Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
14.08.2019 14:59 | Správy | Politika

Beňová reaguje na situáciu v Smere: Čo povedala o dusne medzi Ficom a Pellegrinim?

Ak predseda strany Smer-SD Robert Fico osobne cíti, že chce byť naďalej predsedom strany Smer-SD, mal by ním byť aj naďalej. Pre agentúru SITA to uviedla europoslankyňa Monika Beňová (Smer-SD).

„Smer je strana, v ktorej voliči neočakávajú zákulisné personálne ťahy a zmeny, ako to dnes vidíme napríklad v SaS alebo OĽaNO. Náš volič očakáva stabilnú a otvorenú personálnu stranícku politiku," uviedla Beňová s tým, že podľa nej nie je situácia v Smere ničím mimoriadna. Zároveň si myslí, že v Smere neprebieha diskusia o pozíciách predsedu Roberta Fica a premiéra Petra Pellegriniho. „Myslím si, že po stretnutí predsedu strany s krajskými organizáciami takáto téma nie je aktuálne diskutovaná," dodala.

Situáciu medzi Ficom a Pellegrinim by napätím nenazývala. „Pre mňa sú zásadné otázky sociálna politika alebo zahraničnopolitické smerovanie a v týchto oblastiach som rozdielnosť názorov predsedu a premiéra nezaznamenala. Ak sa niektoré iné postoje, politické alebo osobné líšia, je to úplne prirodzené. Smer má 20 rokov a v takom dlhom období sa toho spravidla veľa zmení aj celkovo v spoločnosti," priblížila.

Na otázku, či hrozí, že Pellegrini nebude za Smer-SD kandidovať v budúcoročných parlamentných voľbách, uviedla, že by to bolo jeho osobné rozhodnutie. „Určite dôsledne zváži svoje rozhodnutie. Osobne by mi bolo ľúto, keby sa rozhodol, že nie. Je v Smere od založenia strany a odviedol kus práce prakticky na všetkých doterajších pozíciach," vyjadrila sa Beňová.

Na to, aby Smer-SD v budúcoročných parlamentných voľbách uspel s dobrým výsledkom, je podľa europoslankyne potrebných viac krokov, ktoré musia na seba nadväzovať. „Od personálnej, cez odbornú až po politickú úroveň. Svet sa mení, spoločnosť sa mení, priority a témy sa tiež zmenili. Treba ľudí počúvať, čo od nás čakajú a tieto očakávania ponúknuť v kvalitnom volebnom programe. Zároveň treba ponúknuť odpočet doterajších aktivít," myslí si.

Podľa Beňovej na prvých miestach kandidátky do NR SR sú štandardne predseda a podpredsedovia, krajskí predsedovia a predsedníčka, generálny manažér. „Následne sú ďalšie pozície obsadzované na návrh predsedu strany, spravidla poslankyňami a poslancami, ktorí v NR SR pôsobia. Samozrejme sú na kandidátke napríklad aj zástupcovia Mladých sociálnych demokratov a členovia z okresných štruktúr tak, aby sa naplnila geografická reciprocita," vysvetlila. Beňová nemá informáciu, že by bývalý policajný prezident Tibor Gašpar mal ambíciu kandidovať za Smer-SD. „Nemyslím si, že pán Gašpar by chcel vstúpiť do aktívnej politiky už v najbližších voľbách," podotkla.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Jana pustila do sveta nový album Obyčajnosti.
Foto
Úspech Jany Kirschner za hranicami: O takomto niečom môžu mnohí umelci len snívať!
Vodič na Pezinskej Babe prekročil rýchlosť o 67 kilometrov za hodinu
Foto
Vodič išiel na Pezinskej babe ako šialený! Príde vám zle, akú rýchlosť mu namerali
Ilustračné foto
V Liptovskom Hrádku zrušili tento priechod pre chodcov: Je za tým tragédia
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Izraelské besnenie zasiahlo ďalšiu krajinu: Toto nevyzerá dobre! Čo chcú dosiahnuť?
(ilustračné foto)
Ruský bombardér dokončil bojovú misiu a... Zrútil sa! Spustila sa záchranná akcia
Judge holding gavel in courtroom
V Nemecku takmer došlo k najhoršiemu: Extrémisti plánovali únos ministra a zvrhnutie vlády!
Foto
Tréner Kozák v deň 70. narodenín rozprával o hriechoch minulosti: TOTO Weissovi ml. nikdy nezabudne
Herec si z toho ťažkú hlavu nerobí.
Milo Kráľ prezradil, koľko mu zarobí hudba: Za TOTO by máloktorý muzikant hral
Na snímke starosta Kyjeva Vitalij Kličko
Prehrá Ukrajina vojnu už tento rok?! Znepokojivé varovanie z USA: To znie zle
(ilustračné foto)
Lekári sú v stave vysokej pohotovosti: Šíri sa záhadná choroba! Hrozivé, čo robí s ľuďmi
(ilustračné foto).
Ďalšia krajina požiadala o vstup do NATO! Budete prekvapení, ktorá to je
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
Donald Trump šokoval: Výzva pre Európu! Týka sa to Ukrajiny