Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
17.08.2019 10:57 | Prominenti | Domáci Prominenti
Video

Posledný rozhovor Petra Ďuďa Dudáka († 46): Prvýkrát o chorobe aj o zmene v liečbe

Veril, že sa vylieči. Spevák a zakladateľ hudobnej skupiny Hex Peter Ďuďo Dudák († 46) pred tromi dňami podľahol zákernej chorobe, s ktorou bojoval rok.

Fotogaléria
8
fotiek v galérii

Hoci posledné týždne už boli preňho veľmi náročnými, ešte pred dvomi mesiacmi bol plný síl a dúfal, že rakovinu pankreasu premôže. Žiaľ, nestalo sa tak, a už naveky bude hrať svoje piesne v nebi. Ďuďo ešte v polovici júna exkluzívne pre Nový Čas víkend porozprával o tom, ako zareagoval, keď mu lekári oznámili zdrvujúci verdikt, i to, ako sa popasoval s ťažkou liečbou a čo bolo jeho hnacím motorom do budúcnosti.

Skupinu Hex i verejnosť v strede týždňa zasiahla šokujúca správa. Frontman kapely Ďuďo, ktorému lekári pri vlaňajšej preventívnej prehliadke diagnostikovali rakovinu pankreasu, odišiel z tohto sveta. Ešte pred dvomi mesiacmi sa však spevák cítil v rámci možností dobre, bol vo fajn kondícii a otvorene dokázal porozprávať o zákernej rakovine, pre ktorú si pri liečení musel prejsť peklom.

Hlava kapely Hex tak urobila výnimku, keďže dovtedy bola na slovo veľmi skúpa. „Stále sa liečim, v podstate od minulého leta,“ začal s rozprávaním zoslabnutý Ďuďo, ktorého v posledných mesiacoch choroba zmenila na nepoznanie. O niekoľko kíl ľahší a viditeľne zmenený priznal, že je liečba zatiaľ úspešná, čo ho držalo pozitívne naladeného.

Otvoriť galériu

„V istom momente mi zmenili liečbu, čo je zaujímavé, lebo tá chemoterapia bola ťažká, a teraz mám nasadenú ľahšiu, ktorá zaberá, čo je pre mňa výborné, lebo to aj lepšie zvládam,“ povedal v júni muzikant v exkluzívnom rozhovore pre Nový Čas víkend. V tom čase z Ďuďa sršala pozitívna energia a bolo na ňom badať, že verí a má nádej, že dokáže túto zákernú chorobu poraziť a žiť ďalej.

 

„Dúfam, že to ide dobrým smerom, všetky parametre, ktoré sa sledujú, klesajú. Touto cestou by som chcel pozdraviť a zaželať všetko dobré celému obrovskému tímu, čo pracuje v Národnom onkologickom ústave, lekárom, sestričkám, ošetrovateľom, ktorí odvádzajú veľmi ťažkú prácu v náročných podmienkach a starajú sa vzorovo o pacientov. Veľmi pekne im ďakujem,“ dodal sympatický hudobník.

Otvoriť galériu

Kapela mu dávala energiu

Pre každého človeka je prijatie choroby veľmi náročné. Výnimkou nebol ani Ďuďo, ktorý sa s informáciou o tom, že má rakovinu, vyrovnal po svojom. „Je to pomerne ťažké na spracovanie a chvíľu mi to trvalo, ale v konečnom dôsledku som sa rozhodol, že sa nebudem stresovať zbytočne viac, ako je treba, a snažím sa normálne ďalej fungovať. Aj s kapelou, aj v ostatných prácach, ktoré robím. A žiť tak, akoby som bol zdravý,“ uviedol pred časom spevák, ktorý si nepripúšťal, že by boj so zákerným ochorením napokon mohol prehrať.

Každý okamih svojho života si, naopak, vážil a užíval plnými dúškami. Nielen priateľka Mirka, s ktorou tvoril pár viac ako tri roky, ale aj jeho parťáci zo skupiny Hex boli preňho dôležitým hnacím motorom. „Viac to človeka hodí do prítomnosti a veľa vecí sa mu javí menej podstatných. Mám, samozrejme, svoje muchy a chodím stále na stretnutia neskoro, ale nestresujem sa a žijem v prítomnosti. Na pódiu si to užívam, dáva mi to veľa energie,“ dodal.

Túžil žiť starý život

Hoci Ďuďo dlhé mesiace statočne zápasil s ťažkou chorobou, nedal sa ňou zlomiť a snažil sa žiť normálnym životom. Tak, ako do zlomového momentu, keď sa stal onkologickým pacientom. „Veľmi veľa čítam a rád pozerám filmy, svojho času som intenzívne behával a rád by som sa k tomu znovu vrátil. Je to pomerne jednoduchý šport, ktorý môže robiť človek sám s najmenším vybavením,“ uzavrel s nádejou spevák. Osud to však napokon zariadil inak a Ďuďo na následky choroby skonal 14. augusta v nemocnici, v prítomnosti najbližších.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, kk, dv

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Len 16-ročný mladík šoféroval cudzie vozidlo bez vodičského oprávnenia a pod vplyvom alkoholu.
Foto
16-ročný tínedžer s dvomi promile spôsobil nehodu: Tam to neskončilo! Pokúsil sa o...
(Ilustračná foto)
Zlé správy: Znovu to stúpa! Tento okres má problém, dajte si pozor
Influencerka zomrela po páde z vyhliadkovej plošiny.
Smrť kvôli FOTKE! Známa influencerka († 39) zomrela po páde z vyhliadky: Všetko je na VIDEU
Historickú budovu v Kodani zachvátil požiar
Dánsko plače nad ikonou Kodane: Budova sa mení na popol a nik to nemôže zastaviť
Záplavy v Rusku.
Katastrofa v Rusku, 21 miest je ohrozených: Okamžitá evakuácia!
Ženu s nelegálnym tovarom v dodávke zadržali colníci dvakrát.
Foto
Žena sa po prvom prešľape nepoučila: Colníci ju opäť načapali! Neuveriteľné, čo všetko prevážala
Tibor odfotil kačičky užívajúce si "jazero" na sídlisku, ktoré vytvorili výdatné dažde.
FotoVáš Tip
Silné dažde zaplavili bratislavský Ružinov, Tibor zachytil poriadnu kuriozitu: Jeho FOTO baví slovenský internet!
Triangle AdvanteX TC101 bola diskvalifikovaná.
Foto
Prezúvanie pneumatík je v plnom prúde: Exkluzívny rebríček vám pomôže vybrať tie najlepšie
Na snímke slovenskí hokejisti sa tešia z gólu v zápase Rakúsko - Slovensko na hokejovom turnaji o Nemecký pohár.
Hokejoví fanúšikovia, spozornite: Neznámy páchateľ ponúka falošné lístky! Takýto trik používa
Filip Kuffa odmieta, že by porušil zákon.
Výbor neprijal uznesenie k preletu vrtuľníka nad národným parkom: Takto to Kuffa zdôvodnil
Group of male and female coworkers having lunch break eating pizza together in office
Šetríte čas obedovými „menúčkami“? Zistite, kde sú najdrahšie... A nie je to Bratislava!
Na snímke minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Juraj Blanár (Smer-SD).
Blanár o konflikte na Blízkom východe: Slovensko nepodporí sankcie, čo by zasiahli viac občanov SR ako Irán