Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
17.08.2019 14:45 | Šport | Futbal

Sokolíci sa na štadióne Dunajskej Stredy cítia dobre: Guľa chváli zázemie v MOL Aréne

Slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov odohrá domáce stretnutia v septembri a októbri v dunajskostredskej MOL Aréne.

"Sokolíci" zároveň spoznali miesto a čas výkopu ich úvodného kvalifikačného duelu ME 2021, na ktorý nastúpia v azerbajdžanskom Baku. Po návrate od Kaspického mora si slovenskí mladíci zmerajú sily s Dunajskou Stredou.

SR 21 vstúpi do bojov o záverečný šampionát 6. septembra v Baku v Dalga Aréne so začiatkom o 18.30 SELČ (20.30 miestneho času). Pre Azerbajdžan to bude už druhé kvalifikačné stretnutie, v prvom prehral na pôde Lichtenštajnska 0:1. „My sa už tešíme po dlhom prípravnom období na súťažný zápas, ktorým odštartujeme kvalifikáciu. Máme dostatok informácií o Azerbajdžane, na jeho stretnutí v Lichtenštajnsku sme mali aj pozorovateľa a videli sme ešte pár ďalších duelov. Ich dvadsaťjednotka zmenila pred kvalifikáciou trénera a snaží sa hrať konštruktívnejšie ako v minulosti. Naša skupina je veľmi vyrovnaná, Azerbajdžan ju začal prehrou a teraz sa bude snažiť odčiniť stratu. Veríme, že sa nám podarí dobrým výsledkom a kvalitným výkonom vstúpiť do bojov o šampionát," povedal pre oficiálny web SFZ tréner reprezentácie do 21 rokov Adrian Guľa. 

V Baku hral v júni aj A-tím Slovenska, ktorý sa tešil z výhry 5:1. "My však budeme hrať na inom štadióne. Dalga Aréna je sympatická. Zástupcovia nášho realizačného tímu už boli v Azerbajdžane na pracovnej ceste a nazbierali dostatok informácií. Rozprávali sme sa aj s trénermi áčka, čo nás môže čakať. Budeme bývať v tom istom hoteli ako oni, upozornili nás aj na počasie. Hrali totiž vo vysokom teple. Dúfam, že sme na všetko dobre pripravení," zaprial si Guľa.

 

Štyri dni po zápase v Azerbajdžane (10. septembra) odohrá dvadsaťjednotka prípravný duel v dunajskostredskej MOL Aréne proti fortunaligistovi DAC Dunajská Streda. "Keďže v septembri máme iba jeden kvalifikačný duel, uvažovali sme aj nad druhým súperom, aby hráči mali naďalej v krvi dvojzápasový model. Ešte keď som pôsobil v Trenčíne, tak podobný zápas s nami hrala dvadsaťjednotka trénera Borisa Kitku. Páčilo sa mi to, zápas mal vtedy kvalitu a tempo. Azerbajdžan je ďaleko, preto sme sa rozhodli, že po návrate odtiaľ, budeme pokračovať v zraze v domácich podmienkach. Na SFZ sme predložili tento návrh hrať s klubom, čo sa stretlo s priaznivou odozvou. So vzájomným stretnutím súhlasili aj v Dunajskej Strede, čo ma veľmi teší. Čaká nás kvalitný zápas proti top slovenskému družstvu. Nevylučujeme, že v budúcnosti budeme pokračovať v týchto zápasoch. Oslovili sme aj Nitru či Trenčín,“ objasnil kouč SR 21.

V Dunajskej Strede odohrá SR 21 aj októbrový kvalifikačný súboj s rovesníkmi z Francúzska. "V Dunajskej Strede sme hrali počas môjho pôsobenia pri dvadsaťjednotke už viacero stretnutí. Štadión, plocha a aj zázemie je na vysokej úrovni. Som rád, že sa môžeme na októbrový duel s Francúzmi pripraviť aj po tejto stránke," uzavrel Guľa.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ