záchranármi vypila čaj a potom skočila
Štefan Harabin, Tibor Gašpar.
Nezhodne sa koalícia na nominácii Harabina do Súdnej rady SR? Tibor Gašpar má obavy
Hands holding mobile phone on blurred background
Foto
Ľudia šírili HOAX: Nenormálne, aká lož koluje na internete
(ilustračné foto)
Rusi tvrdia, že Západ sa zúčastňuje vojny na Ukrajine: Toto má byť DÔKAZ!