Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
19.08.2019 08:00 | Správy
Špeciálny projekt

AGROKOMPLEX: Zo slovenských polí až na váš tanier

Ochutnajte slovenské potraviny, pozrite si poľnohospodársku techniku pri práci a hospodárske zvieratá na živo. Zakúpte si potreby pre záhradkárov, zabavte sa v detskom svete a užite si príjemné chvíle pri ľudovej hudbe a zvykoch.

Výstava AGROKOMPLEX je jedinečné predstavenie poľnohospodárstva a potravinárstva na jednom mieste. Koná sa už po 46.-krát na nitrianskom Národnom výstavisku v dňoch 22. až 25. augusta 2019.

Fotogaléria
15
fotiek v galérii

Program pre širokú aj odbornú verejnosť

Hlavnú tému výstavy „Zo slovenských polí až na váš tanier“ zvýrazní program zameraný na výrobu zdravých potravín zo slovenských chovov a tiež na pestovanie geneticky nemodifikovaných rastlín pre výrobu výnimočných potravín.

Pre odbornú verejnosť sú pripravené diskusné okrúhle stoly zamerané na témy: „Strategický plán slovenského poľnohospodárstva na roky 2021 – 2027“, „Dvojitá kvalita potravín“, téma chýbajúcej infraštruktúry v živočíšnej výrobe a oblasť podpory poľnohospodárstva z európskych zdrojov.

Prehliadka poľnohospodárskych strojov

Otvoriť galériu
Zdroj: Agrokomplex, Národné výstavisko

Súčasťou programu na veľkých ukážkových políčkach budú „Prvé majstrovstvá Slovenska v obsluhe teleskopických nakladačov“ a tiež dynamické poľné ukážky najmodernejších poľnohospodárskych strojov a liniek. Na malých výstavných políčkach bude mať výstavnú premiéru systém Agrokruh – jedinečný poľný robot, ktorý okopáva, zalieva a sadí poľnohospodárske plodiny.

Hospodárske zvieratá na živo

Nádherné jedince tradičných hospodárskych zvierat predvedú špeciálne chovateľské zväzy, ktoré v rámci Národnej výstavy hospodárskych zvierat ponúknu i odborné poradenstvo. Pastvou pre oči sú vystúpenia Národného žrebčína Topoľčianky, westernové vystúpenia či furmanské preteky v ťažkom ťahu. Gazdovský dvor u výskumníkov ponúkne expozíciu malých hospodárskych zvierat vrátane mláďat, súťaže a kvízy, ktoré sú veľkým lákadlom predovšetkým pre deti.

Prezentácia kvalitných slovenských výrobkov

Otvoriť galériu
Zdroj: Agrokomplex, Národné výstavisko

O kvalitách slovenskej produkcie vás v pavilóne M1 na vlastné oči presvedčí viac ako 100 vystavovateľov – držitelia ocenenia Značka kvality SK, slovenskí farmári i výstava tradičných slovenských produktov COOP EXPO. Ťahákom výstavy je aj tento rok jedinečný interaktívny pavilón F s témou „Spoločne rozvíjame vidiek“, prezentujúci rôzne oblasti poľnohospodárstva a potravinárstva hravou a predovšetkým pre deti zaujímavou formou. Po minuloročnom úspechu sa opäť v pavilóne M4 na Festivale národných špecialít predstavia výrobcovia kvalitných slovenských potravín, pavilón B bude patriť ekologicky zameraným výstavám EkofestivalEnviro. Medzi novinkami na výstave nechýbajú ani producenti zdravých potravín, nová oddychovo-športová zóna či pavilón C plný atrakcií pre deti.

Bohatý sprievodný program

Kolorit výstavy sprevádza piskot parnej lokomotívy z poľnej železnice. V Slovenskom poľnohospodárskom múzeu sa postarajú o nádych minulosti traktorparáda historických strojov a tvorivé dielne pre deti. V nedeľu 25. 8. pri príležitosti blížiaceho sa sviatku SNP sa odohrajú ukážky historických bojov. Celý program múzea sa odohráva v prostredí historického skanzenu.

Nenechajte si ujsť toto jedinečné podujatie a príďte v dňoch 22. až 25. augusta 2019 na výstavisko do Nitry. Teší sa na vás viac ako 650 vystavovateľov na ploche vyše 60 000 m2 s ponukou a ochutnávkami svojich výrobkov.

 

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Špeciálny projekt

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


K tragédii za dverami bytu na Bieloruskej ulici došlo ešte vlani v januári.
Foto
Byt hrôzy, kde Stanislav († 53) zabil seba i rodinu: Bojí sa tam vstúpiť aj právnička! Sused prehovoril
Ondrej Kandráč patrí k najvyťaženejším hudobníkom.
Foto
Skončí Ondrej Kandráč nadobro v Bratislave? Odkaz pre východniarov: Chvíľa, v ktorej sme si všetci rovní!
2021 Ľadové jazero. V priebehu troch rokov zmizlo niekoľko desiatok centimetrov ľadu, ostali len kvaple.
Foto
Z Demänovskej ľadovej jaskyne ZMIZOL ľad! Z obľúbenej atrakcie nezostalo nič: Aký je dôvod?
Dnes je ich vzťah už minulosťou.
Foto
Andrej Babiš šokoval rozchodom: O odlúčení sa už dlhšie špekulovalo! TOTO má byť dôkaz
Kim pri príležitosti dokončenia druhej fázy výstavby bytových jednotiek symbolicky prestrihol červenú pásku.
Foto
Kim Čong-un ako HIPSTER alebo sa len snaží schovať KILÁ navyše?! FOTO ako sa ohákol na akciu
Nový Atlas
Foto
Vývojár predstavil najpokročilejšieho humanoida: Pohyby ako z HORORU?! Sledujte, čo všetko už dokáže
Volodymyr Zelenskyj.
Zelenskyj počas svojej cesty navštívil ukrajinské mestá zmietané bojom: Aký bol dôvod jeho návštev?
Julija Navaľná, vdova po ruskom opozičnom politikovi Alexejovi Navaľnom, prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií 19. apríla 2024 v nemeckom Gmund am Tegernsee.
Obrovská pocta: Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií, slová do boja
Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!