Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
19.08.2019 12:00 | Správy | Krimi | Domáce krimi
Foto

Zdenku († 37) bodol do chrbta nový frajer († 23): Spoveď svedka naháňa hrôzu!

Malý chlapček prišiel v sekunde o to najcennejšie, čo mal - svoju mamu... V noci zo soboty na nedeľu došlo v Rimavskej Sobote k obrovskej tragédii.

Vyštudovaná divadelníčka Zdenka († 37) žila roky v zahraničí, kde si našla aj partnera a otca svojho synčeka. Po rozchode zamierila späť na Slovensko, kde si našla novú lásku, trvala však krátko. Mladú ženu podľa svedectva suseda surovo a beštiálne dobodal jej priateľ († 23) na chodbe pred bytom, kde bývala.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Mladý muž mal poraniť aj seba a zraneniam neskôr podľahol. Po Zdenke zostal synček (5), ktorý mal byť v čase strašnej drámy u otca. Pre Nový Čas prehovoril práve sused, ktorý bol očitým svedkom brutálneho činu a aj on samotný bol v ohrození.

Otvoriť galériu

Zdenka († 37) žila dlhší čas v zahraničí s otcom svojho synčeka. Po skončení vzťahu sa vrátila do Rimavskej Soboty, kde si kúpila byt, v ktorom a pred ktorým sa celá tragédia odohrala. Jeden zo susedov, ktorý volal aj políciu, opísal podrobne, čo sa v ten hrozivý večer stalo. Všetko sa podľa neho začalo hrozným lomozom a krikom v byte nebohej ženy.

Otvoriť galériu

 

„On ju naháňal, tu ju dobehol a dobodal. Bol to jej nový priateľ, spolu boli asi dva alebo tri mesiace. Vrátila sa z Čiech, našla si nového priateľa a začala nový život,“ uviedol zdrvený sused, svedok tragédie. „Ja som ju videl, ešte bola nažive. Videl som, ako ju tu bodal do chrbta. Vybehol som hore, suseda tam mala otvorené dvere, vbehol som dnu a videl som, ako beží za mnou. Rýchlo sme zatvorili dvere. Nebúchal na dvere, nič. To bolo všetko. Či sa potom vrátil a dokončil to, neviem,“ hovorí zdesene sused a pokračuje: „Mal riadne veľký kuchynský nôž. Nebol podľa mňa opitý ani nič. Bol pri zmysloch a robil to chladnokrvne. Vedel, čo robí.“

Posledné vyznanie

Muž mal po besnení obrátil nôž aj proti sebe. Podľa zdroja Nového Času ho našli v nedeľu nadránom pri miestnom kine. Záchranári ho previezli do nemocnice, kde však bodným a rezným zraneniam podľahol. Prípad už vyšetruje polícia.

Otvoriť galériu

„Telo nebohej ženy bolo nájdené v neskorých nočných hodinách na chodbe bytového domu. Na tele ženy boli zistené viaceré bodno-rezné poranenia. Bola nariadená súdna pitva. Podozrivým zo spáchania skutku je Rimavskosoboťan († 23), ktorý bol dnes v skorých ranných hodinách prevezený sanitkou, ktorú si sám privolal, do nemocnice v Rimavskej Sobote. Prevážaný bol s bodným poranením hrudníka. V skorých ranných hodinách v nemocnici zomrel,“ povedala Petra Kováčiková, banskobystrická policajná hovorkyňa. Dodala, že vyšetrovateľka začala trestné stíhanie pre trestný čin vraždy. Desivým paradoxom je, že ešte v piatok v noci pred svojím besnením uverejnil Zdenkin priateľ ich spoločnú fotografiu, ku ktorej napísal: „My love, my beauty, my everything... I love you („Moja láska, moja kráska, moje všetko... Milujem ťa“).“

Spomínajú kamaráti aj herec

Kamaráti aj známi zavraždenej mamičky sa nevedia z tragédie spamätať. „Keď som s ňou hovorila pred 2 týždňami, bola v pohode, všetko maľovala v ružových farbách, ale viem, že vedela klamať telom. Odchod na rodné Slovensko brala ako ďalšiu šancu, vrátila sa i k divadlu, ktoré vyštudovala. Len zabudla byť ostražitá, pre lásku bola ochotná urobiť čokoľvek. To, že odišla z tohto života tak kruto a nečakane, je nespravodlivé,“ napísala o nebohej žene na sociálnej sieti jej kamarátka. Na talentovanú Zdenku si spomína aj herec Ludwig Bagin.

„Poznal som ju zo školy a aj sme spolu hrali vtedy v nejakom predstavení. Naposledy som s ňou bol v kontakte pred troma rokmi, keď tu bola tá utečenecká kríza taká intenzívna. Ona sa tam dosť angažovala, najmä čo sa týka detí a adopcií. Chcela aj nejaké kontakty na rôzne linky, lebo si niektoré deti chcela zobrať k sebe domov. Aspoň do opatery. Jej priateľa som však nepoznal,“ dodal. S deťmi Zdenka pracovala aj po návrate na Slovensko, podľa sociálnej siete i podľa susedov sa zamestnala v detskom domove.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: pro, Nový Čas, kil

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Hasiči zasahujú po utorňajšom požiari historickej budovy burzy v centre dánskej metropoly Kodaň v stredu 17. apríla 2024.
Foto
Najhoršie obavy sa naplnili: Historická budova v Kodani sa rúca, pozrite si FOTO
Legendárny britský prírodovedec a moderátor David Attenborough.
Foto
Na záchranu planéty máme POSLEDNÚ šancu! Prírodovedec to videl na vlastné oči: Desivé svedectvo
Na snímke šarvátka hokejistov Slovenska (modré dresy) a Švajčiarska (biele dresy) pred striedačkou Slovenska v prípravnom zápase na májový svetový šampionát Slovensko - Švajčiarsko v Humennom.
Nemecko - Slovensko ONLINE: Sledujte prípravný hokejový zápas pred MS
Na snímke poslanec Národnej rady SR Peter Kotlár (SNS)
Finančná správa si posvieti na MOMky: Kotlár má vážne podozrenie, že počas pandémie sa niečo zanedbalo
Medzi Izraelom a Iránom je napätá situáacia (ilustračná fotografia).
V hre sú jadrové zbrane! Irán sa vyhráža Izraelu: Hrozné, čo majú v pláne urobiť
Europol
Europol hlási úspech: Klepli po prstoch globálnym podvodníkom, pozrite sa, čo majú na rováši
Hoaxy zašli priďaleko.
FotoVáš Tip
Hoaxy zašli priďaleko, na ľudí číha nové nebezpečenstvo: Slovák šíri na internete strašidelnú výzvu!
Na scenáristu nedá televízia dopustiť.
Foto
Andy Kraus zdolal jeden zo svojich najväčší strachov: Uf, to chcelo ale odvahu!
Ilustračné foto
V Keni sa zrútil vrtuľník s vedením armády: Hlásia mŕtvych! Trosky okamžite pohltili plamene
Ilustračné foto
Na západe zúri nebezpečné ochorenie: Slovensko tento rok láme rekordy, na zozname pacientov sú len tínedžeri
Generálny tajomník Severoatlantickej aliancie Jens Stoltenberg.
Šéf NATO na plné ústa: Ukrajina naliehavo potrebuje posilniť protivzdušnú obranu
Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD).
Aktualizované
Fico odhalil plány: Koho navrhnú na post eurokomisára za Slovensko? Má to byť tento muž