Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
21.08.2019 18:30 | Správy | Zahraničné správy
Foto

Rodičia sa pre nezvyčajný výzor svojich dvojičiek museli presťahovať: Uvidíte ich deti, pochopíte

Mladá rodinka z Arizony sa rozhodla presťahovať o 4 900 kilometrov od ich domova, aby zabezpečili pohodlie pre ich 18-mesačných chlapčekov. Diagnostikovali im totiž albinizmus.

Fotogaléria
9
fotiek v galérii

Ally McNallen a jej manžel Ryan sa s celou ich deväťčlennou rodinou presťahovali z Arizony do mesta Presque Isle v americkom štáte Maine. Mali na to iba jeden jediný dôvod. Dozvedeli sa o albinizme ich dvoch synov, a tak ich chceli chrániť pred škodlivými ultrafialovými slnečnými lúčmi, uvádza portál People.

„Keď sme zistili, že dvojčatá sú albíni, chceli sme im zabezpečiť dobré detstvo, počas ktorého by sa nemuseli obmedzovať. V Arizone je UV index príliš vysoký. V štáte Maine sa o nich nemusím báť až tak, ako by som sa v Arizone,“ uviedla 31-ročná mamička Ally. Dodala tiež, že počas leta sa snaží obmedzovať ich čas na slnku na maximálne 45 minút a ich telíčka chráni odevom a SPF faktorom.

 

Dvojičky Aldridge a Argon mali iba 7 mesiacov, keď im ochorenie diagnostikovali po tom, ako si ich rodičia všimli, že ich oči robia neopakujúce sa, nekontrolované pohyby. Lekár im síce zistil, že majú nystagmus, čo je vôľou neovládateľný rytmický pohyb očí, avšak všimol si ešte jednu vec. Dvojčatá nemajú pigmentáciu.

To viedlo starostlivých rodičov k tomu, aby nechali svojich synov podrobiť genetickému testovaniu. To nakoniec potvrdilo, že chlapci majú okulokutánny albinizmus.

Kvôli nedostatku melanínu, ktorý normálne chráni pokožku pred UV lúčmi, sú ľudia s albinizmom oveľa náchylnejší k poškodeniu slnkom a s tým súvisiacimi ochoreniami, informuje Medical News Today. Ally však uviedla, že jej synovia ešte majú nízku produkciu melanínu, ktorá sa prejavuje pigmentom vo vlasoch a tiež v pokožke, avšak ide len o kapacitu 25 %. Jediné, čo ju teraz najviac trápi, sú očká jej chlapcov.

„Vo veku 18 mesiacov ešte nemajú veľké zdravotné problémy okrem ich očí. Ľudia s albinizmom vidia často rozmazane, pretože nemajú dostatočne rozvinutú sietnicu. Pokiaľ sú takto maličkí, nepoznáme úroveň ich zrakového postihnutia. Avšak stále majú nystagmus a pohybujú hlávkami určitými spôsobmi, aby videli čo najostrejšie,“ opisuje Ally zdravotný stav jej chlapcov.

Naučiť sa žiť s albinizmom a osvojiť si nový život v americkom štáte Maine bola skúška pre celú rodinu, ktorú tvoria rodičia Ally a Ryan, dvojičky Aldridge a Argon, Maliah (11), Addison (7), Nolan (6), Emmeline (4) a Benton (2).

„Najstaršia dcéra má 11 rokov a práve ona sa ako prvá začala vzdelávať o albinizme. Bola naozaj skvelá vo vysvetľovaní všetkého našim menším deťom,“ povedala hrdá Matka. „Veľa premýšľam o dvojčatách a ich budúcnosti a len dúfam, že keď začnú rásť a chodiť do školy, dostanú od iných všetku potrebnú podporu. Sú prekrásni a chcem pre nich len to najlepšie. A to je práve dôvod, prečo sme sa s manželom rozhodli presťahovať celú rodinu do štátu Maine,“ ukončuje svoje rozprávanie Ally.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: nat

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Na snímke minister financií SR Ladislav Kamenický (Smer-SD) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Aktualizované
Slovensko predalo švajčiarskym investorom dlhopisy za 635 miliónov eur
(ilustračné foto).
Súdna rada rešpektuje právo na kritiku: Účelové výzvy na stíhanie sudcov však považuje za neakceptovateľné
Richard Rybníček
Únia miest Slovenska: Vláda schválila dokument, ktorý vynechal niektoré samosprávy
Na snímke poslanec NRSR Branislav Gröhling (SaS)
Zákon k situácii s medveďmi je podľa Gröhlinga nebezpečný: Tvrdí, že rieši aj vlky a rysy
Rezort kultúry sa ohradzuje voči lživým tvrdeniam o kaštieli v Budmericiach.
V Budmericiach sa šíri, že Šimkovičová chce kúpiť kaštieľ: Ministerstvo kultúry reaguje!
Na mieste zasahujú hasiči.
Vodiči, dávajte si pozor: Na rýchlostnej ceste horelo auto!
Europoslankyňa Miriam Lexmann
KDH o odoberaní eurofondov: Občania nesmú byť trestaní za voľbu vlády
Hororová noc v Štítniku: Traja lupiči vtrhli do domu, ľuďom dali na hlavy kukly a...
Doktor Kubiš sa môže pochváliť 80-percentnou úspešnosťou liečby.
Sexuológ Ivan Kubiš má po covide oveľa viac práce: Impotentných mužov lieči vlnami!
(ilustračné foto)
Slováci, to tu už dlho nebolo: Príde to v noci a platí výstraha prvého stupňa!
Požiar zničil 9 obydlí a o strechu nad hlavou prišlo takmer 50 ľudí.
Foto
Strašná spúšť v Stropkove: Postavia v osade byty? Takmer 50 ľudí nemá strechu nad hlavou
Slováková zostala zhrozená po tom, ako zbadala izbu.
Nela Slováková ZHROZENÁ po ubytovaní v luxusnom hoteli: Ty p*čo, povraciam sa! Za TOTO zaplatila 800 eur na noc