Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
14.08.2019 14:59 | Správy | Politika

Beňová reaguje na situáciu v Smere: Čo povedala o dusne medzi Ficom a Pellegrinim?

Ak predseda strany Smer-SD Robert Fico osobne cíti, že chce byť naďalej predsedom strany Smer-SD, mal by ním byť aj naďalej. Pre agentúru SITA to uviedla europoslankyňa Monika Beňová (Smer-SD).

„Smer je strana, v ktorej voliči neočakávajú zákulisné personálne ťahy a zmeny, ako to dnes vidíme napríklad v SaS alebo OĽaNO. Náš volič očakáva stabilnú a otvorenú personálnu stranícku politiku," uviedla Beňová s tým, že podľa nej nie je situácia v Smere ničím mimoriadna. Zároveň si myslí, že v Smere neprebieha diskusia o pozíciách predsedu Roberta Fica a premiéra Petra Pellegriniho. „Myslím si, že po stretnutí predsedu strany s krajskými organizáciami takáto téma nie je aktuálne diskutovaná," dodala.

Situáciu medzi Ficom a Pellegrinim by napätím nenazývala. „Pre mňa sú zásadné otázky sociálna politika alebo zahraničnopolitické smerovanie a v týchto oblastiach som rozdielnosť názorov predsedu a premiéra nezaznamenala. Ak sa niektoré iné postoje, politické alebo osobné líšia, je to úplne prirodzené. Smer má 20 rokov a v takom dlhom období sa toho spravidla veľa zmení aj celkovo v spoločnosti," priblížila.

Na otázku, či hrozí, že Pellegrini nebude za Smer-SD kandidovať v budúcoročných parlamentných voľbách, uviedla, že by to bolo jeho osobné rozhodnutie. „Určite dôsledne zváži svoje rozhodnutie. Osobne by mi bolo ľúto, keby sa rozhodol, že nie. Je v Smere od založenia strany a odviedol kus práce prakticky na všetkých doterajších pozíciach," vyjadrila sa Beňová.

Na to, aby Smer-SD v budúcoročných parlamentných voľbách uspel s dobrým výsledkom, je podľa europoslankyne potrebných viac krokov, ktoré musia na seba nadväzovať. „Od personálnej, cez odbornú až po politickú úroveň. Svet sa mení, spoločnosť sa mení, priority a témy sa tiež zmenili. Treba ľudí počúvať, čo od nás čakajú a tieto očakávania ponúknuť v kvalitnom volebnom programe. Zároveň treba ponúknuť odpočet doterajších aktivít," myslí si.

Podľa Beňovej na prvých miestach kandidátky do NR SR sú štandardne predseda a podpredsedovia, krajskí predsedovia a predsedníčka, generálny manažér. „Následne sú ďalšie pozície obsadzované na návrh predsedu strany, spravidla poslankyňami a poslancami, ktorí v NR SR pôsobia. Samozrejme sú na kandidátke napríklad aj zástupcovia Mladých sociálnych demokratov a členovia z okresných štruktúr tak, aby sa naplnila geografická reciprocita," vysvetlila. Beňová nemá informáciu, že by bývalý policajný prezident Tibor Gašpar mal ambíciu kandidovať za Smer-SD. „Nemyslím si, že pán Gašpar by chcel vstúpiť do aktívnej politiky už v najbližších voľbách," podotkla.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Je to oficiálne vonku: Bátovská Fialková prehovorila o svojej budúcnosti
Štvorkolkári vyrážajú do zakázaných zón a zúfalí paraglajdisti si nevedia s nimi rady.
FotoVáš Tip
Štvorkolkári vyrážajú do zakázaných zón na Straníku, paraglajdisti aj turisti sú zúfalí: Bojíme sa o svoj život!
European Union flags in front of the Berlaymont building (European commission) in Brussels, Belgium.
Podpláca Rusko europoslancov? Parlament je zhrozený! Treba urýchlene konať
Predseda vlády SR Robert Fico si pripomenul 79. výročie oslobodenia Bratislavy kladením venca na Slavíne
Premiér má obavy: Budúcnosť nevyzerá ružovo! Budeme platiť?
Foto
Attila Végh pocíti odklon sponzorov: O koľko peňazí príde na reklame?
(ilustračné foto)
Ukradli, čo mohli! Polícia vo Svidníku obvinila piatich mužov: Vypáčili zámok a potom to prišlo
Prison concept. Jail bars and metal handcuffs on the floor, dark background. 3d illustration
Pre muža nastanú krušné časy: Odsúdili ho za vlastizradu! Čo chcel stvárať na Ukrajine?
Jana Frajkorová sa krásnemu remeslu venuje celý život.
Foto
Jana vyrába z čipky majstrovské kúsky: Jej diela vám vyrazia dych! Používa nevšedný spôsob
Posledné zbohom Dušanovi Grúňovi († 81).
Foto
Emotívna FOTO z pohrebu Dušana Grúňa († 81): Zdrvenú vdovu Majku utešovali Golonka s manželkou
(ilustračné foto).
Nehoda troch vozidiel! D1 je v tomto úseku neprejazdná
Piran, Slovenia. Beautiful aerial view on Piran town, ancient buildings with red roofs and Adriatic sea in southwestern Slovenia
Krajinu si mýlia so Slovenskom: Veľký príval turistov ich môže zahriať pri srdci!
Negotiation between Hungary and European Union. Hungarian and European flags in background.
Je demokracia Maďarov v ohrození? Europoslanci po obavách začali konať